2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 naar de KNVB bekerfinale #Cupfighters

Zaterdag 28 april was het dan zover, dé wedstrijd die al maanden op het programma prijkt en waar zo naar toe is getraind, de halve finale om de KNVB Beker waarin Bergentheim JO11-2 de tegenstander is! Nieuwleusen begon scherp aan de wedstrijd en had de kans om de wedstrijd te openen. Bergentheim kwam halverwege de 1e helft op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft was het Nieuwleusen dat druk zette en de gelijkmaker scoorde. 3 minuten voor tijd maakten de oranjehemden de verlossende 2-1 en verzekerden ze zich van een plek in de finale!
Het was een pittige echte halve finale waar werkelijk alles in zat!

Zaterdagochtend 28 april, de dag na Koningsdag, en dé dag van de halve finale om de KNVB beker voor de boys van JO11-4. Vandaag wordt er thuis gespeeld tegen Bergentheim JO11-2. De tegenstander bestaat uit 2e jaar spelers JO11 spelers en dat is te zien aan de lengte en fysieke bouw van deze spelers. Nieuwleusen moet het daar in tegen voornamelijk van het voetbal hebben en dus belooft de wedstrijd een spektakel te worden. De jongens zijn in ieder geval tot op het bot toe gemotiveerd. De feiten zijn bekend, 2x 25 minuten, bij een gelijke eindstand is er de penalty ‘loterij’ en de winnaar staat in de KNVB Bekerfinale!

Bergentheim mag de wedstrijd aftrappen waarna Nieuwleusen gelijk druk probeert uit te oefenen. De eerste 5 minuten zijn het vooral de oranjehemden die op de helft van Bergentheim speelt. De wedstrijd laat vanaf het begin al stevige duels zien waar Bergentheim het met een sterke fysiek spel laat zien zich niet zomaar terug laat dringen. Een aantal goede kansen van de oranjehemden treffen helaas geen doel en na een minuut of 10 kruipen de groen-witten wat uit hun schulp en laten de wedstrijd kantelen. Aron kan vol aan de bak maar laat met prima keeperswerk zien dat ook hij niet zomaar te passeren is. Met een mooi duik weet hij bovendien de bal op de doellijn te stoppen. Een zucht van opluchting onder de Nieuwleusense supporters stijgt op. Uit een snelle tegenaanval wordt Kay 1 op 1 met de keeper gebracht. Helaas voorkomt de doelman een treffer. Bergentheim schakelt razendsnel om en met een verre uittrap worden de spitsen bereikt.  Hoewel de verdediging eerst nog goed kan wegwerken zijn het toch de 2 spitsen die goed samenwerken en weten zowaar in de 17e minuut de 0-1 te scoren met een lage schuiver door het midden.

Nieuwleusen gaat na de aftrap weer direct over in de aanval. In de 20e minuut is het Ramon die met geweldige pegel uit de tweede lijn de bal onderkant lat via de grond weer uit het doel ziet verschijnen. In de rebound vindt Naud zijn geluk ook niet aan zijn zijde. Nieuwleusen probeert aan te dringen maar ook Kay, Daan en Mats zien hun inzetten naast het doel gaan. De corners van Bergentheim zijn zeer gevaarlijk in de 23e minuut komt deze gevaarlijk voor het doel van Aron maar wordt door spits goed geraakt met het hoofd maar is de richting over het doel.

Met een ruststand van 0-1 gaan we naar de thee. Gedurende de wedstrijd zagen we dat door de stevige fysieke duels toch wat teveel ontzag voor de tegenstander binnensloop. Tijd voor de coaches Ganzeboer/Stegerman om de jongens van de nodige positieve adviezen te voorzien en vol goede moed en gestrekte ruggen stappen de boys de tweede helft in. En de opdracht is simpel, nog 25 minuten om een plek in de finale te veroveren en 200% inzet geven en vooral samenwerken.

