2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 wint thuis van Berkum JO11-1

MATCHDAY:  Zaterdag 9 maart werd dan eindelijke de voorjaarscompetitie hervat. Deze was voor S.V. Nieuwleusen JO11-1 begonnen op 9 februari met een thuiswedstrijd tegen SV Zwolle JO11-1 die ruimschoots met 7-3 werd gewonnen. Vandaag staat de topper tegen Berkum JO11-1 op het programma. In de winterperiode werd al eens geoefend tegen deze ploeg, maar was het Berkum dat met 4-2 de overwinning pakte, maar waren de ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Helaas is Storm vandaag wegens wintersport afwezig maar zal Kay uit JO11-2 in de 2e helft zijn opwachting maken in JO11-1.


Het is winderig maar gelukkig droog op het ’t Klaverblad wanneer de arbiter van dienst om 9:45 uur het beginsignaal doet klinken. Vanaf de aftrap is het direct Berkum dat het heft in handen neemt.  De eerste beste kans is eveneens voor Berkum dat deze aanval door het midden maximaal benut en de thuisploeg al in de 3e minuut snel op een 0-1 achterstand zet. Oeiii, dat is even slikken, wakker worden jongens, want dit stond toch niet in het strijdplan voor vandaag. Gelukkig herpakken de jongens zich goed en met de veel strijd wordt de wedstrijd hervat.

Centrumspits Thomas wordt een aantal keren goed gevonden maar ontbreekt het hem vooralsnog aan de scherpte om de bal in het net te werken.  Een mooie aanval die door Ramon wordt opgezet verloopt via Robin die Jurre vrij voor de goal ziet staan, maar ook Jurre treft het doel niet en ziet zijn inzet van dichtbij over het doel gaan. In de aanloop naar de eerste time-out is het toch weer Berkum dat de aanval zoekt en de oranjeverdediging flink uittest. Hessel maakt dan ook overuren door de potige nr10 in bedwang te houden wat hem vooralsnog goed afgaat.

Na de 1e time-out is het opnieuw Berkum dat naarstig  de stand wil gaan verdubbelen maar staat Jort goed opgesteld en behoedt hij de thuisploeg voor een grotere achterstand. Het is vooral de scherpte voor de goal wat ontbreekt bij de thuisploeg want ook Robin weet in de 18e minuut een goede kans niet te benutten.  In de 21e minuut kunnen de handen dan wel omhoog wanneer de thuisploeg de verdiende gelijkmaker doet aantekenen, wanneer Thomas al zijn frustratie in een schot lijkt te proppen en de bal hard in de touwen jaagt, 1-1!

De 1-1 is een prima aftekening van de wedstrijd tot nu toe. Opvallend is dat veel Berkumse aanvallen over hun linkerkant gaan en de snelle en technische nr3 zoeken. Dit houdt in dat  rechtsback Ramon met veel strijd zijn handen vol heeft maar vooralsnog deze behendige speler goed in de tang heeft. In de 23e minuut verovert hij dan ook met een prima tackle de bal op zijn directe tegenstander en zoekt direct de diepte op Jorik. Jorik behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor Jurre die geen moeite kent om deze kans te verzilveren, 2-1!

In de slotfase van de 1e helft raakt de thuisploeg enigszins vermoeid doordat er niet kan worden gewisseld en de wedstrijd snel op en neergaat. Er wordt minder goed omgeschakeld en worden cruciale duels op het middenveld verloren waardoor de nr 7 van Berkum redelijk eenvoudig, door het midden, de aanval kan opzetten. Met een snelle combinatie en een goede loopactie wordt dan toch de linksbuiten gevonden die de bal in één beweging over Jort weet te stiften, 2-2 en hiermee gaan we eveneens naar de thee.

De tweede helft wordt begonnen met Kay in de rechtsbuiten positie. Kay laat zich in de eerste minuten direct zien. Zijn eerste wapenfeit resulteert in een hard schot op de paal en ziet Jurre de rebound naast het doel gaan. In de 36e minuut weet de opgekomen Julian prima Thomas te vinden en waar menigeen een pass op Kay verwacht probeert Thomas het van verre afstand. Met een mooie curve beland de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek en is daar de verlossende 3-2!

De thuisploeg dicteert het spel en opnieuw een goede aanval die door Julian wordt opgezet belandt via Jurre bij Thomas die het nog eens probeert. Nu is het wel de goalie die de inzet weet te pareren maar is het Kay die buitengewoon scherp acteert en raakt schiet, 4-2.

Na de 2e time-out zijn het de gasten die zich terug knokken in de wedstrijd. De druk op het doel van Jort wordt verhoogd en is het de Berkumse nr7 die de oranjehemden als ware oranje pionnen ziet door er lustig op los te dribbelen. Bij het ietwat onnauwkeurig uitkomen van Jort wordt helaas ook de spits omvergekegeld en rest het de arbiter niet anders dan de bal op de stip te leggen. Gelukkig voor de thuisploeg gaat de genomen penalty via de lat over het doel en een zucht van opluchting stijgt op uit het thuisvak. De oranjehemden hervatten razendsnel de strijd. De voorzet van Ramon op Jurre is strak maar helaas wordt Jurre in scoringspositie door de centrale verdediger onderuitgehaald wat een penalty voor de thuisploeg oplevert. Thomas mag van 8 meter aanleggen en scoort beheerst de 5-2!

Alles lijkt erop dat de ban is gebroken en de thuisploeg op een mooie overwinning afstevent…of toch niet? Een terugspeelbal wordt ietwat te laconiek tot corner verwerkt en mogen de gasten nog een keer aanleggen. De afdraaiende corner komt voor de voeten van de centrale middenvelder die van afstand de stand naar 5-3 trekt.

In de slotfase is het nogmaals alle hens aan dek want de gasten weten zowaar de 5-4 op het scoreboard te brengen en wordt het in de laatste minuten toch nog billenknijpen voor de thuisploeg.

Gelukkig wordt er niet meer gescoord en is de 5-4 eindstand een prima resultaat, waar een gelijkspel gezien het wedstrijdbeeld ook niet had misstaan. Er is keihard geknokt voor deze 3 punten en samen hebben de boys een sterk collectief getoond. Ook zijn er genoeg punten van aandacht die coaches Mike en Ruben meenemen naar de training voor de komende week. Na 2 wedstrijden heeft de S.V. Nieuwleusen JO11-1 het maximale resultaat behaalt, evenals streekgenoot FC Dalfsen.

Volgende week zaterdag, 16 maart, speelt de ploeg om 9:45 uur in en tegen Lemelerveld JO11-1. In de najaarscompetitie werd er met 4-3 thuis gewonnen van deze ploeg. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig voor een spannende pot voetbal !
De boys hopen dan ook weer op veel oranjegezinde supporters !!