S.V. Nieuwleusen JO11-2 pakt 3 belangrijke punten: 3-1 winst tegen JVC Dedemsvaart

(Aanvoerder Jort Klein)

Na het onnodige verlies, vorige week uit bij SJO JCO JO11-2, was er S.V. Nieuwleusen JO11-2 alles aangelegen nu met de volle buit aan de haal te gaan. Vanwege de enorme drukte op de velden van Sportpark het Klaverblad op deze zaterdagochtend, diende uitgeweken te worden naar Veld 2a: het grasveld naast de sporthal. Op deze ondergrond bleek de thuisploeg ook prima uit te voeten te kunnen temeer hier meer gewerkt diende te worden ten opzichte van het kunstgrasveld waar de bal normaal gesproken beter en makkelijker rolt. S.V. Nieuwleusen JO11-2 zit momenteel in een fase dat het niet allemaal vanzelf gaat. De ietwat mindere vorm dient te worden gecompenseerd middels hard werken. Na een gedegen warming-up floot scheidrechter Ruben Brasjen voor het begin van de wedstrijd. Het leidersduo Grooteboer/Brasjen heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen: “de koning van de assist”: diegene die dit seizoen de meeste assists geeft waar een doelpunt uit voortkomt zal worden beloond met een schitterende medaille. Die stimulans was wel aan Dion Grooteboer besteed. Uit zijn assist kwam de 1-0 voort: Levi ter Bruggen plaatste een mooie bal in de rechterhoek van het doel en liet de keeper kansloos. Max Rens had de opdracht de verdediging samen met Jort Klein en Thomas Groen te leiden. Het trio diende “van het doel af te spelen”. Dat betekende dat Jochem Tabbers weer mocht plaatsnemen in de spits. Prompt scoorde de nieuwbakken spits via een prachtige assist van Dion Grooteboer. 2-0 leek een veilige marge. Met nog 5 minuten op de klok leken beide ploegen met deze stand te gaan rusten. Plots ontstond er een gevaarlijke situatie voor het doel van keeper Hidde Brasjen. JVC Dedemsvaart mocht aanleggen voor een vrije trap op 15 meter van het doel. Met een geweldige save hield de doelman zijn team op de been en kon men met een marge van 2 doelpunten gaan rusten.

(Jochem Tabbers: goed voor 2 doelpunten)

Na de rust ontstond er een fase waarin de gasten uit Dedemsvaart het heft in handen namen. De eerstejaars E’s combineerden er op los dat het een lieve lust was. Hun frivole en verzorgde spel resulteerde in de 2-1. S.V. Nieuwleusen stond in deze fase met de rug tegen de muur. Hard werken was het credo en dat hield de 2e klasser op de been. Met nog 5 minuten op de klokken nam de thuisploeg het heft weer in handen. Er ontstonden weer tal van mogelijkheden het duel definitief te beslissen. Aanvoerder Jort Klein bezorgde de bal bij Thieme Stolte die de perfecte voorzet afleverde voor Jochem Tabbers. Hij gooide het duel op slot en bezorgde S.V. Nieuwleusen JO11-2 de zo belangrijke overwinning. De oranjehemden hebben zich met deze 3 punten weer genesteld in de middenmoot van de competitie. Volgende week wordt afgereisd naar de Krim voor de uitwedstrijd tegen DKB. Het publiek heeft vandaag een thuisploeg gezien die met hard werken de overwinning naar zich toe heeft getrokken. Hopelijk wordt die lijn volgende week doorgetrokken.