SV Nieuwleusen JO11-6 (E6) walst in 2e helft over USV. Opmerkelijk: beide keepers JO11-6 scoren hattrick

Het blijven speciale wedstrijden; de onderlinge strijd tussen USV en buurman S.V. Nieuwleusen. Jongens die overdag bij elkaar in de klas zitten en nu opeens tegenover elkaar staan op het voetbalveld. Gezonde rivaliteit. SV Nieuwleusen was te gast op Sportpark de Hulsterlanden. De schitterende thuisbasis van USV.

De wedstijd was amper 15 seconden oud of de snelle linkerspits van USV had de 1-0 aangetekend door een knap schot in de korte hoek en liet keeper Hidde Brasjen kansloos. S.V. Nieuwleusen JO11-6 leek een zware wedstrijd tegemoet te gaan. Na 5 minuten tegen een achterstand in de uitwedstijd aan te hebben gekeken was het Sander ten Klooster die na goed voorbereidend werk van Dion Grooteboer de gelijkmaker aantekende. De 1-2 voorsprong was weer een tactisch hoogtepunt, dit keer van Thieme Stolte: Zijn ingooi was perfect op maat op de naar voren snellende Dion Grooteboer. De centrale middenvelder zette de keeper van de thuisploeg op het verkeerde been en tekende voor de voorsprong. Een uitbouw van de voorsprong zat er niet bepaald in. De kansen waren er wel maar de aanvallers van S.V. Nieuwleusen stuitten constant op de uitstekende keeper van USV JO11-4. Waar het vergroten van de voorsprong in de lucht hing, tekende USV brutaal de gelijkmaker aan. Wederom een aanval aan de linker kant, identiek aan de eerste goal. SV Nieuwleusen kon weer opnieuw beginnen met de gelijke stand op de borden. Toch gebeurde wat de leiding van S.V. Nieuwleusen op hoopte: de voorsprong werd geleidelijk uitgebouwd door uitstekende combinaties en prima veldspel. Sander ten Klooster tekende uiteindelijk weer voor een hattrick. Nadat Dion Grooteboer de 2-4 scoorde door zeer alert te reageren op een uittrap van de keeper van de blauw-witten, kwamen de overige goals op naam van de linkerspits van S.V. Nieuwleusen JO11-6. De 2-6 was van een ongekende schoonheid. Dion Grooteboer slalomde zich een weg door de verdediging van USV, keek omhoog en zag Sander te Klooster vrijstaan. De assist van Grooteboer was in meerder opzichten prachtig: Hij had makkelijk kunnen besluiten voor eigen succes te gaan maar zag zijn kompaan in de aanval er beter voor staan. Dat kenmerkt meteen het huidige S.V. Nieuwleusen JO11-6. Samenspel in ultimo forma.

e6

Tijdens de rust hoefden beide coaches Grooteboer en Brasjen weinig bij te sturen, al baarden beide tegengoals nog enige zorgen. Er werd een opmerkelijk wissel voorbereid: vaste doelman Hidde Brasjen verruilde zijn keepersshirt met Sander ten Klooster en werd als linkerspits gebracht. S.V. Nieuwleusen JO11-6 begon waar het de 1e helft was geëindigd: Met aanvallend en verzorgd spel en een enorme drive naar voren. Levi ter Bruggen ontving de bal van centraal verdediger Jochem Tabbers en speelde 2 man uit aan de rechterkant van het speelveld. Zijn assist werd op waarde geschat door Dion Grooteboer die op dat moment zijn 3e goal aantekende. Uiteindelijk zou hij maar liefst 6 keer in deze wedstrijd scoren met doorgaans zeer bekeken doelpunten. De goals konden tot stand komen door uitstekend verdedigend werk van onder andere Sven Wierbos en Lars ter Wee die telkens uitstekend aansloten bij de aanval. De 3-11 kwam tot stand door een leep balletje van Sem Vossebelt die met een lobbal Grooteboer wist te vinden. Zo had iedereen zijn aandeel in de overwinning die door de vele goals weer grote vormen had aangenomen. Opmerkelijk was de hattrick van doelman Hidde Brasjen. Met 3 goals in de 2e helft hebben beide keepers een hattrick op naam gezet. Een tamelijk unieke gebeurtenis die niet onopgemerkt is gebleven bij de leiding. Uiteindelijk werd de 4-17 eindstand aangetekend door Thieme Stolte. S.V. Nieuwleusen bleek deze wedstrijd zonder mededogen. De uiterst vriendelijk verlopen derby was geëindigd in een wederom grote overwinning voor S.V. Nieuwleusen JO11-6. Het team dat volgende week aantreedt tegen S.V. Nieuwleusen  JO11-5. JO11-6 heeft de 2e plaats ingenomen in de competitie met een doelsaldo van 52 (!) voor en 8 tegen. Het team is volledig terug in de strijd om het kampioenschap. En het publiek? Het meegereisde uitpubliek werd getrakteerd op een aantrekkelijke 1e helft en op vele mooi uitgespeelde doelpunten en was derhalve de grote winnaar.