2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-8M wint derby bij USV

Afgelopen zaterdag 14 april konden de meiden uitgerust beginnen aan de spannende wedstrijd tegen de buren, USV JO11-3.

Om half 9 trappen de dames af en binnen 2 minuten is daar Jorinde met het openingsdoelpunt!! 4 minuten later geeft Nathalie een prachtige voorzet aan Jorinde welke net naast het doel schiet. De toon is gezet, ze komen punten ophalen.

Het is een spannende pot en de meiden voetballen echt onwijs goed, na 11 minuten is daar een corner, uit deze corner komt er prachtig samenspel, Dewi geeft een prachtige voorzet op Anniek welke hard op de keeper schiet, helaas komt hier geen doelpunt uit.

In de 16e minuut van de eerste helft is daar weer Nathalie met een schot op doel, net naast! Een minuut later is USV aan onze kant en krijgt onze keepster Larissa de tegenstander recht tegenover zich, gelukkig zijn daar ook Merel en Lois en kan Larissa de bal tegenhouden door de goede verdediging van deze meiden!

Helaas weet USV in de 19e minuut toch door de verdediging heen te breken en is daar de gelijkmaker. 1-1 nog geen 5 minuten later nog een voltreffer van de tegenpartij 2-1. De meiden gaan er weer tegenaan en na een waanzinnige voorzet van Meike, ziet Mae de kans om het weer gelijk te trekken. We gaan de rust in met een gelijkspel!!

Na een peptalk van alle aanwezigen aan de kant gaan de meiden weer fanatiek het veld in zoals wij van ze gewend zijn. Het duurt het nog geen 2 minuten of daar is Jorinde welke prachtig kan scoren uit een voorzet van Anniek. In de 32e minuut komt Jorinde recht tegenover de keeper te staan, ze bedenkt zich niet en maakt er 2-4 van!!  Onze meiden gaan er weer met volle vaart in en een minuut later ziet Anniek haar kans schoon, ze lost een schot op doel, ja daar is de 2-5. Ze kan er gewoon geen genoeg van krijgen binnen 2 minuten maakt zij er ook 2-6 van. In de 38 minuut breekt een speler toch door Dewi en Denise heen, daarna door Lois en Merel en ook onze keepster kan deze speler niet tegenhouden, 3-6.

In de 40e minuut gaat Anniek de confrontatie aan met de keeper, de keeper laat de bal los en Anniek bedenkt zich geen moment, ze maakt het feestje compleet 3-7. De aandacht verslapt, de meiden hebben alles gegeven en in de laatste 3 minuten weet USV toch nog 2x te scoren, eindstand: 5-7 voor de dames van JO11-8M.

Deze wedstrijd kenmerkt zich door het prachtig overspelen van de meiden, niet je hoofd laten hangen als het even niet zo goed gaat en gewoon doorgaan, een team zijn!! Trots op deze meiden!!! Het was weer een prachtige wedstrijd om naar te mogen kijken! Op naar zaterdag, de meiden spelen om 9.45 thuis tegen ASC Dalfsen JO11-6G.