S.V. Nieuwleusen JO11-2 buigt voor SVI JO11-2

keeper Hidde Brasjen draaide overuren

Winterse omstandigheden zaterdag jl. in Ittersum, Zwolle. De parkeerplaats was vergeven van het ijs. Menig fietser vond er zijn Waterloo door de gladde omstandigheden zwaar te onderschatten en maakte kennis met het koude asfalt. Nadat de oranjehemden het veld betraden voor hun warming-up werd de terechte conclusie getrokken dat dit geen perfect Nieuwleusens kunstgrasveld was maar een ijskoud Zwols knollenveld. Maar ook dat zijn gelijke omstandigheden voor beide teams die waren begonnen aan de wedstrijd. Bij winst zou S.V. Nieuwleusen zicht houden op de 4e plaats in de najaarscompetitie maar dat was een zware opgave temeer S.V. Nieuwleusen JO11-2 bij afwezigheid van Levi ter Bruggen aantrad zònder reservespeler. SVI ging gedreven van start en evenals vorige week keken de gasten tegen een vroege 1-0 achterstand aan. Onoplettendheid in de defensie lag hieraan ten grondslag. Toch herpakte S.V. Nieuwleusen zich snel. Sterk keeperswerk van Hidde Brasjen voorkwam dat Nieuwleusen op een grotere achterstand kwam en het team onder leiding van het trainersduo Grooteboer en Brasjen deed in deze fase zeker niet onder voor de gastheer uit Zwolle. In de 12e minuut van de wedstrijd was het Max Rens die ontsnapte aan zijn directe tegenstanders. De Balkbrugger in Nieuwleusense dienst was onverbiddelijk, oog-in-oog met de Zwolse keeper. De 1-1 stond op de borden. SVI was wakker geschud. Aanval na aanval voltrok zich voor de ogen van keeper Hidde Brasjen. De Zwolse aanvallers bleken bij vlagen ongrijpbaar voor de verdediging van S.V. Nieuwleusen. Met name de linkerspits van SVI bleek een plaag voor de defensie onder leiding van Jochem Tabbers. Een tactische omzetting zorgde ervoor dat Jort Klein de positie van rechterspits innam en Max Rens de linkerspits moest gaan elimineren. Na dat S.V. Nieuwleusen in de eerste helft nog 2 doelpunten moest incasseren werd gefloten voor het rustsignaal.

De jongens hadden nog hoop, er was zeer zeker nog niets verloren want ook SVI liet ook een aantal steken vallen. Dion Grooteboer was het die een aantal keer sterk doorbrak. Maar dan ontbrak de aanvoerder van Nieuwleusen net dat beetje geluk. Waar je wedstrijden hebt waarin de bal precies juist voor je valt, was dit geluk nu niet aan Nieuwleusens zijde. Een cornerbal van Max Rens belandde op de lat en op miraculeuze wijze ontsnapte SVI aan een nieuwe tegengoal. En ja, wanneer jezelf vergeet te scoren, doet de tegenpartij dat in jouw plaats. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 verlies. De zo gehoopte warme douche bleek een lauw waterstraaltje. De heren besloten deze koude-exercitie aan zich voorbij te laten gaan en vertrokken huiswaarts, richting Nieuwleusen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd in de najaarscompetite. In de thuiswedstrijd zal worden aangetreden tegen SJO JCHW JO11-1.