S.V. Nieuwleusen JO11-4 walst over Zalk JO11-1 heen

Vandaag stond de wedstrijd tegen de JO11-1 van Zalk op het programma. Nieuwleusen begon heel goed aan de wedstrijd en oogde scherp. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong en bouwde dat in de eerste helft uit naar 5-0. In de tweede helft ging de ploeg door met goed combinatie spel en bepaalde de eindstand op maar liefst 11-0 !

Zaterdag 14 april stond de wedstrijd tegen JO11-1 van SV Zalk op het programma. De afsluitende training op vrijdag liet al zien dat de jongens scherp oogden en we hoopten dat ze dit mee in de wedstrijd namen.

En dat deden ze, vanaf de aftrap die door Zalk werd genomen zetten de oranjehemden druk op de verdediging. Al vroeg in de wedstrijd zijn het Ramon, Naud en Mats die voor gevaar zorgen met een aantal goede kansen. In de 3e minuut lijkt Julian de wedstrijd te openen maar weet de keeper dit knap te verhinderen. In de 4e minuut is het wel raak in een aanval over 3 schijven die door Daan wordt opgezet. Via Mats wordt Ramon ingespeeld die met een prima actie de laatste man verschalkt de afronding is beheerst en dan is het 1-0 ! Kay en Ramon willen de stand zo snel mogelijk uitbouwen helaas raken beide respectievelijk de paal en de lat.

In de 10e minuut kan het aanwezige oranje legioen opnieuw juichten wanneer Kay een prima assist op Mats aflevert, 2-0. Nieuwleusen begint steeds beter te draaien en met prachtig combinatie voetbal wordt er door de verdediging gesneden. Mats zorgt, in de 12e minuut met een halve omhaal, ook voor de 3-0 na opnieuw een mooie assist van Kay. Nieuwleusen zorgt voor een mooie voetbal show want ook de 4-0 is een prachtige aanval tussen Julian en Kay waarbij opnieuw Mats doeltreffend is. Nog voor rust wordt de 5-0 door Julian op het scoreboard gebracht. Een goede voorzet van Mats kan door Kay worden verlengd waarna de vrijstaande Julian snoeihard zijn linkervoet doet spreken en de bal in de touwen jaagt.

Met 5-0 gaan we naar de thee en rest het duo Ganzeboer/Stegerman om vooral complimenten uit te delen over het getoonde spel. Aangezien Aron vrijwel niets te doen heeft gehad wil Niels wel een helft keepen waardoor ook Aron zijn zweetporiën kan aanspreken.

Direct na rust is het Ramon die op rechts doorkomt hoewel zijn voorzet kan worden gekeerd door de verdediging kan hij de bal terug veroveren en de stand zelf naar 6-0 tillen. Niet veel later is het Mats die zijn kwartet compleet maakt door uit een corner van Ramon de 7-0 binnen te schieten.

Van een wedstrijd is al lang geen sprake meer ondanks dat de spits ver blijft hangen kan Zalk niet gevaarlijk worden. Bij Nieuwleusen is de honger naar meer goals niet te stillen want in de 38e minuut brengt Aron de stand op 8-0 en roept het publiek om de magische 10 ! Kay brengt de stand op 9-0 met een mooie binnenkant-paal goal en een prima assist van Julian. De 10e komt op het conto van Ramon die hiermee zijn hattrick veiligstelt. Een wonderschoon afstandsschot van een meter of 20 vliegt de kruising in, 10-0. In de slotfase brengt Kay de eindstand op maar liefst 11-0 na een assist van Daan.

Nieuwleusen JO11-4 liet vandaag opnieuw zien goed als team met elkaar te kunnen voetballen. Zalk kon geen moment in de wedstrijd komen en halverwege de eerste helft was de strijd al gestreden. De 11 doelpunten zijn goed voor het doelsaldo dat nu op +43 staat. Halverwege de competitie staat de ploeg er goed voor met nu 15 punten uit 5 wedstrijden.

Volgende week zal er opnieuw tegen blauwvingers worden gespeeld namelijk de Zwolse Athletische Club (ZAC)  in Zwolle-Zuid.