S.V. Nieuwleusen JO11-2 niet opgewassen tegen power-voetbal van DKB JO11-1G

(aanvoerder Levi ter Bruggen teleurgesteld)

Op het hagelnieuwe sportpark in de Krim was S.V. Nieuwleusen JO11-2 te gast om aan te treden tegen het eerste JO11 team van DKB. Een prachtig nieuwe grasmat en een stralende zon maakte het voor de oranjehemden een genot om een fijne pot voetbal te spelen. Vanaf het beginsignaal werd al snel duidelijk dat S.V. Nieuwleusen fors aan de bak moest om met één of meer punten huiswaarts te gaan. Een fysiek sterke keeper, 2 forse dames en gewoon een paar goede voetballers zorgde er voor dat de oranjehemden niet veel in te brengen hadden in de beginfase van de wedstrijd. Binnen mum van tijd stond de 3-0 op de borden. En dan ontbrak ook nog dat beetje geluk. Een ziedend schot van Max Rens spatte uiteen op de lat van de geel-zwarte brigade. In de tegenaanval werd keeper Hidde Brasjen weer eens op de proef gesteld. De jonge doelman redde in eerste instantie met een katachtige reflex maar was kansloos bij de rebound van DKB. In de rust kwamen de bidons tevoorschijn. Geen overbodige luxe met dit warme weer. Het credo was de eer te redden, niet met dubbele cijfers het duel te verliezen. Het leidersduo Grooteboer/Brasjen was realistisch. Tevreden over de ambitie van de jongens maar wist dat er vandaag niet veel eer was te behalen. Soms is een tegenstander namelijk gewoon beter.

Toch waren er in de 2e helft mogelijkheden om het tij te keren. S.V. Nieuwleusen hield lang stand maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de tegenstander. En als het dan toch al niet meezit moet de gifbeker blijkbaar helemaal leeg. De mazzel ontbrak. Weer werd het nieuwe aluminimum van het Krimse doel getest: Dit keer was het Jort Klein die de lat prachtig raakte. Daar koop je echter geen droog brood voor. Toch werd de eer gered door Dion Grooteboer. Thieme Stolte gaf de beslissende assist en Grooteboer rondde prima af. De einduitslag 7-1 was tot stand gekomen door zeer effectief spel van de thuisploeg. S.V. Nieuwleusen was niet opgewassen tegen dit power-voetbal van de geel-zwarten. Het is een lastige fase waar S.V. Nieuwleusen JO11-2 zich in bevindt. Wel een leerzame fase. Waar de oranjehemden amper gewend waren om te verliezen, is het nu wachten en hopen op een nieuwe overwinning. Donderdag wacht de zware uitwedstrijd tegen HHC JO11-2, de koploper van deze competitie. Kampioen worden gaat niet meer, bepalen wie er kampioen wordt is het nieuwe doel.