S.V. Nieuwleusen JO9-7 (F7) dik verdiend reservekampioen !

Wat waren ze dichtbij. De jongens van de JO9-7 (F7) van S.V. Nieuwleusen. Bijna waren ze kampioen geworden.  Kampioen van ‘Onder 9 vijfde klasse’. Eén puntje kwamen ze tekort op Vilsteren JO9-2.  Maar de voetballers van JO9-7 kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen. Een terugblik.

Voor het eerst zeven-tegen-tegen, voor het eerst op een ‘groot’ veld. En wat leek dat veld groot de eerste wedstrijd, uit tegen SV Dalfsen. En de tegenstanders ook. De boys van Nieuwleusen hielden lang stand,  maar twee keer twintig minuten bleek nog iets te veel van het goede. De wedstrijd werd met 7-2 verloren. Ai.

Lang werd er niet getreurd. Trainers Bertus en Gerben zagen iedere vrijdagmiddag een gretige groep op de training verschijnen. Jongens die van voetbal houden. Die eindeloos op doel schieten in de achtertuin. Die de magie van Ronaldo en Messi ontdekken op YouTube. Jongens die dromen van de Champions League. “Mama als ik bij Barcelona ga voetballen, moet ik daar dan ook wonen? Ja? Oh eh, dan ga ik toch niet naar Barcelona. Dan mis ik jou en papa zo. Dan ga ik wel naar PEC.” In de wereld van een zes- of zevenjarige kan dat.

Jongens die niet kunnen wachten tot het zaterdag is. In de eerste thuiswedstrijd werd Heino dik verslagen, een week later volgde SVI. Dedemsvaart ging er aan, net als Rohda Raalte en USV. En toen stond S.V. Nieuwleusen zowaar tweede en wachtte thuis de ontmoeting met koploper Vilsteren. Oh, wat was het spannend. Vooral voor de fanatieke, trouwe aanhang aan de zijlijn. Het ging gelijk op. Een zucht van verlichting toen het eindsignaal klonk; S.V. Nieuwleusen won met 4-3 en was de nieuwe koploper. Twee lastige uitwedstrijden in Zwolle volgden. Tim – verdedigende rots in de branding  – kwam speciaal terug van vakantie in Drenthe om tegen Berkum te kunnen spelen. En dank ook aan Floris, Daan, Bas, Guido en Jasper die dit seizoen zo goed hebben ingevallen bij de JO9-7.

In Berkum werd gelijk gespeeld (2-2), tegen CSV’28 kwamen ze te laat op gang (5-3). S.V. Nieuwleusen had het niet meer in eigen hand. Het seizoen werd zaterdag afgesloten met een ruime zege op SVI (11-2) maar het was niet genoeg voor de titel. Gefeliciteerd jongens van Vilsteren JO9-2. En de toppers van S.V. Nieuwleusen JO9-7 zijn terecht en dik verdiend reservekampioen. Wat een progressie hebben ze gemaakt. Allemaal. Wat hebben ze veel geleerd. Op het gebied van techniek, tactiek maar vooral als team zijn ze gegroeid. De JO9-7 is een echt team geworden.

De meeste jongens kenden elkaar niet voor de zaalcompetitie. Acht jongens van vijf verschillende basisscholen (!) samen in één team. Bijzonder hoe snel dat kan gaan. Nu spelen ze soms samen; de ouders appen. Jongens die samen voetbal ontdekken. De puurheid, de schoonheid en het kameraadschap. Alles wat voetbal zo mooi maakt. Jongens die genoeg hebben aan een grasveldje en een bal.

Dat zijn Siem, Pascal, Youri, Fabian, Thijs, Luka, Morris en Tim. De reservekampioenen van ‘Onder 9 vijfde klasse’.

2016-2017