SV Nieuwleusen JO11-2 en Hardenberg ’85 JO11-1 leveren spektakel-wedstrijd af: 3-3

Waar een week geleden nog een temperatuur van -5 Celsius werd gemeten in combinatie met een straffe oostenwind was het deze zaterdag compleet voorjaar. SV Nieuwleusen JO11-2 mocht op deze mooie lentedag aantreden in de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie. De oranjehemden gingen als gebruikelijk fel van start. Na 5 minuten wedstrijd brak Thieme Stolte de wedstrijd open door de 1-0 aan te tekenen. Met een furieus schot verschalkte hij de sluitpost van Hardenberg ’85. Na die voorsprong bleken beide teams erg aan elkaar gewaagd. Uitgesproken kansen waren er eigenlijk niet, de strijd speelde zich af op het middenveld. Een uitbraak van Hardenberg ’85 was de opmaat voor de gelijkmaker. Matig verdedigend werk maakte de weg vrij voor de spits van de gasten uit Hardenberg. Met deze gelijke stand gingen beide teams de rust in. Op basis van deze eerste helft zou je niet verwachten dat het publiek een 2e helft kreeg voorgeschoteld waar men de vingers bij kon aflikken.

Hardenberg ’85 JO11-1 schoot uit de startblokken en kwam al vlot in de 2e helft op de 1-2 voorsprong. De thuisploeg richtte zich op en begon zorgvuldiger te spelen. Thomas Groen passte perfect op aanvoerder Dion Grooteboer. Hij wist wel raad met deze perfecte assist en tekende de 2-2 aan. Het schaakspel werd vanaf dat moment terzijde geschoven. Er ontstonden ruimtes aan beide zijden. SV Nieuwleusen was zoals wel vaker conditioneel sterker, dat uit zich vaak in de 2e helft. Levi ter Bruggen was al dicht bij de voorsprong maar zijn doelpoging werd gepareerd door de goed keepende sluitpost van Hardenberg’85. Totaal onverwacht werd met nog 3 minuten op de klokken de 2-3 gescoord. Een werkelijke prachtig afstandsschot verdween in de kruising van het doel van Hidde Brasjen. De strijd leek beslist. Het leidersduo Grooteboer/Brasjen wilde echter koste wat kost nog één en ander forceren. Laatste man Jochem Tabbers werd opgeofferd en Max Rens werd als diepe spits naar voren gestuurd met als doel een nederlaag te voorkomen. De verdienstelijk spelende Jort Klein zag Dion Grooteboer wegsluipen bij zijn directe tegenstander. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd viel de 3-3. Grooteboer scoorde beheerst , oog in oog met de keeper. Een terechte afspiegeling van deze gelijk opgaande strijd. Het publiek werd meegesleurd in de emoties van dit duel en was uiteindelijk de grote winnaar. Volgende week wacht wederom Hardenberg als tegenstander, nu uit tegen HHC.