2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 koploper na winst op Heino !

Zaterdag 11 november is de dag….dat de JO11-4 de 1e plaats in de competitie overneemt, na een 4-0 winstpartij op Heino JO11-5. De wedstrijd begon stroef maar na 10 minuten werd het 1-0 en dat was ook de ruststand. In de 2e helft bouwde de ploeg de stand uit naar een 4-0 overwinning.Vandaag spelen we opnieuw thuis. Vanwege het drukke ochtendprogramma op het ’t Klaverblad wordt er gespeeld op het gras van veld 2. Het veld is behoorlijk nat door de overvloedige regen die is gevallen  maar op zaterdagochtend is het  droog en met een waterig zonnetje is het best vertoeven. Het publiek heeft z’n weg ook weten te vinden naar ’t Klaverblad en is in grote getale aanwezig om de boys te supporten. Vanwege de afwezigheid van Daan maakt Thom (JO11-5) zijn opwachting in de verdediging bij de oranjehemden.

Heino heeft in de competitie tot dusver even zo vaak gewonnen als verloren (3) en bestaat eveneens uit enkel 1e jaars JO11 spelers. In de eerste fase pakt Nieuwleusen het initiatief maar is men slordig in de passing. In de 10e minuut is het Mats die strak voorgeeft waarna Kay binnentikt en de score opent, 1-0 ! De oranjehemden zijn vast van plan om de score snel uit te bouwen en in de 15e minuut vindt Naud spits Mats die goed wegdraait maar ziet zijn inzet op de paal belanden. Heino komt er aantal keren gevaarlijk uit op de counter met twee snelle sterke dames voorin. Gelukkig staan Niels en Thom goed te verdedigen en loopt het met een sisser af. In de 22e minuut voorkomt Aron met een geweldige redding dat de stand gelijk wordt getrokken. Met 1-0 gaan we naar de thee en is het spel nog niet om naar huis te schrijven en wat de afgelopen weken hebben gezien.

Na de nodige aanwijzingen van beide coaches Stegerman/Ganzeboer fluit scheidsrechter Vreeburg voor de aanvang van het 2e bedrijf.

Nieuwleusen is vast besloten de stand uit te bouwen maar mist het voorin de scherpte om score te verdubbelen en ruikt Heino dat er wellicht wat valt te halen vandaag. Alle credits gaan vandaag vooral naar Niels die op geen enkel foutje is te betrappen en werkelijk fantastisch werk levert, zowel verdedigend als in de opbouw.
In de 32e minuut is het Kay die langs z’n directe tegenstander en zijn voorzet via een verdediger pardoes in het doel ziet belanden. Eindelijk is daar, met het nodige geluk, de langverwachte 2-0 !  Niet veel later is het Mats die oog-in-oog met de keeper de wedstrijd op slot kan gooien maar  helaas hoog over schiet. Daarna vinden Kay, Ramon, Naud en Julian allen de goedkeepende doelman van Heino op hun pad.

In de 38e minuut is het opnieuw Kay die zijn 2e goal doet aantekenen wanneer hij na een mooi cross-pass van Ramon goed de 3-0 binnen schiet. Hoewel het spel nog steeds rommelig is wordt Nieuwleusen wel sterker. In de 44e minuut trekt Ramon goed naar binnen en jaagt hij de bal snoeihard de verre kruising in,  waarmee hij de eindstand van vandaag op 4-0 brengt !

Vandaag deed Nieuwleusen wat het moest doen door ook in mindere wedstrijden de punten te pakken. Opnieuw weet onze fantastische doelman de nul te houden en is hij ‘by far’ de minst gepasseerde doelman in deze competitie. Door het gelijkspel van mede koploper WVF bij Ommen JO11-6 pakken de oranjehemden nu alleen de koppostie en zijn we bovendien 2 punten los van de ploeg uit Zwolle.

Volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd tegen het fysiek zeer sterke WVF uit Zwolle dat volledig uit 2e jaars en dispensatie (O12) spelers bestaat. Inzet van de strijd zal de 1e plaats in deze competitie zijn. Bij winst en met nog 4 wedstrijden voor de boeg, kan een grote stap worden gezet.

De jongens hopen op veel oranjegezinde supporters die willen meereizen naar deze, vooralsnog, belangrijkste wedstrijd van dit prille seizoen !