S.V. Nieuwleusen JO11-4 pakt de 3 punten in derby tegen USV

In de poulewedstrijden voor de KNVB beker werd al tegen deze ploeg gespeeld en toen werd het in de stromende regen 1-11 voor de oranjehemden. Vandaag de wedstrijd voor de competitie. Nieuwleusen opende score en verdubbelde deze in de loop van de 1e helft waarna USV net voor het einde van de eerste helft de aansluitingstreffer maakte, rust met 1-2. In het tweede bedrijf liepen de oranjehemden met oogstrelend combinatiespel uit naar een prachtige 1-8 overwinning.

Na een weekje rust in verband met een inhaalweekend werd op 28 oktober de competitie hervat met een derby bij en tegen de buren, USV JO11-2.

Op de afsluitende training werd er weer fanatiek getraind en stonden de viziertjes op scherp naar deze derby.Nieuwleusen begint rustig aan de wedstrijd en laat de bal goed rond gaan. In de 5e minuut wordt Naud met een perfecte pass op maat door Julian ingespeeld. Tussen 2 tegenstanders in schiet hij fantastisch raak en is de 0-1 een feit. Doordat we vol tegen de wind in spelen ondervinden de schoten van Julian en Mats veel hinder en zijn deze een te makkelijke prooi voor de keeper van de blauw-witten. Ook aan de andere kant krijgt USV een aantal grote kansen maar staat onze sluitpost Aron weer fantastisch te keepen. Het duurt tot de 20e minuut wanneer de oranjehemden de score kunnen verdubbelen wanneer Mats goed wordt vrijgespeeld door opnieuw goed voorbereidend werk van Julian ! Nog voor rust maakt USV de aansluitingstreffer door in een scrimmage voor het doel de 1-2 binnen te schieten.

In het 2e bedrijf is Nieuwleusen vast van plan om de score verder uit te bouwen. In de 29e minuut is het Kay die de stand naar 1-3 tilt. De oranjehemden komen meer en meer in het spel en lijkt de batterij bij USV leeg te raken, in de 35e minuut ziet Daan de keeper te ver voor z’n goal staan en met een mooie boogbal brengt hij de stand op 1-4.
Nieuwleusen controleert de wedstrijd en ziet middenvelder Ramon, die op het middenveld veel werk verzet, zijn inzet in de 38e minuut bekroond worden, wanneer hij na een mooie dribble solo door het midden voor de 1-5 zorgt. De 6e goal van Nieuwleusen is van grote klasse en is er prima samenspel tussen Naud en Ramon. De voorzet van Ramon is messcherp en kan Kay de bal met een mooie folley in de touwen jagen.

USV loert op de counter en proberen nog een eretreffer te maken. Fantastisch werk van Niels zorgt ervoor dat deze niet echt gevaarlijk genoeg wordt. Het is Niels die in de 42e minuut zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakt met een mooie schuiver.
Het slotaccoord is ook vandaag voor spits Mats Wever die in de laatste minuut de 1-8 op het scoreboard zet.

Vandaag boekten de oranjehemden weer een prima uitslag met vooral goed voetbal. Voor de trainers is het bovendien zeer positief dat de trainingspatronen zichtbaar worden. De 8 doelpunten zijn opnieuw goed voor het doelsaldo en na het verlies van Dedemsvaart heeft Nieuwleusen nu de 2e plaats inhanden, waarbij WVF een beter doelsaldo van +8 heeft ten opzichte van de oranjehemden.

Volgende week is de topper tegen Dedemsvaart die thuis op het ’t Klaverblad wordt gespeeld.
Om 8:30 uur wordt er afgetrapt en hopen de spelers weer op veel support langs de lijn !