2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 boekt eenvoudige zege in derby tegen ASC’62; Hattrick Naud !

Voor de kersverse kampioen is het vandaag even weer business as usual, want de competitie gaat verder. Vandaag is promovendus ASC’62 de tegenstander. ASC’62 die goed aan de competitie begon en lange tijd in de bovenste regionen meedraaide maar wist dit in de afgelopen weken niet vol te houden. De kampioenen zijn vast besloten om ook deze wedstrijd te winnen en bovendien zit de ploeg in een geweldige flow. Nieuwleusen begint goed aan de wedstrijd en in de 5e minuut is het Naud met de eerste kans van de wedstrijd. De assist is van Julian maar het schot van Naud gaat net voorlangs. Nog geen minuut later is het Ramon die prima het spel verdeeld en Kay in de gelegenheid brengt. Kay faalt niet en de 1-0 is een feit. Vanuit een identieke situatie met wederom Ramon als aangever is het opnieuw Kay die ook de 2-0 voor z’n rekening neemt.In de 11e minuut breekt Mats door zijn schot beland echter op de paal maar is Naud er als de kippen bij om toch de 3-0 in te tikken.

De temperatuur begint al wat op te lopen en de oranjehemden lijken wat gas terug te nemen, maar daar weten de dalfsenaren wel raad mee en plaatsen een snelle counter. Direct is het dan ook 3-1. Nieuwleusen laat het er niet bijzitten en gaan dan tegen het einde van de 1e helft toch nog even gas geven. In de 18e minuut houdt Daan goed het overzicht en is het opnieuw Naud die zijn 2e  van vandaag maakt, 4-1. Naud is on-fire vandaag want 2 minuten later maakt hij met een geweldige ‘Van Persie duik’ de 5-1 en zijn hattrick, na een superstrakke voorzet van Mats. Nog voor rust komt ook de 6-1. Opnieuw staat Mats aan de basis van een strakke voorzet en is het Kay die goed verlengt en panklaar voor Julian klaarlegt.

In de rust rest het duo Ganzeboer/Stegerman om complimenten uit te delen voor het getoonde spel en worden de laatste aanwijzingen doorgesproken.

Hoewel de wedstrijd al gespeeld lijkt te zijn gaat ASC’62 nog opzoek naar de eretreffer. In de 32e minuut maken ze de 6-2. Nieuwleusen lijkt wat gas terug te nemen en het publiek moet tot de 40e minuut wachten voordat de armen weer de lucht in kunnen. Na een prima combinatie is het Julian die op aangeven van opnieuw Mats de 7-2 op het scorebord brengt. Ramon ziet zijn harde werken eveneens bekroond worden met de 8-2 na goed voorbereidend werk van Julian. Omdat we de verdedigers in de spitspositie plaatsen ontstaat er ruimte achterin. ASC’62 weet nog de 8-3 te maken en dan wordt er voor het einde van de wedstrijd gefloten. De jongens maken zich op voor het kampioensprotocol zoals de foto met de sponsor, huldiging met medailles en natuurlijk de welverdiende bak patat!

Volgende week zaterdag, 2 juni, speelt de ploeg de KNVB bekerfinale in Schalkhaar op Sportpark “De Horsterhoek”, tegenstander is dan Vroomshoopse Boys JO11-5. De wedstrijd begint om 9:30 uur.