S.V. Nieuwleusen JO9-2 sluit competitie af met negenklapper, 1-9 winst op Balkbrug JO9-1

Op maandag 22 mei stond voor de JO9-2 alweer de laatste competitie wedstrijd van het fantastische seizoen 2016-2017 op het programma. Ditmaal werd er in en tegen Balkbrug gespeeld tegen de plaatselijke JO9-1 (F1). Het is de 3e keer dit seizoen dat er tegen dit team werd gespeeld. De eerste ontmoeting voor de KNVB beker werd met 4-3 gewonnen en ook de 2e ontmoeting voor de competitie werd met maar liefst 5-1 gewonnen. Balkbrug kent een wisselvallig seizoen maar is na Nieuwleusen de enige ploeg die recent 3 punten bij koploper Lemelerveld JO9-2 wist op te halen.
Voor de JO9-2 komt deze wedstrijd op een goed moment in aanloop van de KNVB bekerfinale die voor aanstaande zaterdag 27 mei op het programma staat. Nieuwleusen begon voortvarend aan de wedstrijd en met de rust was de stand al 1-4 voor de oranjehemden. De score werd in de 2e helft verder uitgebouwd naar een 1-9 overwinning met vanavond een hattrick voor zowel Daan Kampjes als Storm Klein.

Het is een mooie maandagavond wanneer er naar Balkbrug wordt afgereisd. De thermometer geeft nog zeker 24 graden aan en de zon schijnt nog volop als er om 18:30 uur wordt afgetrapt. Balkbrug mag de aftrap nemen en beginnen vol goede moed, maar is het Nieuwleusen dat via Ramon over links de aanval zoekt. Via Daan wordt Storm prachtig ingespeeld en laat hij de eerste kans van de wedstrijd niet onbenut, 0-1 !!

Na 5 minuten spelen is het een zeer scherpe Daan die score verdubbeld, 0-2. Binnen 10 minuten maakt Storm hattrick compleet door de stand naar 0-4 te tillen !  Kay heeft in de slotfase de 5e op zijn slof maar vindt helaas de keeper op zijn weg.
Na de 0-4 laat de oranjebrigade de teugels enigszins vieren waardoor Balkbrug in de wedstrijd kan komen. In een scrimmage voor het doel van Aron wordt dan toch de 1-4 gescoord en daarmee is het rust. Tijd om wat te drinken want het is behoorlijk warm op deze maandagavond. Het duo Stegerman/Ganzeboer complimenteren de jongens met het vertoonde spel maar vertellen wel dat bij de les moeten blijven, gezien de tegengoal in de laatste minuten.

Dit is niet tegen dovemans oren gezegd, want vanaf de aftrap ziet de Kay de goed gestarte Daan die, in de 21e minuut, met een werkelijk wonderschone goal direct de 1-5 op zijn conto zet. In de 28e minuut is het opnieuw Daan die zijn hattrick voor vanavond maakt en de stand op maar liefst 1-6 brengt ! Ondanks de achterstand geeft Balkbrug niet op. Enkele malen komen ze vervaarlijk voor het Nieuwleusense doel maar kan de verdediging en de fantastisch keepende Aron prima standhouden. Vanuit een corner wordt er per ongeluk ‘hands’ gemaakt en krijgen Balkbrug een penalty, die vervolgens naast het doel belandt. In de 30e minuut is het rechterspits Ramon die opkomt en waar ieder een voorzet op Kay verwacht schiet hij als een ware ‘Marco van Basten’ de bal in de verre hoek, 1-7 !
Nieuwleusen gaat nog even door en de weerstand is nu wel gebroken en is het prijsschieten geblazen, wanneer de centrale verdediger van de oranjehemden goed meeloopt en de score op 1-8 brengt. Het slotakkoord is voor Julian die met een bekeken schuiver de eindstand van 1-9 op het scorebord zet !

De oranjehemden lieten vanavond een frisse indruk achter. Met de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en heeft Nieuwleusen de wedstrijd gedomineerd. Met de overwinningen op koploper Lemelerveld JO9-2 (1-2) en hekkensluiter Genemuiden JO9-3 (2-3) is het de 3e overwinning op rij waardoor nog 9 belangrijke punten zijn behaald.

De wedstrijd tegen Balkbrug is dan ook een prima opwarmer voor de klapper van het seizoen, namelijk de finale voor de KNVB Beker die aanstaande zaterdag om 11:00 uur wordt gespeeld tegen Haarle JO9-1 (F1). De finale wordt gespeeld op het Sportpark Het Midden van DOS’37 in Vriezenveen.

De toppers van JO9-2 hopen op veel oranje supporters en zien jullie graag aanstaande zaterdag langs de lijn in Vriezenveen.