S.V. Nieuwleusen JO13-2 begint competitie goed met 6 punten!

Op 8 februari speelde de JO13-2 haar 2e wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Deze werd ruimschoots met 5-1 gewonnen. Met rust was er een voorsprong van 3-1 gerealiseerd. Het team is daarmee goed begonnen aan de competitie met 6 uit 2.

De najaarscompetitie werd in december door de ploeg van Tabbers en De Raad met een derde plaats afgesloten. Wat op zich een prima resultaat is. Maar het duo ziet dat er meer in het elftal zit en op een aantal momenten werden onnodig punten verspeeld en dus is de lat voor de voorjaarscompetitie hoger gelegd. Na een korte winterstop werd er gestart met een intensieve voorbereiding. Een vernieuwd spelsysteem en tactische zetten dienden in het team te worden geslepen. Met succes, zoals het nu laat aanzien. Na een oefenreeks werd de eerste competitiewedstrijd uit tegen Olympia’28 JO13-2 eenvoudig gewonnen. Na 60 minuten spelen stond er een eindstand van 1-9 voor de oranjehemden op het scorebord en kon er met succes worden teruggekeken.

Op 8 februari was Hattem JO13-2 thuis de volgende tegenstander. De uitwedstrijd in november 2019, werd nog met 3-1 verloren dus was de ploeg uit op eerherstel.

Om 10:15 uur werd er door arbiter Kappert gefloten voor het begin van de wedstrijd en is het de thuisploeg die de bal goed rond laat gaan en rustig opbouwt en aftast. De gasten worden in deze beginfase op eigen helft teruggedrongen en in de 9e minuut is het eerste wapenfeit van Levi, die de keeper tot het uiterste dwingt maar uiteindelijk zijn inzet gekeerd ziet worden.
De thuisploeg begint aan te dringen en in de 13e minuut is het dan wel raak, wanneer de Dion de bal op het middenveld verovert en vanaf 20m, met een fraaie lob, de keeper volledig verrast, 1-0!
De vreugde is helaas van korte duur, want nog geen 4 minuten later komen de gasten alweer op gelijke hoogte, 1-1.
Na een kort offensief van de Hattemmers zijn het toch de oranjehemden die de controle in handen nemen. In de 23e minuut opent Ramon knap op de sterk spelende Dion die op zijn beurt Levi in scoringspositie zet. Levi laat deze kans niet onbenut en schiet de bal snoeihard binnen, 2-1!
Na de 2-1 is het de thuisploeg dat domineert en met vlotte combinaties wordt er frivool voetbal gespeeld. In de 28e minuut is het opnieuw Levi die de keeper dwingt gestrekt te gaan bij een poging in de verre hoek. De keeper weet de bal uit het doel te houden maar is het Mats die zeer alert reageert en van dichtbij binnen tikt, 3-1, en dit is tevens de ruststand.

De tweede helft laat een gelijkwaardig beeld zien en zijn het de geel-blauwen die diep inzakken op eigen helft. In de 35e minuut heeft Jorn de kans op 4-1 na prima terugleggen van Mats, maar gaat z’n inzet vanaf 9m over het doel.
In de 43e minuut is het de sterk spelende Manual die prima van achteruit opbouwt en op Levi opent die op zijn beurt Storm wegstuurt. Helaas vindt ook Storm de zeer goed keepende Hattemse doelman op zijn pad maar is het Mats die opnieuw alert reageert op deze inzet en in de rebound binnen kan tikken, 4-1!
De wedstrijd lijkt nu gestreden maar de thuisploeg zoekt nog naar meer en zijn het vooral Kay en Dion die ‘t tikkie-takkie voetbal vanuit het middenveld spelen. In de 42e minuut wordt Jorn op randje 16 gevloerd, na een prima diepte-pass van Kay. De daaruit volgende vrije trap is helaas eenvoudige prooi voor de doelman van Hattem.
Een uittrap van de keeper wordt door Mats op waarde ingeschat en tikt gelijk door naar Jorn. Vanaf zo’n 20m weet hij de keeper met een fantastisch schot te verrassen, waarmee hij de stand op 5-1 brengt!

De 5-1 door Jorn Timmer

In het restant van de wedstrijd zijn er nog een aantal zeer goede kansen voor de thuisploeg die helaas niet worden verzilverd. De eindstand is dan ook 5-1 en dat is een terechte uitslag en een prima resultaat gezien het goede spel dat de boys op de mat leggen. Na 2 wedstrijden staat de ploeg vooralsnog ongeslagen op de 1e positie, gevolg door Berkum JO13-2.

De komende 2 weken zullen er wegens de krokusvakantie geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Deze wordt op 29 februari hervat met een thuiswedstrijd tegen WVF JO13-5. Eerder dit seizoen werd er met 2-0 van deze stugge Zwolse ploeg gewonnen.