S.V. Nieuwleusen JO9-1 legt Be Quick’28 JO9-1 op de pijnbank

S.V. Nieuwleusen JO9-1 kent vooralsnog een geweldige progressie dit seizoen. Na een zeer goede najaarscompetitie in de 1e klasse, maakte de ploeg de promotie naar de hoofdklasse. Hier gaat het vooralsnog voortvarend. Goede sterke tegenstanders maken de oranjeboys alleen maar sterker en beter en zie je ze wedstrijd na wedstrijd groeien.
Vorige week was SVI JO9-1 te sterk in de kwartfinale voor de KNVB beker en is het vandaag weer business-as-usual als de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 JO9-1 en zijn de boys gebrand op eerherstel. Vanwege het rode tenue van de gasten speelt de thuisploeg vandaag in het zwart.

De thuisploeg nam direct het initiatief maar toch bleven de bezoekers redelijk eenvoudig overeind. Het sterke verdedigende blok van Stef en Daan kan eenvoudig de snelle Zwolse aanvallen neutraliseren en via Daan en Morris wordt er goed opgebouwd. Net voordat de eerste 10 minuten voorbij zijn is het toch Morris die voor gevaar sticht maar zijn schot op de lat uit een ziet springen en gaan we met 0-0 naar de 1e time-out. In het tweede gedeelte van de 1e helft lijkt de wedstrijd te ontbranden. Het zijn echter de gasten die tegen de verhouding in op voorsprong komen vanuit een scherpe corner, 0-1. Zoals wel vaker dit jaar toont het team veerkracht. Onder aanvoering van Morris stelt de thuisploeg in de 13e minuut direct orde op zaken door met een mooi ‘zidanetje’ twee verdedigers uit te spelen en eveneens prachtig afrond, 1-1 !
Nieuwleusen laat nu dan echt hun tanden zien. Met prachtig combinatie voetbal snijden de boys door de Zwolse verdediging. Thijs houdt in de 18e minuut het overzicht en ziet Daan goed inschuiven. Met een strakke pass wordt Daan bedient die direct naar voren toe aanneemt en met veel gevoel de bal in de verre hoek plaatst, 2-1 ! Morris heeft de 3-1 op z’n slof maar gaat zijn inzet rakelings over en met 2-1 gaan we dan ook naar de thee.

Voor het 2e bedrijf is Kyan in de ploeg gekomen en laat de rechtsback zich meteen gelden. Na een strakke pass van spelverdeler Daan worstelt hij zich naar voren en uit een moeilijke hoek weet hij met een harde schuiver de stand naar 3-1 te tillen. Nog geen minuut later is het opnieuw de thuisploeg dat de aanval opzoekt. Met een prachtige actie van Morris aan de linkerkant van het veld geeft hij voor op Thijs die vervolgens direct verlengd op Kyan. Helaas mist de rechtsback het doel nu op een haar na.
De 4-1 komt niet veel later wanneer Thijs de aanval zoekt en Morris zich als afleider voor de goal positioneert. Thijs kijkt en plaatst de bal zeer hard in de verre hoek. Waarschijnlijk heeft de Zwolse keeper de bal niet eens voorbij zien komen. Het is de thuisploeg dat regeert op eigen terrein. In de 25e minuut zorgt een strakke corner van Thijs voor de nodige verwarring in de Zwolse defensie, waarna de bal via de centrale verdediger in het eigen doel belandt, 5-1.

In de 28e minuut kan spits Floris de stand verder doen oplopen na opnieuw goed voorbereidend werk van Morris. Helaas kent Floris vandaag het geluk niet aan zijn zijde en gaat zijn inzet maar net naast het doel. In de laatste 10 minuten lijkt de wedstrijd dan ook wel gespeeld maar gaat Be Quick op zoek naar een eretreffer. Net als bij de eerste goal van de Zwollenaren wordt er ook nu vanuit een corner gescoord en wordt de stand 5-2 gebracht.

De coaches manen de boys om ook de laatste 10 minuten geconcentreerd te blijven spelen, want daar ging het in de afgelopen weken mis en dus gaat de thuisploeg op zoek naar meer. In eerste instantie is het opnieuw Morris die van zich laat spreken en een mooie combinatie met Floris en Thijs maakt en rond hij prachtig in de kruising af, 6-2.

Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd is dan voor de Zwollenaren. Een fraaie uitbraak over de linkerkant wordt prima afgerond met een fraai lobje over de voortreffelijk keepende Lyam, 6-3.

En zo wint S.V. Nieuwleusen JO9-1 opnieuw een belangrijk duel in deze spannende hoofdklasse waar de ploegen sterk aan elkaar zijn gewaagd en waar deze jonge toppers iedere week een zeer hoogstaand niveau halen. Volgende week speelt de ploeg in en tegen Berkum. De aanvangstijd is 12:00 uur.