S.V. Nieuwleusen JO11-2 pakt verdient een punt tegen HHC JO11-2: 3-3

Keeper Hidde Brasjen maakt overuren.

Deze competitie (2e klasse-14) kent geen makkelijke tegenstanders. Wat te denken van HHC uit Hardenberg. De club wiens vlaggenschip uitkomt in de tweede divisie, levert 2 jeugdteams die in dezelfde competitie uitkomen als S.V. Nieuwleusen JO11-2. De voorbereiding tot dit duel was voor de thuisploeg niet bepaald vlekkeloos verlopen. Vanwege een afmelding op de wedstrijddag moest er snel worden geschakeld. Uiteindelijk werd om 09.00 uur Sven Wierbos ingevlogen om in te vallen voor de zieke Thieme Stolte. De zwarte tenues werden aangetrokken echter aangekomen op het veld bleken de HHC-ers hetzelfde idee te hebben opgevat. Nadat ook dit probleem was opgelost, werd begonnen aan de wedstrijd. Aan alles was te merken dat S.V. Nieuwleusen JO11-2 alle zeilen zou moeten bijzetten om tot een goed resultaat te komen vandaag. Tijdens de voorafgaande wedstrijdbespreking werd de assist tot het grootste doel van de dag bestempeld. Een assist kan immers leiden tot een doelpunt en is de ultieme vorm van samenspel. Fijne constatering was het dan ook dat Max Rens de openingstreffer voor zijn rekening nam op een prachtige assist van Jort Klein. HHC JO11-2 was wakker. Ook zij wisten nu dat er rekening met deze tegenstander gehouden diende te worden. De 1-1 kwam al vrij vlot op de borden: Een bekeken schot verdween in de verre hoek en liet keeper Hidde Brasjen kansloos. Toen ook de 1-2 al snel werd aangetekend leek het de verkeerde kant op te gaan voor de zo hard werkende thuisploeg. Van paniek was geenszins sprake. S.V. Nieuwleusen bleef uitstekend combineren. Wat opviel was dat de keeper van de gasten ver buiten zijn doelgebied bivakkeerde. Dat was Max Rens ook opgevallen. Al een paar keer probeerde Nieuwleusens laatste aankoop het van grote afstand en telkens kwam HHC goed weg. Tot 5 minuten voor tijd. Een streep van respectabele afstand verschalkte de sluitpost van de gasten. Met 2-2 gingen beide ploegen rusten.

Bij de afwezigheid van de gebruikelijke Dextro Energy volstond ditmaal een pepermuntje uit handen van Edwin Grooteboer. Met de aanwijzing van het leidersduo Grooteboer/Brasjen dat de verdediging “verder van het doel moest spelen”, werd aangetreden voor de 2e helft. Vanaf de aanvang werd S.V. Nieuwleusen teruggedrongen. Echter sterk verdedigend werk van Jort Klein, Sven Wierbos en Max Rens voorkwam een tegengoal. Een dribbel van één van de voorwaartsen van HHC was de opmaat van de 2-3. Nadat keeper Hidde Brasjen zijn ploeg al een paar keer op de been had gehouden werd deze doelpoging hem toch te machtig. Voor de 2e keer keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Aanvoerder Levi ter Bruggen maande zijn manschappen aan te zetten voor het slotoffensief. Er werd wat meer risico genomen door de thuisploeg. Men moest wel. Jochem Tabbers bevond zich al in de voorste linie. Thomas Groen vond het tijd ook zijn bijdrage te leveren voor wat betreft de assists. In zijn ooghoek zag hij Dion Grooteboer wegsluipen bij zijn vaste bewaker. Grooteboer oog-in-oog met de keeper wordt vaak in het voordeel van de Nieuwleusense spits beslist. Ook nu; de bekeken 3-3 was een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Toch leek de thuisploeg nog met de winst aan de haal te gaan. De keeper van HHC pareerde wel erg ver uit zijn doel de bal met zijn handen, echter de soeverein fluitende Ruben Brasjen was coulant en streek met zijn handen over zijn hart en floot het eindsignaal. Het publiek was getuige geweest van een spannend duel tussen de nummer zes en twee van de competitie. S.V. Nieuwleusen JO11-2 heeft aangetoond voor niemand bang te hoeven zijn. Het kampioenschap zal waarschijnlijk niet worden behaald, echter de oranjehemden bepalen wel wie er kampioen gaat worden.

Jort Klein in duel met een HHC-er.