2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 zet goede 1e helft niet om in winst tegen FC Dalfsen

Op de laatste zaterdag in maart is ‘super saterday’ in de 1e klasse, waar de nummers 1 en 2 van dit moment tegen elkaar uitkomen: FC Dalfsen JO11-1 – S.V. Nieuwleusen JO11-1. Daarnaast is het ook nog eens een derby van formaat. Bij winst kan Nieuwleusen in punten gelijkkomen met de Dalfsenaren. Het gevoel is in ieder geval goed zeker na de goede wedstrijd tegen Ommen vorige week.

Vooraf wordt de wedstrijd en de te volgen tactiek uitvoerig in Nieuwleusen voor besproken.

Basisopstelling voor vandaag is:

Het is vandaag een heerlijk voetbalweertje waardoor vele supporters van beide ploegen de weg naar de grasmat hebben gevonden.

Om 10 uur wordt de wedstrijd gestart en is het Nieuwleusen dat direct het heft in handen neemt door de thuisploeg ver op eigen helft terug te dringen. Al snel is daar het eerste wapenfeit van Thomas, maar helaas gaat zijn inzet voorlangs, na een strakke pass van Julian. Ondanks het goede spel van de oranjehemden is Dalfsen bij de eerste echte kans direct gevaarlijk en wordt deze door de linksbuiten afgerond, 1-0 en dat is tegen de verhouding in.

Na de aftrap pakt Nieuwleusen de draad direct weer op en zet Dalfsen opnieuw vast op eigen helft. Binnen een minuut is het Robin met een snelle combinatie die Thomas wegstuurt. Thomas houdt goed het overzicht op de meegekomen Jurre die eenvoudig kan binnentikken, 1-1.

In de 10e minuut is het opnieuw Nieuwleusen dat goed doorbreekt, het konings duo van vandaag, Jurre en Thomas, weten elkaar goed te vinden. Nu is het Thomas die vroeg druk zet de bal veroverd en opnieuw Jurre vindt die eenvoudig de 1-2 kan maken. Een luid gejuich stijgt over Dalfsen wanneer de fanatieke aanhang uit hun bol gaat.

In deze eerste 15 minuten is Nieuwleusen heer en meester werkt de tactiek vooralsnog uitstekend. In de 23e minuut mag Nieuwleusen een vrije trap nemen die door Ramon wordt genomen. Via Robin beland de bal bij Jurre die ditmaal Thomas op maat bedient en de 1-3 voor het intikken heeft. Helaas staat het vizier niet op scherp en raakt hij de bal met de buitenkant waardoor deze afdraait en naast het doel belandt.

Tegen het einde van de 1e helft is het dan toch de thuisploeg dat sterker lijkt te worden. Met een snelle omschakeling komt het middenveld niet goed mee terug en via de spits wordt een laag schot op doel afgevuurd. Helaas heeft Jort vandaag geen engeltje op de lat zitten, want de bal rolt enigszins onfortuinlijk over de lijn en is het helaas 2-2 in plaats van 1-3.

In de 2e helft zien we dat FC Dalfsen wel sterker wordt. Al in de 35e minuut wordt een hoog schot op het doel van Jort afgevuurd. Hoewel hij de bal nog net kan aantikken belandt deze via de lat op de rug van de keeper waarna deze ook even onfortuinlijk als de vorige over de doellijn rolt. Volgens de VAR is het een doelpunt en zo komt de thuisploeg enigzins onverdient eenvoudig van een 1-2 achterstand naar 3-2 voor.

Nieuwleusen blijft wel aandringen en vooral op het middenveld zien we mooie combinaties ontstaan. Ook verdedigend wordt er goed onderschept en de aanvallen opgebouwd. Ondanks een aantal gevaarlijke corners en het veelvuldig raken van het zijnet en de lat wordt helaas het doel niet gevonden. Net na de 2e time-out moet centrale verdediger Ramon opgeven nadat hij in een stevig duel een punt van een voetbalschoen in zijn bovenbeen gedrukt krijgt en helaas met een blessure het veld moet verlaten. Dit betekend dat het tactisch plan moet worden gewijzigd. Als even later ook Jorik een flinke tik op de enkel en hak krijgt wordt het penibel voor de oranjehemden. Gelukkig kan hij de pijn verbijten en nog enigszins door spelen. De thuisploeg heeft dit door en zet nog eens aan voor het laatste kwartier. Doordat er reeds veel energie in de strijd is gelegd, er niet meer kan worden gewisseld en eigenlijk de ploeg met een man minder speelt, raakt de batterij bij enkele spelers leeg. Het lijkt dan ook op prijsschieten voor de Dalfsenaren, want ze weten in het laatste kwartier maar liefst 3x het net te vinden en brengen de uitslag op een geflatteerde 6-2.

Helaas verliest de JO11-1 deze belangrijke wedstrijd. Vooral de eerste helft werd er zeer goed vanuit de organisatie gespeeld en werd de tactiek van Mike & Ruben perfect uitgevoerd wat een verdiende voorsprong opleverde wat zelfs nog uitgebouwd had kunnen worden. Dit biedt dan ook veel perspectief voor de komende wedstrijden en kan de ploeg zich vooral focussen op de tweede plaats in deze spannende 1e klasse, waarbij de ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn.

Volgende week speelt de ploeg om 8:30 uur uit in Westenholte, waar WVF JO11-1 de tegenstander zal zijn. In de winter werd al eens geoefend tegen deze ploeg en toen werd het onder koude winderige omstandigheden 4-2 voor de Zwollenaren. Echter hebben de oranjehemden de goede vorm weer te pakken en hopen ze de 3 punten mee naar Nieuwleusen te kunnen gaan nemen.

Ook nu hopen de boys weer op het vele oranje gezinde support!