SV Nieuwleusen JO11-2 dendert over Be Quick’28 JO11-2: 6-1 winst!

Na het nipte verlies in de eerste competitiewedstrijd van SV Nieuwleusen JO11-2, uit bij Berkum, was er weer een Zwolse ploeg de opponent van het team onder leiding van Grooteboer/Brasjen. Dit keer was Be Quick’28 JO11-2 te gast op Sportpark Het Klaverblad. De opdracht die aan SV Nieuwleusen werd meegegeven was simpel: “volle kracht vooruit bij aanhef fluitsignaal”. Die opdracht werd perfect tot uitvoer gebracht. De inzet die ten toon werd gespreid was hartverwarmend. Thomas Groen bleek onverzettelijk en opbouwend zeer sterk, ondanks de melding ’s nachts dat de jonge linksback plotseling ziek was geworden. Zijn onverwachte aanwezigheid ’s ochtends was van grote waarde. De 1-0 ontstond door de opstomende Jort Klein die Max Rens bediende. De nieuwbakken spits aarzelde niet en liet de Zwolse keeper kansloos. De fase na de 1-0 bevatte meer dan voldoende mogelijkheden voor de oranjehemden maar het geluk was even niet aan hun zijde. Sterker nog: een felle counter liet keeper Hidde Brasjen kansloos en de onverwachte 1-1 stond plots op de borden. SV Nieuwleusen JO11-2 raakte geenszins van slag en ging door met waar mee ze de wedstrijd was begonnen: snel verzorgd aanvalsspel met volle druk op de defensie van Be Quick’28. Max Rens zette zijn team op voorsprong door attent te reageren op een afvallende bal van de keeper. De 3-1 ontstond op het moment dat aanvoerder Levi ter Bruggen een cornerbal voor het vijandelijke doel slingerde. Deze werd pardoes in het eigen doel gewerkt door de Zwolse defensie. Met deze stand gingen beide teams rusten. De leiding van SV Nieuwleusen JO11-2 hoefde weinig bij te sturen behalve de mededeling meegevend niet de verdedigende taken te vergeten.

Scheidsrechter Max de Bruin blies het fluitsignaal voor de 2e helft. SV Nieuwleusen JO11-2 ging door met dezelfde bezieling die men ook in de eerste helft had laten zien. Max Rens scoorde een zuivere hattrick door de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening te nemen. De tegenstander was murw geslagen. Toch was het niet allemaal eenrichtingsverkeer. Keeper Hidde Brasjen moest een aantal keer handelend optreden maar was geenszins van plan te bezwijken voor de Zwolse druk. Het slotakkoord was voor Jort Klein. De blonde rechtsback stoomde op vanaf de achterste linie en besloot het maar eens van afstand te proberen. Met een werkelijk verwoestende pegel verschalkte hij de Zwolse sluitpost, de eindstand op 6-1 brengend. SV Nieuwleusen JO11-2 blijkt prima mee te kunnen in de 2e klasse van de KNVB waar in mei nog gespeeld werd in de 5e klasse. Een geweldige ontwikkeling van de jonge oranjehemden waar de leiding erg tevreden over kan zijn. En het publiek? Zij was vandaag wederom de grote winnaar in een wedstrijd met maar liefst 7 doelpunten op de borden prijkend.

Leiding SV Nieuwleusen JO11-2

Keeper Hidde Brasjen in volle actie