S.V. Nieuwleusen JO11-2 niet opgewassen tegen Vilsteren JO11-1

Na 2 weken rust kon S.V. Nieuwleusen JO11-2 zich opmaken voor de laatste serie van 3 duels in de voorjaarscompetitie van de 2e klasse KNVB. Zeker, S.V. Nieuwleusen JO11-2 is veilig maar wil het seizoen graag goed afsluiten. Op een manier zoals we van de jonge ploeg zijn gewend. Goed verzorgd voetbal, ambitieus en de drive om te winnen. Echter de laatste paar wedstrijden bleef S.V. Nieuwleusen JO11-2 telkens met lege handen achter. Waar in het verleden nog wel eens wat zwakkere broeders waren ingedeeld in de competitie is in de huidige opzet nauwelijks een mindere tegenstander te vinden. Cadeautjes worden in deze klasse namelijk niet weggegeven dat is wel gebleken. De gasten uit Vilsteren kunnen in theorie nog kampioen worden en begonnen gedreven aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten van het duel kenmerkte zich door een gelijk opgaande strijd. Schoten van Max Rens, Thieme Stolte en Dion Grooteboer waren telkens een prooi voor de soeverein keepende sluitpost van de gasten. Waar de thuisploeg niet tot scoren kwam werd doelman Hidde Brasjen getrakteerd op een tegendoelpunt. Zonde, temeer dit een duel leek waar diegene die het eerste tot scoren kwam, er weleens met de winst vandoor kon gaan. Zelfvertrouwen is namelijk een belangrijke factor wat een team in bepaalde fases verder kan helpen. Een doelpunt is dan erg welkom. Maar na de 0-1 achterstand stond al snel de 0-3 op de borden en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om niet als een speelbal te gaan fungeren van Vilsteren. Nieuwleusen rechtte de rug en sloot met een knappe goal van Levi ter Bruggen de eerste helft af met een 1-3 achterstand.

Alles was nog mogelijk was de mening van het trainersduo Grooteboer/Brasjen. Cruciaal zou het vermogen en de wil zijn om ten allen tijde gezamenlijk mee te verdedigen en ten aanval te trekken. Nadat de soeverein fluitende Stefan Rens het fluitsignaal blies voor de 2e helft viel de 1-4 te snel. Het had zijn weerslag op het spel van de thuisploeg. Vilsteren raakte 2x via keeper Hidde Brasjen paal en lat maar de jonge doelman moest daarna uiteindelijk zijn meerdere erkennen in een goed geplaatst schot van de gasten. Uiteindelijk ging de wedstrijd met 2-8 verloren, een geflatteerde maar wel een terechte uitslag. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan S.V. Nieuwleusen JO11-2 zich opmaken voor de zomerstop. Voor dat het zover is, zal de ploeg er alles aan gelegen zijn om nog punten te behalen uit de laatste 2 duels. En het publiek? Met name het meegereisde uitpubliek was vandaag de grote winnaar.