S.V. Nieuwleusen JO13-2 bekert eenvoudig door naar knock-out fase KNVB Beker

S.V. Nieuwleusen JO13-2 heeft zaterdag 14 september met overmacht de KNVB Bekerpoule gewonnen met het maximaal aantal punten en een doelsaldo van +25 ! Hiermee zijn de boys verzekerd van de knock-out fase voor de KNVB bekercompetitie.

Op 31 augustus werd de eerste wedstrijd in de bekerpoule gespeeld. Tevens ook de eerste wedstrijd van deze nieuwe JO13-2 selectie waarvan tweederde voor het eerst op een volledig veld mag spelen. Het team staat dit jaar onder leiding van 1e elftal spelers Wouter en Leon.

FC Dalfsen JO13-2:
De derby in en tegen Dalfsen begon dan ook ietwat onwennig van beide kanten waarbij buitenspel voor de meesten een nieuw spelelement is. Maar de boys laten zien gewoon goed samen te kunnen voetballen. Flitsende combinaties worden door de oranjehemden op het dalfserveld gecreëerd. Hoewel de wedstrijd op en neer gaat komt het niet tot echte kansen, al leek Nieuwleusen duidelijk de sterkere.  5 minuten voor de rust is het Kay die de allereerste goal van dit seizoen op zijn naam zet met een schuiver in de verre hoek. Op slag van rust maakte Dalfsen echter gelijk door een communicatie storing achterin. In de rust worden door Wouter en Leon aanwijzingen gegeven die in het begin van de 2e helft direct worden verzilverd. Al snel zetten Dion, Manuel en Jorn de stand op 1-4, waarna Dalfsen nog tot 2-4 terugkomt. De eindstand wordt uiteindelijk door Levi op het scorebord gezet, 3-5, en daarmee zijn de eerste 3 punten een feit.

Berkum JO13-3
Vanwege de oranjefeesten werd deze wedstrijd thuis tegen Berkum JO13-3 naar maandag 9 september verplaatst. De wedstrijd werd op ons hoofdveld gespeeld met VoetbalTV en op de achtergrond het nieuwe clubhuis als een prachtig sfeerplaatje. De boys beginnen scherp aan de wedstrijd want binnen 5 minuten heeft Jorn de eerste er al in liggen en binnen het kwartier maakt hij zijn hattrick compleet.

De thuisploeg heeft geen kind aan de berkummers en voor rust wordt de stand al op 6-1 gebracht. Na de thee gaat de ploeg verder met waar het de eerste helft mee was geëindigd: scoren. De eindstand wordt bepaald op maar liefst 15-1 ! (Jorn 5x, Levi 3x, Storm 3x, Manuel 1x, Thomas 1x en een eigen goal)

HTC JO13-2
Zaterdag 14 september stond dan ook de laatste poulewedstrijd op het programma, uit naar HTC JO13-2. Met een behoorlijk aantal supporters werd er naar Zwolle afgereisd. Vanwege afwezigheid van Sander mag Matthijs Brinkman (JO11-1) zijn opwachting maken op een volledig veld. Ook vandaag oogt de ploeg gretig en zijn ze vast besloten om de poulefase in stijl af te sluiten. Levi zorgt in de eerste minuten al voor de 0-1 gevolgd door Jorn en een eigen doelpunt, 0-3 na een kwartier spelen. Ook vandaag pakt Jorn zijn hattrick en zorgen Storm en Dion ervoor dat de ruststand van 0-7 op het scoreboard wordt gezet. Na rust een ander HTC. HTC geeft meer strijd en komen gevaarlijker voor het doel van Hidde. Echter zijn het verdedigers Ramon, Jochem, Matthijs en Niels die goed uitverdedigen. Invaller Matthijs laat zien uit het juiste hout te zijn gesneden door een poging van HTC van de doellijn te koppen en de nul behoudt !

Uiteindelijk is het Nieuwleusen dat ook in de 2e helft de langste adem heeft en zorgen Manuel, Dion en Storm voor de magische eindstand van 10-0. Uiteindelijk is de scheidsrechter een goal vergeten en gaat de wedstrijd met 9-0 in de boeken.

En daarmee is de kop van het seizoen eraf en begint vanaf volgende week zaterdag 21 september de competitie thuis tegen WVF.
S.V. Nieuwleusen JO13-2 heeft zich in de afgelopen weken geprofileerd als een goed voetballende ploeg en hebben we alle vertrouwen in een mooi seizoen 2019-2020. De volgende bekerronde zal waarschijnlijk op 19 oktober zijn.