S.V. Nieuwleusen JO11-2 maakt kennis met harde wetten van het voetbalspel: 3-4 verlies tegen Gramsbergen JO11-1

In de 2e klasse krijg je niets cadeau. Een beetje tegenstander straf de kleinste foutjes af. Zeer leerzaam, maar het zijn wel dure foutjes. Gramsbergen JO11-1 was te gast op sportpark de Hulsterlanden. Onder leiding van de soeverein fluitende Stefan Rens werd begonnen aan de strijd om de 4e plaats in de competitie. Vanaf begin af aan kon je zien dat de ploegen aan elkaar waren gewaagd. Dit duel zou wederom een hele kluif worden voor de oranjehemden, was de veronderstelling van het trainersduo Grooteboer/Brasjen. Na 5 minuten wedstrijd werd de druk opgevoerd door de groen-witten. Jochem Tabbers werd genoodzaakt een corner weg te geven. De corner werd perfect op de kruin gelegd van de tamelijk uit de kluiten gewassen nummer 3 van Gramsbergen. De 0-1 stond op de borden. S.V. Nieuwleusen ging niet bepaald bij de pakken neerzitten. Ondanks de druk op het doel van Hidde Brasjen ontsnapte de jonge oranje-brigade aan een grotere achterstand. Thieme Stolte brak plots door de laatste linie van de tegenstander. Met een slim uitgespeelde actie verschalkte hij de keeper van de Gramsbergen en tekende de 1-1 aan. De vreugde was van korte duur vanwege het eerder beschreven dure foutje. Matig uitverdedigen bleek de opmaat voor de 1-2. Soms is rigoureus wegtrappen van de bal een beter alternatief dan de voetballende oplossing. Een dure leerschool. Dat S.V. Nieuwleusen JO11-2 over veerkracht beschikt, bleek wel toen Dion Grooteboer zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Een prachtige pass van Jort Klein werd op waarde geschat door de middenvelder van Nieuwleusen. En weer was de achterstand teniet gedaan. Max Rens liet meteen na de aftrap zien te beschikken over geweldige kracht in zijn benen. Een ziedend schot spatte uiteen op het aluminimum. Soms ontbreekt net dat beetje geluk wat de wedstrijd in je voordeel kan doen beslissen. De ploegen gingen rusten.

De Dextro Energy werd opgepeuzeld, de ploeg geïnstrueerd. Simpeler spelen was het credo. Met nog 25 minuten te gaan was in deze wedstrijd van alles mogelijk. De hoop was gerechtvaardigd dat S.V. Nieuwleusen de wedstrijd in haar voordeel zou kunnen beslissen. Conditioneel zijn de jongens ijzersterk, wat vaak tot uiting komt in de 2e helft. Maar ook nu was het weer Gramsbergen dat op voorsprong kwam. Een prima schot liet Hidde Brasjen kansloos. Weer moest de achtervolging worden ingezet. Binnen 1 minuut na de 2-3 was het Max Rens die zijn ploeg wéér op gelijke hoogte bracht met Gramsbergen. Het feit dat er 3 maal achter elkaar terug werd gekomen van een achterstand is al bewonderingswaardig. Het was nu het wachten op de eerste voorsprong. Dat voetbal hard is, maar leerzaam bleek uit de laatste goal van Gramsbergen. Een goed uitgespeelde aanval bezorgde de gasten de overwinning. Ondanks het ultieme veldoverwicht in de slotminuten mocht het dit keer niet zo zijn. S.V. Nieuwleusen bleef met lege handen staan. En toch was er winst. Immers deze wedstrijden zijn van grote waarde. De volgende keer weten de jongens dat niets cadeau wordt gegeven en zal een dergelijke wedstrijd in winst worden omgezet. En het publiek? Zij was vandaag de grote winnaar in deze spannende strijd. Volgende week wacht HHC-JO11-2.