2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO9-1 wint derby van FC Dalfsen en bekert door

Verslag S.V. Nieuwleusen JO9-1 – SJO FC Dalfsen JO9-1G

Zaterdag 15 september jl. stonden onze jongens al weer voor hun derde bekerwedstrijd op het veld. Ditmaal was de tegenstander FC Dalfsen. Net als Nieuwleusen hadden zij voorgaande twee bekerwedstrijden ook gewonnen. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

Na een wat rommelige, nerveuze start stond ons team als een huis. Binnen 10 minuten schoot Floris de bal binnen na een voorzet vanaf links. Hierna ging de strijd gelijk op waardoor het superspannend was. Onze verdedigers Kyan, Daan en Stef waren onverzettelijk en keeper Lyam hield met een paar mooie reddingen het doel schoon. Na 20 minuten was het nog steeds 1-0.

Na de break kwam S.V. Nieuwleusen weer strijdlustig op het veld. Binnen enkele minuten drukte Thijs goed door rechts op het middenveld en passte hard op de aanrennende Morris. Hij rondde mooi af en daar was de bevrijdende 2-0!
Dalfsen probeerde nog van alles en kwamen vaak ook dichtbij maar er werd moedig en dapper verdedigd en onze keeper Lyam hield knap de nul. Nieuwleusen drong aan en al snel volgde de 3-0. Dalfsen leek aangeslagen en kon niet echt een vuist meer maken.

Met verder jagen en doordrukken door onze fanatieke voorhoede werd de wedstrijd met het derde doelpunt van Morris definitief beslist, 4-0!

Prachtige wedstrijd, we bekeren door en gaan met vol vertrouwen de competitie in!