2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO9-1 tegen WHC JO9-1 wint 1e competitiewedstrijd

Woensdagavond 26 september stond de inhaalwedstrijd op het programma, wat ook direct de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen was. In overleg met WHC wordt de wedstrijd in Nieuwleusen gespeeld, nadat de wedstrijd vorige week door WHC werd verzet.
S.V. Nieuwleusen JO9-1 is het seizoen voortvarend begonnen en won redelijk eenvoudig de bekerpoule. Vanavond dus de wedstrijd tegen WHC JO9-1.

Nieuwleusen begon scherp aan de wedstrijd, vanaf minuut 1 wordt de ploeg uit Wezep onder druk gezet. Al in de 1e minuut is het Thijs die het doel onder vuur neemt, maar schiet helaas over. In de 3e minuut is het wel raak voor de jonge routinier en zet al snel de 1-0 op het scorebord. WHC lijkt wakker geschud en gaat in de tegenaanval wanneer de spits de verdediging doorbreekt. Goed uitkomen van keeper Lyam zorgt ervoor dat de bal naast wordt geschoten. In 8e minuut is het linksback Stef die goed is meegekomen. In een scrimmage voor het doel van WHC weet hij goed raak te schieten, 2-0. Nog voor de eerste time-out is het Kyan die uit een strakke corner van Morris fantastisch raak kopt, 3-0.
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor Nieuwleusen en is het WHC dat zich volledig moet terugtrekken. Na de time-out is het dan toch WHC dat er een wedstrijd van wil maken en direct druk zet op de Nieuwleusense verdediging. Al in de 11e minuut valt dan ook de 3-1. Vanwege de blessure bij Floris, maakt Robin Schuurman (JO8-1) vanavond zijn opwachting in de JO9-1 en begint in de spits. De jonge spits zorgt direct al voor gevaar maar moet toch zijn meerdere erkennen in de sterke verdedigers van WHC. De rest van de 2e helft laat wel een wedstrijd zien maar wordt er niet meer gescoord. Met 3-1 gaan de jongens naar de ranja en voorziet coach Goutbeek de jongens nog even van wat positieve peptalk.

In de 2e helft gaat WHC goed van start en weet zowaar de 3-2 te maken. Na de time-out zet Nieuwleusen er nog een tandje bij en is het Nieuwleusen wat de klok slaat. Voor Morris betaald het harde werken op het middenveld zich uit en maakt knap de 4-2 en Thijs zorgt met zijn 2e van vanavond voor de 5-2 op het scorebord. In de laatste minuut is het WHC dat nog de eretreffer maakte en de eindstand op 5-3 brengt.

S.V. Nieuwleusen JO9-1 pakt op indrukwekkende wijze de 1e winst. WHC, dat toch over goede individuele talenten beschikt, kwam niet aan voetballen toe. Nieuwleusen was feller in de duels en, zeker in de eerste 10 minuten, zeer effectief in de afronding.

Aanstaande zaterdag 29 oktober, speelt de ploeg om 11:00 uur opnieuw thuis. Ditmaal tegen DOS Kampen JO9-2.

De jongens hopen weer op vele oranje supporters !