‘Super Saterday‘ ; Maximaal resultaat voor JO9-2 met 4-0 winst op concurrent OVC’21

scheids

Een spannende dag in de competitie van de 3e klasse JO9. Het is vandaag ‘Super Saterday’ want de top 4 strijden vandaag tegen elkaar. Voor S.V. Nieuwleusen JO9-2 betekend dit de wedstrijd tegen OVC’21 JO9-1 uit Ommen. Winst betekend dat we onze koppositie kunnen verstevigen.

Het publiek heeft de weg naar veld 3B gevonden en stelt zich massaal op langs het veld om de oranjehemden aan te moedigen. Ook vanuit Ommen zijn de nodige supporters meegereisd, wat zorgt voor een prima sfeer.

In het kader van het KNVB programma ‘Week van de Scheidsrechter’, bedoeld om het respect van de scheidsrechter te benadrukken, worden de handen geschud door de aanvoerders en is het scheidsrechter Vreeburg die de wedstrijd laat beginnen door OVC’21 te laten aftrappen.

Het is de gasten direct menens en nemen met goed combinatie voetbal het heft in handen. De oranje verdediging geeft echter geen krimp en zijn het vooral aanvoerder Niels, Ramon en keeper Aron die het vakkundig oplossen. Alles lijkt erop dat dit een mooie wedstrijd met veel strijd en goed voetbal te gaan worden. Na zo’n 10 minuten komt Nieuwleusen beter in het spel wanneer Julian het in de 12e minuut probeert. Zijn schot wordt echter gepareerd door de keeper. Ook de inzet van de Storm treft geen doel. Het is een spannende pot met over een weer kansen, Julian heeft het verdedigend lastig met de snelle nummer 6, maar gelukkig ziet Niels dit prima en geeft hij op het juiste moment de nodige rugdekking. Niels die ook vandaag een foutloze wedstrijd speelt en bijzonder betrouwbaar is. Het lijkt zo’n wedstrijd waar de ploeg die het eerste scoort de beste papieren kan hebben. In de 17e minuut is het Ramon die met een strakke pass Kay inspeelt en zelf goed doorloopt.

Een mooi samenspel tussen Ramon en Kay zorgt ervoor dat de rechterspits kan uithalen en is het Kay Ganzeboer die pal voor rust de score opent met een prachtige goal in de verre hoek, 1-0 !!

In de rust geven het duo Stegerman/Ganzeboer de nodige aanwijzingen aan de jongens en mogen de oranjehemden het 2e bedrijf starten. Want ondanks dat er goed wordt gespeeld wordt geldt dat ook voor de verdediging van OVC’21. Nu spelen we naar het thuispubliek toe, wat een extra stimulans is voor de jongens.

Het is Nieuwleusen dat een tandje hoger voetbalt en de druk verder opvoert. Een grote kans is er voor Milan na een strakke voorzet van Ramon, maar gaat de bal net naast het doel. Ook de voorzet van Storm mist doel en blijft het vooralsnog 1-0. OVC’21 probeert er met vlijmscherpe counters uit te komen maar is de strak keepende Aron Hoeve ook vandaag een betrouwbare sluitpost.

De 2-0 komt er dan toch, door een aanval opgezet door opnieuw Ramon en Kay.

Op het juiste moment wordt Storm ingespeeld die knap de 2e treffer van de JO9-2 op zijn conto zet. In de 27e minuut weet de zeer goed spelende Ramon wederom de achterlijn te halen en heeft hij een goede voorzet. Hoewel de bal eerst nog kan worden weggewerkt, is het Daan Kampjes die de 2e bal oppakt en de 3-0 op het scoreboard brengt en lijkt hij hiermee de wedstrijd op slot te zetten.

OVC’21 blijft doorvechten en gaan op zoek naar een tegentreffer. Een slechte pass belandt voor de voeten van Niels die op zijn beurt Storm wegstuurt. In een 3 tegen 1 situatie lijkt de 4e goal in de maak, maar is het de aanvoerder van de gasten die goed verdedigd en belandt deze snelle counter in de handen van de keeper.

De 4-0 komt er uiteindelijk wel wanneer linkerspits Daan een rush aanzet en de vrijlopende Storm vindt. Met een mooie goal brengt Storm Klein de eindstand op 4-0.

team JO9-2

4-0 wordt het vandaag op ’Het Klaverblad’ en hiermee halen de oranjehemden een maximaal resultaat en wordt de koppositie verstevigd. Dit zijn wedstrijden waar het omgaat en is er vandaag door de jongens 200% inzet getoond en werd er goed samengespeeld. Voor het leidersduo is het goed te zien dat de oefeningen uit de trainingen in de wedstrijd is terug te zien.

In de andere topper vandaag weten de naaste concurrenten ASC’62 van JCLE te winnen.

Volgende week speelt deze ploeg om 8:45 uur tegen de gele armada van OZC JO9-2G uit en in Ommen, dat deze competitie nog geen punten heeft weten te pakken.