S.V. Nieuwleusen JO11-4 kent geen problemen met SVI

Zaterdag 25 november stond de wedstrijd tegen SVI JO11-11 op het programma. Op papier behoefde deze wedstrijd geen enkel probleem te kennen daar SVI nog steeds naar de eerste punten van dit seizoen zoekt. Nieuwleusen begint goed aan de wedstrijd en weet al snel te openen. Het vervolg van de eerste helft verloopt in een te laag tempo en wordt er aan de tegenstander aangepast. In het 2e gedeeldte van de 1e helft komt de ploeg meer op stoom en is 6-0 de ruststand. Na rust wordt dit uitgebouwd naar een 12-0 overwinning. Daar de scheids en leiders de tel zijn kwijt geraakt wordt er 10-0 op het wedstrijdformulier opgegeven.

Het is op zaterdagochtend fris en is het kunstgras op veld 4 bedekt met een laagje bevroren dauw, wanneer er op ’t Klaverblad moet worden gespeeld tegen de hekkensluiter uit Zwolle-Zuid, SVI JO11-11. Na de zeer goed wedstrijd van vorige week tegen WVF is het aannemelijk dat SVI geen al te zware horde mag zijn, maar het moet altijd nog wel even gebeuren.

Na de aftrap die door SVI is genomen, neemt Nieuwleusen direct over en snijden direct door de verdediging. Het is aan Daan die de score al vroeg in de wedstrijd voor de oranjehemden opent. Daarna valt Nieuwleusen terug in tempo en wordt er teveel aangepast aan de tegenstander, waardoor het voetballend sterk verzwakt tot Julian het in de 10e minuut van afstand probeert en de bal in het net doet belanden, 2-0 !

Nieuwleusen voert het tempo wat op en in de 15e minuut zet Ramon z’n ploeg met een goed schot op een 3-0 voorsprong. Niet veel later is het Mats die tweemaal achter elkaar het net weet te vinden en in de 20e minuut de stand op 5-0 brengt.

Het slotakkoord in het eerste bedrijf is voor Naud die beheerst de 6-0 op het scorebord zet. Van enige tegenstand is al lang geen sprake meer. In de rust merken de coaches op dat we wel moeten blijven voetballen en dat we niet worden meegezogen in het langzame tempo van de tegenstander. Met goede zin beginnen de jongens aan het tweede bedrijf. Voor keeper Aron zijn dit toch echt wel de minder leuke wedstrijden door enkel af en te een terugspeel bal te krijgen.

Het is Kay die al vroeg in de 2e helft de score naar 7-0 uitbreid en is het Naud die zijn 2e van de dag maakt, 8-0. Julian zorgt met een mooi harde schuiver voor de 9-0 en maakt Kay de 10-0 compleet met zijn tweede van de dag. Het beeld wat we ondertussen zien is dat 5 spelers en een keeper nagenoeg in het doel staan met daarom heen een oranjebrigade. Keeper Aron heeft het veld al weten te verkleinen door zich op de middenlijn te positioneren.

Mats loert al geruime tijd op een hattrick maar is te onrustig voor de goal. In de 45e minuut weet hij dan toch z’n hattrick compleet te maken en is het 11-0. Het slot is voor Daan die met een mooi aanname heel beheerst de 12-0 voor Nieuwleusen in het net legt.

Vandaag zagen we de JO11-4 dat met ruime cijfers won. Toch was het spel niet om over naar huis te schrijven in vergelijking tot de wedstrijd van vorige week tegen WVF. Dit had deels te maken met het niveau van SVI en de veldcondities waarbij veel ijs aan de bal bleef zitten.
Met nog 2 wedstrijden voor de boeg zit de najaarscompetitie er alweer bijna op. Volgende week staat de wedstrijd in en tegen de Hardenberg Heemse Combinatie (HHC). HHC is evenals SVI te vinden in de onderste regionen. Echter zijn er geruchten uit Hardenberg dat deze wedstrijd pas op 16 december wordt gespeeld.