S.V. Nieuwleusen JO11-4 kent geen problemen met Hoonhorst-Wijthmen JO11-2G; 9-0 winst !

Op de laatste zaterdag van September stond alweer de 2e competitie wedstrijd op het programma. Ditmaal werd er thuis gespeeld tegen het 2e elftal van de JO11 jeugd combinatie uit Hoonhorst-Wijthmen (JCHW). De oranjehemden konden al snel in de 2e minuut de score openen. Met de rust was de wedstrijd gespeeld en stond er 5-0 op het scorebord. In de 2e helft begon het hard te regenen maar de jongens bouwden de stand uit naar een mooie 9-0 !

De jongens van JO11-4 konden vanochtend uitslapen want er hoefde pas om 11:00 uur thuis te worden gespeeld. Vooraf was het voor de leiding lastig inschatten wat we konden verwachten daar de gasten uit 2e jaars JO11 spelers bestonden met bovendien flinke lengte en body. Vorige week won de ploeg zelfs ruim met dubbele cijfers (12-2) bij SVI. Een ploeg om rekening mee te houden.

Nog even de laatste instructies voor de wedstrijd en de oranjehemden zijn klaar voor de wedstrijd die door JCHW mag worden begonnen. Nieuwleusen begint fanatiek en nemen direct het heft in handen. Met vlijmscherpe combinaties wordt er door de defensie van de paarse brigade gesneden en is het Mats die als eerste de keeper test.
In de 2e minuut is het spelverdeler Ramon die met een strakke pass de vrijstaande Kay inspeelt. De rappe buitenspeler zorgt met een korte rush en een mooie boogbal over de keeper voor de 1-0 ! Gedurende de eerste helft is het Nieuwleusen dat dicteert maar weet het niet te scoren en heeft JCHW het aan de keeper te danken dat de stand niet verder kan worden uitgebouwd. In de 18e minuut zorgt een mooie combinatie die door Naud wordt opgezet ervoor dat Daan in stelling wordt gebracht. Met een hard schot in de korte hoek zorgt hij dan eindelijke voor de bevrijdiging en tevens verdubbeling van de score. De oranjetrein begint meer en meer op stoom te komen want in de 20e minuut vindt Niels met een strakke steekpass opnieuw Kay. Kay heeft het vizier vandaag op scherp staan en faalt ook nu niet door de 3-0 op het scorebord te zetten. Nieuwleusen lijkt de smaak te pakken te hebben wanneer Naud een mooie combinatie met Kay en Mats opzet maar wordt het schot Naud echter door de keeper gekeerd. Alert reageert Naud op de afvallende bal waarbij hij de bal in de touwen jaagt, 4-0. Nog voor rust zorgt Kay voor een onvervalste hattrick na opnieuw een goede combinatie, ditmaal opgezet door Julian, 5-0.

Met 5-0 gaan we naar de thee. De leiding complimenteert de boys met het getoonde spel en ondertussen is het stevig gaan regenen, maar dat lijkt de positieve stemming bij de oranjehemden niet te beïnvloeden.

Na rust zien we een zelfde beeld als in de eerste helft. Het is Nieuwleusen dat dicteert en dwingt JCHW ver terug op eigen helft. In de 28e minuut zorgt een strakke corner van Ramon ervoor dat Mats de 6-0 kan binnenkoppen. In de 33e minuut is het opnieuw Ramon die vanuit de 2e lijn aanzet voor een schot, hoewel het schot in eerste instantie wordt gekeerd is het Kay die er in de rebound als de kippen bij is, 7-0 ! Het regent nog steeds stevig en JCHW lijkt hier meer hinder van te hebben dan de oranjehemden want veel tegenstand wordt er niet meer geboden en in de 40e minuut vindt Niels dan ook de geheel vrijstaande Mats, die deze buitenkans niet onbenut laat alweer zijn 13e van dit seizoen in het netje legt, 8-0 ! Aangezien JCHW vrijwel niet meer van eigen helft komt is daar plots de nieuwleusense doelman die zich spontaan met de aanval gaat bemoeien. Dit leidt tot grote verwarring bij defensie van JCHW. Julian heeft het slotakkoord vandaag en vanuit de 2e lijn vuurt hij hard op het doel van JCHW en brengt de eindstand van 9-0 op het scorebord.

Vandaag zagen we een zeer goede eerste helft waarbij er geconcentreerd en goed samen werd gespeeld. Met de rust was de wedstrijd al gespeeld en was de 2e helf een formaliteit. De eindstand van 9-0 kwam tot stand door het goed samen werken in deze ploeg. Volgende week reist de ploeg af naar Lemelerveld waar er om 9:45 uur wordt afgetrapt tegen de plaatselijke JO11-7.