S.V. Nieuwleusen JO12-1 op kampioenskoers na winst op Hellendoorn!

Vanochtend dan eindelijk de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie! Aangezien de jongens nog niet veilig op 1 staan was het van belang dat ze de punten mee naar huis zouden nemen!

Om kwart voor 10 trappen de jongens af. Het lijkt een mooie strijd te gaan worden, direct in de eerste minuut ziet Thomas kans om vrij te lopen en krijgt direct een schietkans, deze gaat naast maar de spanning is direct voelbaar bij zowel het team als de toeschouwers van Nieuwleusen! Nog geen minuut later kan Sven zichzelf helemaal vrijlopen en ja hoor daar is de 0-1.
De jongens gaan er weer met volle vaart in en Sander wordt beloont, nadat hij 2 keer de bal niet lekker op de voet heeft gekregen is daar de 0-2. Het begint een beetje trekken te worden want ook de tegenstander wil heel graag winnen, Naud wordt naar de grond gewerkt en daar is de eerste vrije trap van deze wedstrijd. Helaas staat er een tegenstander in de weg. Die betreffende tegenspeler weet zichzelf heel knap naar onze kant te rennen maar helaas voor hem staat daar onze keeper, Milan.
Maar Hellendoorn geeft niet op en na ruim 20 minuten spelen halen ze uit, nadat ze zich door Laurens en Jochem heen weten te werken is daar wederom een mooie redding van de keeper. Na nog twee keer op de lat, we hebben het geluk een beetje aan onze kant, komt er een corner, in alle drukte ligt daar ineens de bal in ons doel, 1-2.

Nog geen minuut later heeft Hellendoorn de smaak echt te pakken en is daar uit het niets de gelijkmaker! 2-2 De jongens van Nieuwleusen zijn zich bewust dat er iets moet gebeuren en dat gebeurt dan ook 4 minuten later, na prachtig samenspel van Thomas en Sander staat Emiel vrij, hij krijgt een schietkans maar helaas een centimeter ernaast, de dreiging van Nieuwleusen komt weer terug, Thomas krijgt de bal lekker mee maar ook deze gaat naast het doel, als toeschouwer is het behoorlijk spannend!
Nog geen minuut na rust krijgt Emiel eindelijk wat hem toekomt, hij scoort en brengt Nieuwleusen weer op voorsprong, wat een fijn begin van de tweede helft 2-3. Hellendoorn geeft niet zomaar op en werkt zichzelf naar voren, gelukkig voor ons beland ook deze bal op de paal, waarna Milan hem mooi kan pakken! En dan ineens is daar Jochem, hij knalt de bal naar voren maar helaas gaat ook deze naast! De keeper schiet uit, Thomas krijgt de bal perfect op de voet, hij schiet en ja hoor de 2-4 is een feit!! Nog geen minuut later is er een corner welke goed wordt opgevangen door Joost maar deze gaat naast het doel van de tegenstander! En dan wordt Thomas door twee man aan zijn shirt tegengehouden, de scheidsrechter staat er met zijn neus tegenop en hij kan niet anders dan wederom een vrije trap weggeven. Deze gaat over.

En dan is daar het fluitsignaal, wat een pot, wat hebben de jongens gevochten en wat is het fijn dat dit beloond werd!!
Volgende week spelen onze jongens een thuiswedstrijd om 11:00 uur op veld 4A, komt allen, als JO12-1 deze wint zijn ze kampioen!!! Het zou onwijs fijn zijn als we met z’n allen deze kanjers aan komen moedigen, ze hebben er hard voor gewerkt het afgelopen seizoen!