S.V. Nieuwleusen JO11-4 pakt de winst op de blauwvingers, 1-5

Zaterdag 7 april werd er in Westenholte, Zwolle, gespeeld tegen WVF. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en bracht de stand na een klein kwartier spelen op 0-1. WVF maakte daarop gelijk maar voor rust brachten de oranjehemden de stand op 1-2. Na rust kwam Nieuwleusen nauwelijks in de problemen en bouwde de stand uit naar 1-5. Na het verlies van Berkum bij OWIOS staan de oranjehemden 3 punten los van nummer 2, IJVV

Op de eerste zaterdag van april stond de wedstrijd tegen WVF JO11-10 op het programma. Op papier behoeft deze tegenstander geen al te zware horde te zijn. De blauwvingers waren echter op en top gemotiveerd om tegen de koploper te presteren. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en speelde vooral op balbezit. WVF gaf echter goed druk in de eerste minuten. Al snel was het Nieuwleusen dat de blauwvingers op eigen helft terug drong waarop de WVF zich voor de goal ingroef. De blauwe muur bleek lastig te breken. Julian probeerde een aantal keren met een actie door te breken maar kon het net niet vinden. Ook Mats, Kay en Ramon vonden de goed keepende doelman op hun pad. Pas in de 12e minuut heeft Julian succes na een door hem opgezette aanval snijdt hij door de verdediging en scoort prima raak in de korte hoek 0-1 ! De oranjehemden zijn er op gebrand snel de stand te verdubbelen en vinden niet veel tegenstand. In de 18e minuut plaats WVF een counter via de razendsnelle rechterspits waarbij na een lange rush ook Aron wordt verschalkt, 1-1. Dit stond niet het draaiboeken enigszins geschrokken herpakken de oranjehemden zich en schakelijk razensnel om.  Kay heeft de kans om de score te verdubbelen maar verkijkt zich op de uitkomende doelman. 2 minuten later is het wel Kay die de score op 1-2 brengt na goed voorbereidend werk van Daan en Ramon.  Met 1-2 gaan we naar de thee en is het aan het duo Ganzeboer/Stegerman om de  nog even de juiste aanwijzingen te geven.

Dit heeft succes want direct na de rust in de 27e minuut is het Ramon die goed door de verdediging snijdt en beheerst de 1-3 in het net legt.
De blauwvingers plaatsen opnieuw een snelle counter maar deze keer is het Aron die met fantastisch keeperwerk de inzet keert. In de 35e minuut verovert Niels op het middenveld de bal en op snelheid worden de centrale middenvelder en laatste man verschalkt waarna hij knap en netjes afrond, 1-4 !
Het verzet lijkt nu enigszins gebroken en is het Nieuwleusen dat aanval na aanval laat zien maar zijn het de Zwollenaren die ingegraven zijn. Via een knappe aanval is het Ramon die een strakke voorzet afleverd op Daan. De aanname is goed en Daan jaagt de bal ongenadigd hard de touwen in, 1-5 !

Nieuwleusen JO11-4 sluit ook de 4e wedstrijd van deze competitie met een ruime winst af. Hoewel het vloeiend ging tegen een tegenstander die zich begrijpelijk ingroef voor de eigen goal en puur op de counter speelde. Volgende week speelt het team weer thuis. Om 8:30 uur is Zalk JO11-1 de tegenstander. We hopen weer op de vele support van ons oranje legioen !