S.V. Nieuwleusen JO11-1 wint in eigen huis van Lemelerveld JO11-1, hattrick Jurre !

Zaterdag 17 november stond de wedstrijd tegen VV Lemelerveld JO11-1 op het programma.
Lemelerveld is ploeg die op papier lastig is in te schatten. Zo werd er vorige week met maar liefst 8-3 van De Zweef maar werd er verloren van Hellendoorn. Voor Nieuwleusen is het belangrijk om de 3 punten thuis te houden. Vanwege de langdurige voetblessure bij Ramon maakt Kay vandaag opnieuw zijn opwachting in de basis.

Onder een prachtige herfstzon maar met slechts een paar graden boven het vriespunt en een straf oostenwindje wordt er op het ’t Klaverblad gefloten voor het begin van de wedstrijd.
Het is Nieuwleusen dat fel uit de startblokken schiet en voeren direct de druk op. De gasten lijken enigszins overrompeld en komen dan ook niet van eigen helft af. In de 8e minuut wordt een inzet van Thomas tot corner verwerkt. De corner van Robin wordt gekeerd door de verdediging maar prima door Julian opnieuw voor het doel gebracht. Jurre acteert supersnel op deze mogelijkheid en uit de draai schiet hij knap raak, 1-0.
De gasten lijken na deze snelle tegentreffer wakker geschud en zoeken direct de aanval. In de 13e minuut wordt een afstandsschot geplaatst die op de lat beland en ook een minuut later is Lemelerveld gevaarlijk dichtbij wanneer Jort ver z’n doel uitkomt maar de bal mist. Gelukkig staat gelegenheids-rechtsback Storm goed op gesteld en kan de bal van de lijn halen.
Hierna is het Nieuwleusen dat razendsnel omschakeld. Met Thomas als motor wordt de aanval ingezet Op het juiste moment wordt de meegelopen Jurre gevonden die prachtig de bal direct in de korte hoek prikt, 2-0 !
En met 2-0 is er de eerste time-out. Nieuwleusen blijkt vandaag weer effectief te zijn maar moet er worden gewaakt voor de gasten.
Het rest stand van de eerste helft wordt hervat met opnieuw een scherp Nieuwleusen. Direct is het Robin dat kans maakt op de 3-0, maar zijn schot richting de kruising wordt door de keeper met een mooie duikvlucht gepakt. In de 22e minuut bouwt Julian de aanval op met een strakke pass op Jorik die op zijn beurt Jurre vindt. Jurre maakt zijn zuivere hattrick wanneer hij de bal opnieuw in de korte hoek plaatst, 3-0 !
Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor Nieuwleusen en zijn ze effectief voor de goal te zijn.
Na de 3-0 is het Lemelerveld dat meer en meer aandringt. Een snelle aanval over links zorgt ervoor dat nog voor het einde van de 1e helft de stand op 3-1 wordt gebracht. Met 3-1 gaan we dan ook naar de thee.

De tweede helft laat in eerste instantie een gelijk beeld zien, al wordt het spel aan Nieuwleusener zijde onzorgvuldiger. Jort mag in deze fase vol aan de bak en met knappe reddingen houdt hij zijn doel schoon. In de 36e minuut bereikt Jort Thomas met een goede uittrap. Op snelheid wordt de defensie verschalkt en wordt er knap afgerond. Thomas tilt de stand hiermee naar een comfortabele 4-1 voorsprong.
Na de 2e time out resten er nog 15 minuten. De gasten voeren in dit laatste kwartier de druk vol op de oranjedefensie. In de 50e minuut komen de gasten gast zowaar op 4-2 en drie minuten later wordt het ook nog 4-3 !
Een zeer spannende en hectische slotfase wordt ingezet waarbij Lemelerveld het beste van het spel kent en de thuisploeg volledig onder druk lijkt te hebben.
Gescoord wordt er in de laatste 5 minuten niet meer, al kwam het punt dichtbij voor de gasten.
Nieuwleusen pakt vandaag 3 belangrijke punten en behoudt de aansluiting met de top 3, want Dalfsen verloor vandaag ruim van HHC, waardoor de nummer 3 en 4 nu beide 16 punten hebben.

Volgende week wordt er al om 8:45 uur uitgespeeld in Wierden, waar Juventa ’12 JO11-1 de tegenstander is. Juventa ’12 beslaat momenteel de 6e plaats met 10 punten. Op papier een wedstrijd die voor de oranjehemden te doen moet zijn, maar zo blijkt in deze competitie, is de vorm van de dag toch wel bepalend voor het mogelijke resultaat.
De jongens hopen, ondanks afstand en tijdstip, op de geweldige steun van ons oranje legioen!