2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-4 bereikt halve finale KNVB beker

Zaterdag 3 februari stond de kwart finale voor de KNVB beker op het programma voor de boys van JO11-4. Deze werd in en tegen JVC Dedemsvaart JO11-7 gespeeld en zijn het twee ploegen die erg aan elkaar zijn gewaagd. De ploeg uit Nieuwleusen kwam in de eerste helft op een verdiende 0-1 voorsprong. Het was Dedemsvaart die in het begin van de 2e helft de stand gelijk trok maar het was het Nieuwleusen dat de eindstand van 1-2 op het scorebord bracht.Nadat de winterzaalcompetitie, op doelsaldo, als 2e werd afgesloten was het de opponent van vandaag die het kampioenschap binnenhaalden.
De onderlinge duels gingen respectievelijk in een 0-1 overwinning voor de königsblauen en een 1-1 gelijkspel. Ook vorig jaar stonden de teams in grotendeels de zelfde samenstelling, toen beide als JO9-2, tegenover elkaar. Toen werd het in een spannende wedstrijd 2-3 in het voordeel van Nieuwleusen. Vandaag dan ook de eerste wedstrijd na de winterstop en direct ook de Kwart Finale voor de KNVB beker, winst betekend dus plaatsing voor de Halve Finale.

Zoals verwacht zoeken de blauwhemden direct de aanval op maar heeft Niels de regie in de verdediging uitstekend in handen. Het spel golft in deze begin fase op en neer maar de keepers worden nog niet getest. Pas in de 9e minuut is het Dedemsvaart die door verdediging snijdt maar bewaart Aron de nul met een mooie save. Dit is ook het moment dat de wedstrijd kantelt in het voordeel van Nieuwleusen. De oranjehemden komen met snelle combinaties steeds verder op de helft van Dedemsvaart. In de 14e minuut is het Ramon die de openingstreffer op z’n slof heeft, maar helaas wordt met links hard de paal geraakt. Het is Nieuwleusen die in deze fase meer en meer gaat aandringen. Met goed combinatie spel gaat de bal goed van links naar rechts met Niels als perfecte spelverdeler en ook de duels worden door een ieder goed aangegaan.. Met een aantal geslepen corners wordt er gevaar gesticht maar wordt het doel vooralsnog niet gevonden. In de 22e minuut is het Mats die de keeper wat verder van z’n doel af ziet staan en de afvallende bal met een mooie lob in het net doet verdwijnen, 0-1 !
In de slotfase van de eerste helft gaat Dedemsvaart nog op zoek naar de gelijkmaker maar is het de verdediging die goed kan standhouden tegen de voorhoede van königsblauen.

Met 0-1 gaan we naar de thee en is het aan coaches Ganzeboer/Stegerman om complimenten voor het getoonde spel én inzet te geven. We kennen de ploeg en daarom weten we ook dat ze nooit zullen opgeven en waarschuwen de jongens daarvoor door vooral te blijven voetballen met elkaar.

De tweede helft wordt aangevangen en is het toch Dedemsvaart dat er duidelijk een tandje bij gaat zetten en de druk opvoert. Al in de 30e minuut snijden de blauwen door onze defensie en wordt de spits in een 1:1 situatie met Aron gebracht. Helaas valt uit deze aanval de 1-1 en kunnen we opnieuw beginnen. De tweede helft laat eveneens een boeiend duel zien waarbij het spel constant heen en weer golft en de ploegen niet veel voor elkaar onderdoen. Het is Nieuwleusen dat wel het betere combinatie voetbal laat zien en naar mate de 2e helft vordert meer grip op de tegenstander krijgt en ze vast kunnen zetten. In de 36e minuut is het Mats en Naud die een mooie aanval opzetten. Door goed uitkomen van de doelman kan Naud de 1:1 situatie helaas niet verzilveren. In de 39e minuut is het opnieuw Mats die de bal goed voorgeeft en staat Naud op de goed plek die met een á la Van Persie duik de bal weet te koppen, helaas gaat de bal naast het doel. Ook Ramon ruikt zijn kansen en met een goed schot vanuit de tweede lijn kan deze inzet door de keeper worden afgeweerd en lukt het Kay net niet om in de rebound succesvol te zijn. In de 43e minuut is het opnieuw Ramon die het dedemsvaartse doel onder vuur neemt en de keeper doet verrassen, die vervolgens de bal niet voldoende uit het doel kan wegwerken. Nieuwleusen komt hiermee op een verdiende 1-2 voorsprong !

Met nog een minuut of 7 op de klok proberen de oranjehemden de wedstrijd definitief te beslissen. Mats heeft nog een goede mogelijkheid op de 1-3. Ook Dedemsvaart gaat nog op zoek naar de gelijkmaker maar zorgt het verdedigingstrio Niels, Daan en Julian voor het slot op de deur.

De eindstand van vandaag is dan ook 1-2 voor de ploeg uit Nieuwleusen. Uiteindelijk een verdiende overwinning doordat er goed met elkaar werd samengespeeld. Ook vandaag waren de beide ploegen weer sterk aan elkaar gewaagd en staan deze wedstrijden garant voor de nodige spanning. Voor het aanwezige publiek is het een lust voor het oog om deze pupillen met veel plezier te zien voetballen als echte teams.

Nieuwleusen JO11-4 mag zich nu gaan opmaken voor de Halve Finale om de KNVB beker, waarin het met nog 3 andere ploegen zal strijden voor een plek in de finale.

Volgende week 10 februari speelt de ploeg om 8:30 uur thuis tegen WVF JO11-5 uit Westenholte, Zwolle, waarna op 17 februari de voorjaarscompetitie wordt begonnen met een thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek JO11-2.