2017-2018

S.V. Nieuwleusen JO11-2 doet zichzelf tekort bij koploper SV Dalfsen JO11-1: 5-2 verlies in een zinderend duel

Trainersduo Brasjen/Grooteboer

Het strijdplan lag klaar. S.V. Nieuwleusen JO11-2 zou op de counter gaan spelen met de nadruk op de verdediging. Dit vanwege het riante scorend vermogen van de tegenstander uit Dalfsen. Maar het strijdplan van het leidersduo Grooteboer/Brasjen werd al na 5 minuten overboord gegooid. Na 30 seconden wedstrijd lag de 1-0 voor de thuisploeg al in de touwen en de 2-0 volgde snel daarna. Defensief wilden de oranjehemden het te mooi oplossen terwijl het devies bij één op één situaties achterin het speel-veld doorgaans “vrouw en kinderen eerst” zou moeten luiden. Een 2-0 achterstand was zeker niet onoverkomelijk, zeker gezien het vertoonde spel van de jonge Nieuwleusenaren. Een splijtende pass van Jochem Tabbers op Thomas Groen was de opmaat voor de aansluitingstreffer. De altijd gedreven Groen zweepte zijn ploeg op nadat hij zijn ploeg de 1-2 bezorgde. Daarna volgde een fase waarin S.V. Nieuwleusen zichzelf de das om deed. De 3-1 voor S.V. Dalfsen was een prachtig uitgespeeld doelpunt waar in de zeer talentvolle spelverdeler van de rood-gelen zijn balgevoel etaleerde. Zonde was de 4-1 voorsprong van de thuisploeg. Wederom probeerde de defensie van S.V. Nieuwleusen in een één tegen één situatie het te mooi op te lossen. Op dit niveau wordt balverlies genadeloos afgestraft. De 4-1 leek de genadeslag maar dit jonge team heeft al eerder aangetoond een aanstekelijke veerkracht te bezitten. Dion Grooteboer wist een assist van Max Rens op waarde te schatten en zette de 4-2 op de borden. S.V. Nieuwleusen was nog lang niet klaar met deze wedstrijd. In de rust werd de Dextro Energy verorberd en de debuterend scheidsrechter floot voor de 2e helft. Er ontstonden kansen. Jort Klein die van de rechterflank opstoomde en Thieme Stolte bediende. Zijn inzet ging rakelings over. Maar ook keeper Hidde Brasjen moest een aantal keer handelend optreden. Zonde was het dat S.V. Dalfsen, tegen de verhoudingen in, de 5-2 scoorde. Bewonderenswaardig was het dat de gasten doorgingen, ondanks de luttele speeltijd die nog te spelen was. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd vergat Levi ter Bruggen zijn ploeg te belonen door de 5-3 te scoren. Een ziedend schot teisterde de paal. Natuurlijk, het was de koploper waartegen uiteindelijk geen punten werden behaald, echter er had wel degelijk meer in gezeten. Ook dat neemt de jonge ploeg mee naar de toekomst en maakt deel uit van het leerproces waar de jonge Nieuwleusenaren middenin zitten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Wijhe ’92.

S.V. Nieuwleusen JO11-2