S.V. Nieuwleusen JO11-4 wint bij S.V. Zwolle, 2-6 winst !

Na twee weken rust vanwege de vorst werd vandaag, zaterdag 10 maart, de competitie hervat met een uitwedstrijd in en tegen S.V. Zwolle JO11-3. Nieuwleusen begon voortvarend aan de wedstrijd en na een dik kwartier spelen stonden de oranjehemden met 0-2 voor. Zwolle maakte de aansluitingstreffer maar net voor rust was het Nieuwleusen dat het verschil weer naar twee doelpunten bracht. Nieuwleusen begon goed aan de 2e helft en al snel werd de stand naar 1-4 en 1-5 uitgebouwd. Zwolle deed nog wat terug 2-5 maar Nieuwleusen maakt het prima af met een 2-6 overwinning.

Nadat er vanwege de vorst enkele weken niet kon worden gespeeld én worden getraind was het vandaag met een 14 graden een prima voetbalweertje. Er werd uitgespeeld tegen S.V. Zwolle JO11-3. Een team dat voornamelijk uit grote 2e jaars O11 spelers bestaat die vooral fysiek veel sterker waren dan onze 1e jaars O11 spelers. Motto was vandaag dan ook om goed met elkaar te blijven voetballen en elkaar te helpen. Voordat we beginnen staan de spelers van S.V. Zwolle opgesteld in een rij op de middenlijn en wordt elkaar een prettige wedstrijd gewenst, prachtig sportief gebaar !

Nieuwleusen mag de aftrap nemen en begint direct goed aan de wedstrijd. De bal gaat goed rond en wordt er links en rechts getest. Het is al snel duidelijk dat S.V. Zwolle het vooral van fysieke kracht moet hebben en een aantal snelle buitenspelers. Al in de 5e minuut is het Mats die de openingstreffer op z’n slof heeft maar schiet net over het doel. Nieuwleusen is met Naud en Kay een aantal keren gevaarlijk dichtbij de openingstreffer maar moet tot de 15e minuut wachten met juichen. De aanval die door Ramon wordt opgezet verloopt via Kay die slim de bal op Mats terug legt waarna Mats de bal het doel in jaagt, 0-1 !

In de 18e minuut is het opnieuw raak voor de oranjehemden wanneer Mats op fraaie wijze de 0-2 op het scorebord brengt. In 22e minuut is het dan Zwolle dat doorbreekt en door een inschattingsfoutje in de verdediging van de oranjehemden de aansluitingstreffer maakt. Nog voor rust brengt Nieuwleusen het verschil weer tot 2 doelpunten wanneer Mats zijn hattrick compleet maakt na goed voorbereidend werk van Daan.

Na de thee is het vooral Nieuwleusen dat de aanvallen opbouwt en met een fraai afstandsschot maakt Julian de 1-4 en heeft hij ook een belangrijk aandeel in de 5e treffer die hij subtiel met de buitenkant van z’n schoen over zich heen laat gaan waarna Ramon de bal bij deze buitenkans genadeloos in de touwen jaagt, 1-5.

S.V. Zwolle komt niet veel meer van de eigen helft en lijken leeg te zijn gespeeld door de oranjebrigade wanneer er een keer slim wordt gewisseld door een verdediger eruit te halen en een spits achter onze laatste man in te brengen. Een lange bal naar deze spits brengt hem 1:1 met Aron waarbij de spits niet faalt, 2-5. Nieuwleusen laat zich hier echter niet van de wijs brengen. Daan is nog zoekende naar zijn treffer en na een mooi schot op de paal en een bal voorlangs is het Daan die verlossende 6e maakt op aangeven van Mats, met een aanval die op de training veelvuldig is geoefend.

behoorlijk wat verschil in lengte en lichaamsbouw 😉

Nieuwleusen pakt, met bij vlagen goed voetbal, ook redelijk eenvoudig de 2e zege van deze competitie. De komende weken zullen we naar verluidt sterkere tegenstanders gaan tegenkomen. Beide wedstrijden zullen we overigens wel thuis spelen. Volgende week is om 8:30 uur Berkum aan de beurt en op 24 maart zal dat IJVV zijn, eveneens om 8:30 uur.

We hopen bij deze twee thuiswedstrijden op de onvoorwaardelijke steun langs de lijn van ons oranje-legioen ! 🙂