Nieuwleusen begint nu veel feller en gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het zijn de oranjehemden die proberen te controleren maar zijn het de Bergentheimers die af en toe gevaarlijk doorkomen. In de 30e minuut resulteert het goede spel van Nieuwleusen in een goede actie van Ramon, die na goed voorbereidend werk van Daan, tussen 2 verdedigers los probeert te komen richting het doel. Helaas een flinke trap van één van de verdedigers op de enkel doet zijn inzet stranden en moet hij voor korte tijd het veld verlaten. Met wat wonderwater kan hij na een minuut of 5 later gelukkig weer meedoen.
In de 35e minuut stoomt Niels “De Ligt” Vreeburg op. Niels speelt vandaag opnieuw een puike wedstrijd en is, zoals zo vaak dit jaar, het slot op de deur bij de oranjehemden. Niels kijkt goed en levert een sublieme steekpass op Mats af. Zo’n kans hoef je deze spits niet te geven, want na snel open te zijn gedraaid haalt hij snoeihard uit. Met het schot, waar zo’n beetje alle frustratie in zat, jaagt hij de bal de touwen in, 1-1 !! Het aanwezige oranje publiek gaat uit hun dak en gaan nog eens vierkant achter de thuisploeg staan.

Bergentheim moet even schakelen op deze tegengoal en is het voor Nieuwleusen het sein om er nog maar eens flink aan te gaan trekken. Langzaam tikt de tijd weg en beide ploegen zijn opzoek naar de winnende goal. Zowel Nieuwleusen als Bergentheim hebben nog een aantal zeer goede kansen maar zijn het de beide doelmannen die prima staan te keepen. Hoewel de eerste helft enigszins voor Bergentheim was is de tweede helft toch echt voor de oranjehemden.

Het is dan ook een echte halve finale waar werkelijk waar alles in zit van zeer stevige duels, schoten op de paal en lat van beide ploegen, twee goede keepers en twee ploegen die prima combinatie voetbal op de mat neerleggen. Bij de supporters van beide ploegen is de spanning om te snijden en rijst de vraag of er nog wordt gescoord en door wie, want de ploegen zijn op en top gemotiveerd om hier met de winst aan de haal te gaan in dit zinderende duel.

Maar het is vooral Nieuwleusen dat pressie probeert te spelen en in de 47e minuut is het Mats die goed door Julian wordt bediend en een prima voorzet aflevert. De voorzet van Mats is perfect op maat voor Kay Ganzeboer die zich niet bedenkt en fantastisch raak kopt, 2 – 1 !!! (volgens insiders zijn eerste kopbal ooit en direct uitermate belangrijk 😊😊)
Luid gejuich barst los onder het aanwezige oranje publiek en dan zijn het nog 3 spannende minuten Bergentheim zet er nog maar eens een spits bij, gaat het meegereisde publiek nog eens achter hun ploeg staan en is het billenknijpen. Een bal op de paal, op de lat, gevaarlijke corners, overuren bij verdediging en Aron en een schot hard voorlangs weerhoudt de gasten van een goal wanneer scheidsrechter Vreeburg de wedstrijd tot een einde fluit.

Een geweldige teamprestatie is door S.V. Nieuwleusen JO11-4 neergezet. Alle spelers, Aron, Niels, Julian, Daan, Naud, Kay, Ramon en Mats hebben hier vandaag kei en keihard voor geknokt. Na afloop staat er een welverdiende bak patat voor de jongens klaar. De boys bedanken de supporters voor de geweldige steun vandaag!!

Alle opgelopen pijntjes en schaafplekken kunnen komende week helen, want komende zaterdag 5 mei wordt de competitie hervat in Zwartsluis waar de plaatselijke DESZ JO11-4 de tegenstander zal zijn.
De bekerfinale zal op 2 juni op neutraal terrein, waarschijnlijk in Oene, worden gespeeld met als tegenstander Vroomshoopse Boys JO11-5, dat vandaag met 5-2 wist te winnen van Lemele JO11-2G.