S.V. Nieuwleusen JO11-4 start competitie met monsterzege, 21-1 winst !

Zaterdag 17 februari betekende de start van de voorjaarscompetitie voor veel teams, zo ook voor de JO11-4. De competitie werd vandaag thuis van start gegaan tegen de JO11-2 van ’s-Heerenbroek.

De jongens begonnen voortvarend en na 7 minuten was het al 2-0. Nieuwleusen liep in de eerste helft al uit naar een 9-0 voorsprong. De tweede helft werd er nog een tandje bijgezet en liep de ploeg uit naar een monsterzege in de geschiedenis van 21-1.

De ploeg uit Nieuwleusen is, na de winterzaalcompetitie, al een paar weken weer fanatiek bezig op het veld. Nadat de halve finale van de beker werd bereikt werd er vorige week, met zeer goed voetbal, succesvol geoefend tegen WVF JO11-5. Ondanks het verlies van 2-4 kwamen de tegendoelpunten door niet scherp aan de wedstrijd beginnen. Voor de coaches en trainers was dit een bevestiging van de positieve ontwikkeling die de jongens dit jaar doormaken en vooral als team.

Vandaag ging de voorjaarscompetitie thuis tegen ’s-Heerenbroek van start. Aangezien de jongens in een goede flow zitten na twee pittige wedstrijden tegen 3e klassers, is het kijken wat er kan worden meegenomen naar deze wedstrijd. Nieuwleusen begint goed en neemt gelijk het initiatief over en zoekt via Mats direct het doel op. De goed opgestelde doelman weet zijn ploeg echter voor een snelle achterstand te behoeden. In de 5e minuut is het Kay die met een prima loopactie en dito kaats Julian in scoringspositie brengt. Deze keer is het wel raak met een hard schot brengt hij de stand op 1-0 ! In de 8e minuut is Kay wederom niet zelfzuchtig en zet opnieuw Julian vrij voor de goal die ook nu geen medelijden kent met de doelman door hard raak te schieten, 2-0. Ramon maakt het kwartet compleet met twee prima goals en is het na een 15 minuten spelen al 4-0. In de laatste 10 minuten van de eerste helft zijn het respectievelijk Naud, Ramon, Daan, Julian en Mats die verantwoordelijk zijn voor de 9-0 ruststand en hebben Julian en Ramon beide hun hattrick al binnen.

In de rust complimenteren de coaches Ganzeboer/Stegerman de jongens met het spel en de stand maar, ondanks dat de wedstrijd al lang geen wedstrijd meer is, hameren ze er wel op om vooral te blijven voetballen als een team en niet voor eigen succes te gaan, want dat is het gevaar van dit soort wedstrijden.

De tweede helft word aangevangen en omdat Aron vrijwel niets te doen heeft gehad en het bovendien koud heeft gekregen neemt Mats de taak van keeper op zich en mag Aron zich in de spits bewegen.

De tweede helft wordt aangevangen maar staat de verdediging nog niet klaar. Niels moet nog voorzien worden van handschoenen en Mats staat te ver van z’n goal. Dat is gezien door de spits van de bezoekers en met een afstandsschot wordt de bal in het doel gewerkt en is daar toch een klein smetje te bespeuren.

Nieuwleusen pakt daarna het roer weer over en gaat door waar het mee was gestopt, Scoren ! Ramon zet met zijn 4e de magische 10-1 op het scorebord. Ook Julian gaat voor z’n 4e en is het alweer 11-1. De 12e is voor keeper Aron en Kay maakt de 13 compleet. Naud pakt de 14e en Julian zijn 5e, 15-1. De honger lijkt nog lang niet gestild want het is gewoon prijsschieten en ook keeper Mats heeft zich op de middenlijn gevestigd. Ramon maakt eveneens zijn 5e en Naud pakt ook zijn hattrick voor vandaag, evenals Aron. Niels pakt ook nog 2 mooie goals mee door de wedstrijd als spits te mogen uitspelen.

De eindstand is een werkelijke monsterzege van 21-1 ! En die uitslag zie je niet vaak.

Vandaag zagen we dat de jongens van S.V. Nieuwleusen JO11-4 de goede flow doortrokken. Hoewel de tegenstander van een dramatisch niveau was, bleven de jongens wel voetballen met elkaar. Want tegen een ‘groene bus’ voor de goal kan dat juist ook lastig zijn maar tikten de oranjehemden de ploeg uit ’s-Heerenbroek volledig van het veld. Volgende week heeft de ploeg een vrij weekend maar op 3 maart zal de competitie worden hervat tegen degradant DESZ JO11-4G uit Zwartsluis. We hopen dat de jongens dan meer weerstand zullen krijgen en het weer een echte wedstrijd kan gaan worden.