SV Nieuwleusen JO11-2 walst over JVC JO11-3: 0-6 overwinning.

Miezerige weersomstandigheden op het sportpark ‘De Boekweit” in Dedemsvaart. De vlagerige wind was al een factor waar de oranjehemden op werden geattendeerd door de beide coaches. Immers de straffe zuid-westenwind bracht mogelijkheden met zich mee omdat de heren deze de eerste helft in de rug hadden. De opdracht was om hiervan te profiteren en het verschil te maken.

Rechtsback Jort Klein pakte de handschoen meteen op. De blonde back sommeerde in de kleedkamer zijn ploeggenoten al “nu maar eens te winnen van Dedemsvaart”. Tijdens de bekerwedstrijd in Nieuwleusen was JVC in de slotseconden namelijk nog langszij gekomen en dat moest nu direct maar worden rechtgezet. Hij stoomde op aan de rechterkant van het veld en besloot vervolgens af te vuren. Zijn onverwachte schot verdween meteen achter de Dedemsvaartse sluitpost. Dat was de start die het team nodig had. De drive was daar, het spel was overtuigend. Omdat centrale verdediger Jochem Tabbers op de bank begon, had Max Rens zijn positie overgenomen. Daar waar mogelijk mocht de aanvoerder opstomen vanuit de achterste linie. Keeper Hidde Brasjen leverde hem de bal, Max Rens keek op en besloot te schieten vanaf een schier onmogelijke afstand. Het vijandelijke doel bevond zich namelijk op 25 meter afstand. Het afgevuurde projectiel werd gedragen door de wind, dit in combinatie met de snelheid die Rens persoonlijk aan de bal gaf, zorgde ervoor dat de doelman (die iets te ver voor zijn doel stond) kansloos bleek. De Dedemsvaartse goalie zag de bal over zijn kruin in het doel verdwijnen. De 0-2 voorsprong stond op de borden. Nadat vlak na deze wonderschone treffer Thieme Stolte de stand op 0-3 had gebracht, kwam JVC een aantal keer gevaarlijk voor het doel van keeper Hidde Brasjen. De kwaliteit van de netten in Dedemsvaart was van een dermate slechte kwaliteit dat een zuiver doelpunt door de dienstdoende scheidsrechter over het hoofd werd gezien. De bal verdween namelijk met dezelfde snelheid weer uit het doel als waar hij het doel was ingegaan.

Het rustsignaal klonk. De gasten uit Nieuwleusen werden bij elkaar geroepen. Benadrukt werd dat JVC nu de wind in de rug had en dat de defensie alert zou moeten blijven. Linksback Thomas Groen bleek weer van grote waarde. Een aanval, opgezet door Dion Grooteboer en Levi ter Bruggen werd afgerond door Groen. Hij liet de bal met keeper en al verdwijnen en gooide de wedstrijd met de 0-4 tussenstand op slot. Ook de 0-5 kwam op conto van Groen al had hij hier de hulp van de scheidsrechter voor nodig. Een afzwaaiende bal verdween op diens rug, voor de voeten van Thomas Groen die niet aarzelde en een fraai doelpunt maakte. Natuurlijk kwam Dedemsvaart nog een aantal keer gevaarlijk uit maar de defensie onder aanvoering van Jochem Tabbers stond goed en duldde geen tegendoelpunt. Het slotakkoord was voor Thieme Stolte. De hardwerkende rechterspits scoorde in de korte hoek en bracht de eindstand op een zeer verdiende, ruime 0-6 overwinning. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte JO11-2.

Doelpoging Max Rens.