E.G. ten Kate Uw Groene Vakwinkel nieuwe shirtsponsor JO 19-3 (A3).

De sponsorcommissie kan met vreugde melden dat E.G. ten Kate Uw Groene Vakwinkel de nieuwe shirtsponsor van ons jeugdteam JO 19-3(A3) is geworden. De laatste jaren was E.G. ten Kate shirtsponsor van ons 8e seniorenteam. Daarnaast is dit bedrijf pakketsponsor bij S.V. Nieuwleusen. De sponsorcommissie bedankt Arie en Hilda ten Kate en wenst hen veel succes met hun mooie familiebedrijf.

E.G. ten Kate: ruim 50 jaar voor ‘boeren, burgers en buitenlui’

 

NIEUWLEUSEN – E.G. Ten Kate in Nieuwleusen heeft zich vanuit de landbouwmechanisatie ontwikkeld tot een breed gesorteerde Uw Groene Vakwinkel voor ‘boeren, burgers en buitenlui’.

 

Die omschrijving mag best letterlijk genomen worden, want E.G. ten Kate heeft vrijwel alles in huis voor de agrarische ondernemer. Maar zeker ook voor inwoners van binnen en buiten de bebouwdekom heeft het bedrijf een groot aanbod aan tuinonderhoudmachines.

Grondlegger E.G. ten Kate startte in een klein pand aan de overzijde, maar verhuisde al snel naar de huidige locatie aan het Westerveen 67a.

 

De grote lange rode loods, die al jaren de uitstraling van het bedrijf bepaalde, kwam er midden jaren zeventig. “Vader had een stuk grond van de buren overgenomen en kocht een aantal ijzeren spanten die de overkapping moesten vormen. Die bleken echter langer te zijn dan de vergunning toestond. Het kon gelukkig snel geregeld worden, maar zo werd dit gebouw groter dan eigenlijk de bedoeling was.” Compleet met een tankstation.

In eerste instantie was de loods bedoeld voor de opslag van landbouwmachines. Pas rond de eeuwwisseling ontstond hier de winkel en showroom zoals we die nu kennen.

 

Hoewel het aantal boeren afnam, bleef de omzet stijgen door de schaalvergroting in de landbouw. Daarnaast verbreedde E.G. ten Kate zijn afzetmarkt met een breed gamma aan artikelen voor tuinonderhoud, zoals gazonmaaiers, rugmaaiers, kettingzagen, waterpompen en heggenscharen. De klantenkring werd zo uitgebreid met inwoners van het buitengebied en mensen met een tuintje. Later sloot E.G. ten Kate zich aan bij de keten Uw Groene Vakwinkel, wat inkoop- en schaalvoordelen opleverde. “Maar we zijn geen bouwmarkt”, aldus Arie. “We doen in ijzerwaren, maar richten ons ook op het groen, van kleine moestuintjes tot landerijen. We zijn altijd een persoonlijke winkel met een eigen uitstraling gebleven. Ervaring en vakkennis zijn onze sterke punten. We weten waar we over praten, verkopen niet vanuit de folders. Met de meeste machines gaan we eerst zelf demonstreren, zodat we weten waar we over praten. Zo zijn we ruim 20 jaar geleden ook met de automowers begonnen. Zo doen we vakkennis uit de praktijk op. Wij hebben voor elke tuin een maaier op voorraad. Daarnaast spelen we met ons assortiment in op vragen van onze klanten. Onze producten vragen om advies en begeleiding. Mensen moeten dergelijke spullen kunnen zien en voelen, zoals in een ouderwetse winkel. Dat streven we na.”

 

Kortom een bezoek in de rode hal is zeker de moeite waard

 

Dus tot ziens