2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 pakt uit tegen Ommen; 10-0 winst

Zaterdag 14 oktober werd er thuis gespeeld tegen de JO11-7 uit Ommen (SJO JCO). Tegen deze ploeg werd in de poule rondes van de KNVB beker reeds gespeeld. Toen werd het 0-3 voor de oranjehemden. Nieuwleusen begon goed en Ommen gaf goede tegenstand. Met de rust was het dan toch 4-0 voor de thuisploeg. In de 2e helft werd er een tandje bijgezet en liep Nieuwleusen uit naar een mooie 10-0 overwinning.

Het is half negen op de zaterdagochtend 14 oktober, wat beloofd een prachtige nazomerdag te worden, wanneer scheidsrechter Vreeburg fluit voor de aanvang van het duel tussen de JO11-4 en SJO JCO JO11-7. Het team uit Ommen bestaat voor het overgrote deel uit 2e jaars JO11 spelers en kennen al een behoorlijke lengte. De ploeg kent tot nu toe een valse seizoensstart en wacht nog altijd op de eerste punten. Het is zaak voor Nieuwleusen om bij de kop ploegen in deze competitie te blijven door vandaag de 3 punten op het ’t Klaverblad te houden.

Nieuwleusen begint de wedstrijd goed en zet druk op de ploeg uit Ommen. Ommen komt er in de beginfase een aantal keren gevaarlijk uit en moet Aron vakkundig ingrijpen. Met fraaie combinaties vinden de jongens elkaar wat in de 9e minuut leidt tot de eerste treffer van Mats die prima reageert op de assits van Julian, 1-0. In de 15e minuut is het Daan die goed doorkomt en met een geweldige pegel de bal op de aluminium bovenlat schiet, in de rebound weet Naud niet te profiteren en kan Ommen weer uitverdedigen. In de 20e minuut ontstaat in een scrimmage voor het doel van Ommen dan toch de 2-0 wanneer Kay de bal binnen tikt.

Nieuwleusen lijkt het doel te hebben gevonden want een minuut later is prima samenspel van Daan die Kay vindt waarna de rappe buitenspeler beheerst afrond, 3-0 ! In de laatste minuut wordt er opnieuw goed samengespeeld. Ditmaal geeft Kay de assist op Ramon die knap hard raak schiet in de korte hoek, 4-0.

Met 4-0 gaan we naar de thee en lijkt het erop dat oranjehemden de wedstrijd kunnen controleren.

De 2e helft laat een gelijk beeld zien al laat Ommen wel zien mee te willen voetballen en gaan naarstig op zoek naar hun eerste goal. Door het goed verdedigende werk van Niels en keeper Aron blijft de nul gelukkig bewaard. Nieuwleusen gaat door waar het de eerste helft mee had afgesloten: namelijk scoren. Een goede combinatie die door Daan wordt opgezet, wordt door Mats verzilverd,

5-0 ! Kay maakt zijn hattrick compleet door een, een door het midden, teruggespeelde bal genadeloos af te straffen, 6-0. Naud zorgt met een even fraaie treffer voor de 7-0 na goed voorwerk van Mats. De 8-0 komt op het conto van Ramon die na een fraaie soloactie de leren knikker prachtig in de bovenhoek prikt ! Vervolgens is het prijsschieten en is de tegenstand wel gebroken. Een combinatie tussen Kay en Daan zorgt ervoor dat Mats ook zijn hattrick vandaag maakt, 9-0. De honger lijkt maar niet gestild te worden en naarstig gaan de oranjehemden op zoek naar de magische ‘10. En die komt er op het conto van opnieuw spits in vorm Mats Wever, die door Kay prima wordt vrijgespeeld, 10-0 !Vandaag deden de oranjehemden wat ze moesten doen en de punten thuis te houden. De 10 doelpunten en 0 tegendoelpunten zijn goed voor het doelsaldo, waarbij Aron nog steeds de minst gepasseerde doelman in de competitie is. Nieuwleusen blijft in het spoor van Dedemsvaart en WVF die eveneens hun wedstrijden wisten te winnen.

Volgende week is de ploeg een weekend vrij in verband met een inhaalweekend. Op zaterdag 28 oktober staat de derby uit en tegen USV JO11-2G op het programma. In de bekerpoule werd er ruim gewonnen, maar de buren hebben in de afgelopen wedstrijden steeds beter spel laten zien en dito resultaten. Al met al lijkt het weer een echte derby te gaan worden. Graag zien de jongens weer veel support op het terrein van USV !