S.V. Nieuwleusen JO11-2 buigt 1-2 achterstand om in 4-2 overwinning tegen Wijhe ’92 JO11-2

De uitslag

JO11-2 in extase.

Het waren koude omstandigheden op Sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen. Handschoenen waren meer dan welkom daar de doelen waren voorzien van een fijne ijslaag. S.V. Nieuwleusen JO11-2 trad in de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie aan tegen Wijhe JO11-2. De thuisploeg is de trotse bezitter van de 4e plaats op de ranglijst terwijl de opponent op de 10 plaats van de zaterdag 2e klasse staat. Echter dat verschil kwam niet bepaald tot uiting in de wedstrijd. De eerste helft kreeg S.V. Nieuwleusen amper een kans terwijl keeper Hidde Brasjen een paar keer handelend moest optreden tijdens een aantal uitbraken van de voorwaartsen van Wijhe. Dè kans om toch de openingstreffer op de borden te zetten was niet besteed aan S.V. Nieuwleusen JO11-2. Thieme Stolte mocht een strafschop nemen die was toegekend vanwege een handssituatie vlak voor de Wijhese doelman. De dienstdoende scheids (Marcel Brasjen) kon niet anders dan de bal op de stip de leggen. Echter de bal ging over het doel en de 1e helft werd afgesloten met 0-0.

S.V. Nieuwleusen werd voorzien van het befaamde Dextro Energy-snoepje en hartig toegesproken door het leidersduo Grooteboer en Brasjen. De inzet was onverminderd goed, echter de precisie en slimheid ontbrak. Vanaf de aftrap spoot S.V. Nieuwleusen uit de starblokken. Jort Klein besloot op avontuur te gaan. Hij promoveerde (volgens eigen zeggen) een voorzet tot een weergaloos doelpunt. De bevrijdende 1-0 stond op het bord. Echter dit bleek de opmaat voor een knotsgekke maar heerlijke 2e helft. Snel na de 1-0 kwam Wijhe’92 op gelijke hoogte. Niet lang daarna kwamen de gasten zelfs op een 1-2 voorsprong na niet accuraat verdedigen door S.V. Nieuwleusen van de tegenstanders.  Met nog 10 minuten wedstrijd besloot S.V. Nieuwleusen dat het genoeg was geweest. Alleen degene die er bij is geweest kan meepraten over deze opmerkelijke comeback. Dion Grooteboer tekende voor de 2-2 nadat hij uitstekend werd bediend door Thieme Stolte. De in de 2e helft uitblinkende Jort Klein besloot nogmaals zijn voetbalkwaliteiten te etaleren en zag de Wijhese doelman te ver voor het doel staan. Hij verschalkte de sluitpost op een geweldige wijze en zette S.V. Nieuwleusen op een 3-2 voorsprong. Wijhe’92 besloot ondanks de achterstand door te gaan en ging niet bij de pakken neerzitten. De defensie onder leiding van Jochem Tabbert moest alert blijven want een counter lag op de loer. Max Rens besloot aan alle illusies een eind te maken. Hij kopte uit een perfect genomen hoekschop van de voet van Levi ter Bruggen snoeihard de 4-2 raak. S.V. Nieuwleusen JO11-2 had een enorme veerkracht getoond en heeft laten zien dat het met het karakter in het team wel snor zit. En het publiek? Zij was vandaag de grote winnaar.