2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 pakt de 3 punten tegen vv Hellendoorn JO11-1

Zaterdag 29 september stond dan de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na de zeer goede 2e helft van vorige week zijn er voldoende aanknopingspunten voor de coaches om verder op te bouwen.

De wedstrijd begint, nadat er een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-bestuurslid Gerrit Lenters in acht is genomen. Hellendoorn mag de wedstrijd aftrappen en zet direct de aanval in maar veel verder dan de verdediging van de thuisploeg komen ze echter niet en hetzelfde geld voor de oranjehemden waardoor op het middenveld veel strijd is te beleven . De eerste kans voor de thuisploeg dient zich in de 5e minuut aan wanneer Robin die van achteruit door het midden wordt aangespeeld, maar helaas ziet hij zijn inzet naast het doel verdwijnen. Het is Nieuwleusen dat nu goed druk zet en van achteruit wordt er goed opgebouwd. Een mooie combinatie tussen Thomas en Robin verdiende meer, maar wordt goed gepakt door de Hellendoornse keeper. In de 8e minuut stuurt Robin Storm weg, die op snelheid de verdediger klopt maar helaas moet deze aan de noodrem trekken om vrije doorgang naar de goal te beletten. De daaropvolgende vrije trap wordt door Robin genomen en komt strak voor. Storm laat met zijn schot het aluminium van de lat klinken op het ’t Klaverblad en in 2e instantie is het schot van Thomas een prooi voor de keeper.
Direct dient zich  de volgende kans aan voor de oranjehemden wanneer de uitgetrapte bal goed door Julian wordt gecontroleerd en hij een strakke voorzet op Thomas aflevert. Helaas is ook deze keer de keeper de baas in over het doel. Inmiddels is Jorik in de ploeg gekomen en zorgt hij direct voor gevaar aan de linkerkant. In de 10e minuut en is het opnieuw Julian die goed voorbereidend werk levert en een perfecte pass aflevert op de al gestarte Jorik. Eén-op-één met de keeper is het geen probleem voor deze goalgetter en wordt dan eindelijk de verdiende 1-0 op het scorebord gezet. Na een kwartier spelen laat Hellendoorn zich meer zien in de wedstrijd en kan de verdediging van Nieuwleusen serieus aan de bak. Hessel ontpopt zich ook vandaag als een ware rots in de oranje defensie, waardoor de ‘nul’ standhoudt.

In de 20e minuut is het Jorik die een splijtende steekpass op Storm geeft, maar helaas heeft Storm nog geen geluk in het vinden van het net vandaag, want ook nu is de keeper de spelbreker bij zijn doelpoging. Maar de aanhouder wint want in de 25e minuut is het wel raak voor deze rechterspits, wanneer hij de bal in de rebound binnen schiet, 2-0, nadat Robin de bal op de paal had geplaatst.

Met 2-0 gaan we naar de thee en is het een wedstrijd dat wordt gedomineerd door de oranjehemden maar hebben ze vooralsnog grote moeite om de bal achter de doelman te krijgen. Hellendoorn loert echter op de counter waardoor waakzaamheid achterin wel gewenst blijft.

In de 2e helft is het dan ook Hellendoorn dat fanatiek begint. Al in de 32e minuut mag Jort een duikvlucht naar de linkerbovenhoek maken alwaar hij de bal nipt uit de kruising plukt. In de 40e minuut geeft Julian de bal prima mee aan Jurre. Jurre weet met een prachtige cross-pass Storm te bereiken die direct goed terug legt op de aanstormende Thomas. Thomas raakt de bal echter totaal verkeerd maar geeft ‘m wel een hele vreemde curve mee. Zowel de keeper als hijzelf denken dat de bal naast gaat, maar gaat deze wonder boven wonder de hoek in en dan is het toch 3-0 ! Hellendoorn geeft zich echter niet gewonnen en opnieuw hebben de verdedigers hun handen vol aan de snelle behendige spitsen van Hellendoorn. Doordat Hellendoorn opzoek gaat naar de aansluitingstreffer ontstaat er meer ruimte voor de thuisploeg die naarstig op zoek gaat naar meer. Een strakke corner van Jurre komt via de lat weer terug en na een 3-tal inzetten waarbij zowel paal, lat als de keeper wordt gevonden is het Thomas die uit de scrimmage opnieuw raak schiet, 4-0, en daarmee lijkt de wedstrijd nu wel te zijn gespeeld. Nieuwleusen, dat goed samenspel op de mat laat zien zoekt goed de aanvoerroutes via de zijkanten op. Ramon en Julian zorgen een aantal keren voor strakke voorzetten die helaas nog geen vervolg kennen van de spitsen voor het doel van Hellendoorn, afgezien van een hoogstandje van Jurre die bijna doel treft met een fabuleus hakje.

In de 45e minuut wordt een bal door Storm vanaf de achterlijn goed teruggelegd en is het Ramon die vanuit de 2e lijn de bal in het net jaagt. Helaas voor hem wordt de goal afgekeurd omdat de bal reeds over de achterlijn zou zijn geweest.

Hellendoorn is nog altijd opzoek naar de eretreffer en merken dat de oranjehemden wat gas terugnemen. In de 58e minuut vinden de gasten alsnog de eretreffer en hoewel de score van 4-1 prima is, is dit een kleine smet op de wedstrijd waarin de jongens een prima spel op de mat hebben gelegd en is de hand van trainers Bosman/Van Dijk steeds meer zichtbaar in het team.

De eindstand is dan ook 4-1 en pakt Nieuwleusen 3 belangrijke punten. Volgende week speelt de ploeg opnieuw thuis, same time (9:45), same place !
Dan zal Hulzensche Boys JO11-1 de tegenstander zijn. Voor de ploeg uit Hulsen is het seizoen nog niet zo gestart zoals men wellicht gehoopt had en heeft de keeper al 30x in het net mogen vissen.
Voor de oranjehemden de schone taak om de 3 punten opnieuw in Nieuwleusen te houden.

De jongens hopen weer op de support van het oranje legioen !