2018-2019

Tam S.V. Nieuwleusen JO11-1 verliest thuis van De Zweef

Na een weekje herfstvakantie en winst op internationaal niveau is het vandaag weer de reguliere competitie die wordt opgepakt met een thuiswedstrijd tegen De Zweef uit Nijverdal. Vandaag moeten de oranjehemden het doen zonder middenvelder Robin en is Kay vanuit JO11-2 toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Om 9:45 wordt er gefloten voor het begin van de wedstrijd en is het Nieuwleusen dat direct drukt probeert uit te oefenen maar is er het goede verdedigende werk van de blauwhemden uit Nijverdal, die in de eerste fase verzorgt spel op de mat neerleggen en zowaar de eerste echte kansen in de wedstrijd kennen. Vanuit een counter is Thomas dichtbij de 1-0 maar helaas gaat zijn inzet naast het doel. In de 10e minuut is het, vanuit het niets, De Zweef dat van zeer grote afstand het doel onder vuur neemt en Jort volledig verrast, 0-1. De Zweef gaat door en heeft controle over de wedstrijd waardoor de thuisploeg er niet meer uit kan komen. Na de 1e time-out zijn het opnieuw de gasten die van verre afstand op doel schieten en opnieuw wordt Jort verrast en is de stand 0-2 gebracht.

Inmiddels is Kay binnen de lijnen gekomen en laat deze snelle vleugelaanvaller zich direct zien. Met een mooie combinatie met Julian zet Kay Jorik vrij voor de goal,  maar gaat zijn schot helaas over. In de 22e minuut is het opnieuw Kay die gevaarlijk doorkomt en de bal goed voor Jurre klaar legt, maar helaas  ook nu wordt het net niet gevonden. Ondertussen is het nog steeds De Zweef dat goed pressie speelt en met prima passes worden de snelle spitsen gevonden. Vanuit een vrije trap op zo’n 15 meter voor de goal maakt Jort een weergaloze duik waarmee hij de bal uit de hoek plukt.

Nieuwleusen komt er in deze 1e helft nog weinig aan te pas en eens te meer wordt de creatieve middenspeler Robin op het middenveld  vandaag gemist. Nog voor rust komen de gasten zelfs op een 0-3 voorsprong door opnieuw een snelle counter aanval te plaatsen. Net voor rust heeft Ramon nog een mooie kans en van afstand plaatst hij de bal op de lat. In de rebound kan Storm niet profiteren en gaan we met een 0-3 stand naar de thee.

De 2e helft laat een iets ander beeld zien, maar is het De Zweef dat de wedstrijd domineert. Opnieuw van afstand wordt de keeper verrast en is het al 0-4. De oranjehemden hebben reeds aangetoond over de nodige veerkracht te beschikken en ook vandaag lijkt de ploeg uiteindelijk beter in de wedstrijd te komen. Julian is dichtbij een treffer maar ook zijn inzet belandt op de lat. In 34e minuut is het opnieuw Julian die doorbreekt, maar onderuit wordt gehaald. De vrije trap van Jurre komt op het hoofd van Thomas en is de bal onhoudbaar voor de nijverdalse doelman, 1-4.

De supporters gaan nog eens achter de ploeg staan. Een mooie combinatie die begint met een prima pass van Ramon verloopt via Jorik en Jurre bij Kay. Kay kan een kroon zetten op zijn getoonde spel maar krijgt de bal niet achter de goedkeepende keeper van gasten. Na de 2e time out is het Thomas die zich goed vrijspeelt en richting het doel van De Zweef snelt. Met een verwoestende uithaal maakt hij dan de 2-4. Hoewel Nieuwleusen nog wel aandringt komt het niet meer tot scoren en wordt er helaas met 2-4 verloren.

Vandaag kwamen de boys er niet aan te pas en werd er relatief tam gespeeld tegen een fel spelend De Zweef. Hoewel enkele goals van grote afstand werden gemaakt, waren de gasten de terechte winnaar. Gelukkig zijn er volgende week nieuwe kansen en kijken we alvast vooruit wanneer ook Robin weer van de partij zal zijn. Kay wordt voor vandaag bedankt voor zijn goede inzet waarmee hij aantoonde prima mee te komen met dit team. Doordat zowel HTC als Dalfsen vandaag de winst pakten, is het verschil respectievelijk 5 en 3 punten opgelopen. HHC staat eveneens nog op 10 punten, maar speelde vandaag niet.

Volgende week speelt de ploeg om 11:15 uur uit in Gramsbergen. In de bekerpoule werd er in eigen huis al eens afgerekend met deze ploeg met een 8-3 winst. Gramsbergen is nog op zoek naar de eerste punten in dit seizoen daar alle wedstrijden nog werden verloren en hopen de supporters dat de jongens de weg weer naar boven weten te vinden.