S.V. Nieuwleusen JO11-4 bindt ook IJVV aan de zegekar !

Door het winterweer kon er vorige week niet worden gespeeld. Vandaag, zaterdag 24 maart, pakt ook de JO11-4 de competitie weer op met een thuiswedstrijd IJVV. Daar de JO11-4 eigenlijk had moeten promoveren is het voor IJVV juist andersom. De middenmoter is om onduidelijke redenen alsnog gedegradeerd en komt nu dus uit in dezelfde competitie als de JO11-4. Het team bestaat net als de JO11-4 uit eerste jaars JO11 spelers en op papier dus mogelijke spannende pot. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en werden er direct kansen gecreëerd maar wist de score niet te openen. Pas in de 23e minuut kon er worden gejuigd met een fantastische goal. In de tweede helft werd er wel direct gescoord en kon er naar 3-0 worden uitgelopen waarna IJVV de eretreffer maakte. De oranjehemden scoorden nog tweemaal en bracht de eindstand op 5-1.

De vorst is weer voorbij en de zon begint waterig te schijnen op ’t Klaverblad wanneer de JO11-4 aantreedt tegen IJVV. Nieuwleusen begint scherp aan de wedstrijd. Ramon kan de score openen met een mooi schot richting de verre hoek die maar tenauwernood door de keeper kan worden gekeerd. Een aantal goede kansen van Mats en Naud weten eveneens het net niet te vinden. Na 10 minuten wordt IJVV wordt sterker en gaat het doel opzoeken via een behoorlijk aantal corners kunnen ze wel degelijk gevaarlijk worden maar is het Aron die met zeer goed keeperswerk zijn ploeg behoed voor een achterstand. De laatste fase van de 1e helft is dan toch weer voor Nieuwleusen. In de 23e minuut is het Ramon die het oranjelegioen doet juichen met een fantastisch bekeken schot over de keeper, 1-0. Dit is tevens de ruststand.

Na de thee is het Nieuwleusen die de stand zo snel mogeljik wil gaan verdubbelen. Met goed aanvalswerk en dito scherpe voorzet van Ramon wordt Mats gevonden die de bal werkelijk prachtig foleert en hard de touwen in jaagt, 2-0 !

In de 35e minuut is het een goede individuele actie van Julian gevolgt door een strakke voorzet op spits Kay. De aanname is goed en de afronding nog beter, 3-0 ! IJVV lijkt er niet meer in te geloven maar worden aangemoedigd door hun coaches. Wanneer Nieuwleusen even gas terugneemt laten de roodwitten zich direct weer zien voor het doel van Aron. De rechterspits maakt dan ook de aansluitingstreffer en is het 3-1. De laatste 8 minuten van de wedstrijd is het dan toch weer Nieuwleusen dat weer wat gas erbij geeft en de gasten vastzetten op eigen helft. Een mooi voorzet van Daan op de goed vrijstaande Mats luidt de 4-1 in. Kay maakt het feest compleet na goed voorbereidend werk van Niels en Naud door de 5-1 op het scorebord te brengen.

Nieuwleusen JO11-4 zet zijn zegereeks door met vandaag een prima overwinning op een prima tegenstander. De ploegen waren vooral in de 1e helft aan elkaar gewaagd en was het een vermakelijk duel. In de 2e helft nam de ploeg uit Nieuwleusen duidelijk afstand en kreeg het de complimenten van de tegenpartij voor het op de mat gelegde spel. Volgende week is de ploeg opnieuw vrij en zal er op 7 april uit worden gespeeld in Westenholte, Zwolle tegen WVF.