2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 morst eerste punten van dit seizoen op Super Saterday

Op zaterdag 18 november was het ‘Super Saterday’ voor de boys van de JO11-4. Na de winst op Heino en de misstap van concurrent WVF stonden de oranjehemden op de 1e plaats van de competitie met 2 punten los van WVF. Nieuwleusen zette de WVF direct vast met weergaloos goed voetbal, maar deed zich te kort door enkele 100% kansen niet af te maken. WVF loerde op de counter en bracht de stand op 1-0. In de 2e helft werd er meer risico achterin genomen en counterde WVF naar een geflatteerde 4-0.

Op zaterdag het titanenduel tussen deze 2 ploegen gespeeld. Bij winst kon Nieuwleusen een grote stap zetten richting een kampioenschap. Op de afsluitende training werd er weer fanatiek getraind en op zaterdagochtend waren ze er klaar voor. WVF is een ploeg dat enkel bestaat uit 2e jaars JO11 spelers en enkele JO12 dispensatiespelers. Het fysieke verschil werd dan ook al snel duidelijk.
Vanaf de aftrap is het Nieuwleusen dat de tegenstander direct vastzet. Met zeer goed combinatie voetbal weten de jongens uit de fysieke duels te blijven en controleren de wedstrijd. Enige nadeel is de half zachte bal, waardoor de cross passes niet altijd aankomen. Nieuwleusen creëert volop kansen vooral via de snelle buitenspeler Kay die prima voorzetten aflevert, maar weten de spitsen deze niet te verzilveren. In de 15e minuut is het Ramon die opnieuw door de goedspelende Ganzeboer wordt vrijgezet en genadeloos kan uithalen. Het schot is buitenbereik van de keeper en gaat via het aluminium naast de goal. Ook Mats en Naud hebben een aantal prima kansen die tot voorkort altijd zekerheidjes waren, maar vandaag er niet in willen. Julian probeert het vanaf de 2e lijn, maar ook zijn schot dwarrelt af door ondermeer de half lege bal. Het is WVF die loert op de counter met twee spelers proberen ze er snel uit te komen, maar zijn het Niels en Daan die vakkundig opruimen.
Tot in de 21e minuut de rechterspits met een harde droge schuiver richting de verre hoek Aron passeert, 1-0. In de laatste minuut volgt via een scrimage voor het doel ook nog de 2-0, wat eveneens de ruststand is.

De jongens en ook de coaches hebben het vertrouwen dat het nog zat kan. Het is immers Nieuwleusen dat het beste voetbal speelt maar zichzelf niet beloond met doelpunten en is WVF zeer effectief uit de spaarzame kansen. De bal wordt overigens omgewisseld door een opgepompt exemplaar van ons.

De 2e helft wordt gestart en zal er met iets meer risico worden gespeeld. Julian schuift door naar het middenveld en spelen we 1:1 achterin. Nieuwleusen dat op zoek gaat naar de aansluitingstreffer en daar prima mogelijk voor heeft. Met de hardere bal kan er nauwkeuriger worden gepassed en levert dan ook direct weer gevaar op voor het doel van WVF. WVF wacht geduldig af en countert er weer op los en is ook nu weer effectief wanneer het in de 30e minuut 3-0 wordt. WVF begint zich meer en meer met de fysieke duels te bemoeien waarbij een aantal jongens daarin geen partij zijn. Ook nu verzuimt de oranjebrigade te scoren en hebben bijna al spelers kansen gehad om te scoren. Nieuwleusen heeft nog altijd het beste van het spel. De stand is nu al geflatteerd en zal nog iets erger uitpakken wanneer WVF opnieuw uit een counter de eindstand op 4-0 brengt.

Veelvuldig beeld uit de wedstrijd, tegenstander met 5 man achter de bal op de counter

Vandaag hebben de jongens de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen een sterke tegenstander en dicteerden ze vooral in de eerste helft met zeer goed combinatie spel. De eindstand is dan ook sterk geflatteerd doordat we de kansen niet verzilverden. De koppositie is na vandaag overgedragen aan de ploeg uit Zwolle die nu 1 puntje voorsprong heeft met nog 3 wedstrijden te gaan.

Aanstaande zaterdag 25 november kan de ploeg zich revancheren tegen hekkensluiter SVI, eveneens uit Zwolle. De wedstrijd wordt om 8:30 uur op ’t Klaverblad gespeeld.