S.V. Nieuwleusen JO11-1 verplettert Hatto Heim JO11-1

Vandaag is het alweer 11 mei 2018 en zijn we aan de laatste weken van de competitie begonnen.
Met nog 4 wedstrijden is het voor de JO11-1 zaak dat er punten worden gepakt wil het team het seizoen op een mooi plek eindigen. De wedstrijd tegen Dedemsvaart liet de ploeg zien de goede flow weer te hebben gevonden met attractief voetbal en veel strijd.
Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim JO11-1 op het programma. Hatto Heim, dat het competitie moeizaam begon heeft zich langzaam naar de 4e plaats opgewerkt, maar kent nog een zwaar programma.

Vanaf de aftrap die door Hatto Heim werd genomen, is het de thuisploeg die de gasten direct onder druk zet onder aanvoering van Jorik. Jorik is in deze beginfase dan ook direct gevaarlijk met een schot op de keeper en een die maar net over het doel gaat. De gasten lijken enigszins overdonderd door het felle fanatieke spel van Nieuwleusen en komen niet van eigen helft af. De Nieuwleusense verdediging kan eenvoudig de aanvallen onderscheppen en met messcherpe passes worden de aanvallers weer gevonden. Ook voorin wordt de druk hoog gehouden, wanneer Thomas de bal op de laatste man veroverd en zelf in de 6e minuut goed afrondt, 1-0.
Voorin is het met name Jorik en Thomas die elkaar makkelijk vinden om en om zijn ze gevaarlijk maar ogen iets te gehaast met het zoeken naar een doelpunt.
In de 11e minuut is dan daar toch de 2-0 wanneer Thomas een uittrap op waarde schat en de bal direct achter de keeper kan leggen! Nieuwleusen ruikt meer en nu gaan ook de verdedigers zich ermee bemoeien wanneer Julian de bal inbrengt maar gaat de bal via Jorik over het doel. Hoewel het 2-0 is, zijn dit toch wel 100% kansen die er eigenlijk in moeten.
Nog net voor dat we naar de time-out gaan komt Hatto Heim er nog een keer gevaarlijk uit en weten zowaar de aansluitingstreffer te maken, 2-1.

Na de time-out probeert Nieuwleusen de gasten onder druk te zetten maar in tegenstelling tot de eerste 15 minuten kan er nu onder deze druk worden uitgevoetbald en weten ze in de 25e minuut zowaar de 2-2 aan te tekenen. Hiermee lijken de oranjehemden te zijn wakker geschud want de laatste 5 minuten van de eerste helft zijn dan weer voor de thuisploeg. Het is Jort die goed acteert op de loopactie van Thomas en ver uittrapt. De inzet van Thomas kan tot een corner worden gekeerd. De strakke corner van Jurre wordt goed voorgebracht en kan door Thomas worden binnengekopt, 3-2, en met deze stand gaan we naar de thee.

Voorzien van de laatste aanwijzingen en tips van coaches Mike & Ruben gaan de boys er weer tegenaan en vastbesloten om nog 30 minuten te gaan knallen in de 2e helft.
Al snel zoekt de thuisploeg de aanval op door goed vanuit achteruit op te bouwen met Hessel en Ramon aan de basis wordt middenvelder Robin gevonden. Een strakke pass op de vertrokken Thomas luidt de 4-2 in wanneer Thomas de bal over de ver uitgekomen keeper weet te liften. In de 38e minuut is het opnieuw Nieuwleusen dat een splijtende aanval laat zien. De steekpass van Thomas op Jurre is goed en wordt perfect door Jurre in de verre hoek afgerond, 5-2. Nog voor de 2e time-out doen de gasten nog wat terug na communicatie storing achterin kan de spits afronden, 5-3.

Voor de laatste 15 minuten lijkt er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht en probeert druk te houden op de tegenstander. De 6-3 staat al vlot op het scoreboard nadat de Ramon de bal op het middenveld goed verovert en met een cross-pass Jurre inspeelt. Jurre die het overzicht bewaard ziet Robin meekomen die direct op Jorik passed die in 2e instantie kan afronden en hiermee zijn goede spel vandaag beloont ziet worden.
Hatto Heim lijkt er vanaf nu dan ook niet meer in te geloven en wordt eenvoudig van de mat getikt. De thuisploeg heeft daarintegen de smaak te pakken en gaat nog even door. Thomas tekent voor 7-3 na goed voorbereidend werk van Storm en de 8-3 is net andersom wanneer Thomas voorbereidt en Storm afrondt. De 9-3 is eveneens een ‘ beauty’ wanneer Robin als een Frenkie de Jong over het veld gaat en prima de 9-3 afrond.
Langs de zijlijn word er om de tien geroepen en dat lijken de jongens ook een strak plan al komt de 10e op naam van Hatto Heim waar de bal door een inzet van Julian en Jorik tegen een verdediger wordt aangeschoten en in het doel beland, 10-3 !

Vandaag deden de boys wat ze moesten doen maar vooral wat ze als team zo goed kunnen doen, namelijk voor elkaar door het vuur gaan en samen deze ruime overwinning over de lijn te trekken. Voor de staf is het goed te zien dat de jongens de goede flow hebben doorgezet en het frivole spel weer terug is. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn er nog 9 punten te pakken, wat de ploeg op een mooie derde plek kan gaan brengen.
Komende week speelt de ploeg in vorm twee belangrijke duels. Op woensdag 15 mei zal er om 18:30 uur bij WVF worden afgetrapt. Tegen promovendus WVF JO11-1 werd in de winter al eens tegen geoefend. Toen gingen de Zwollenaren met de winst aan de haal (2-4). De defensie van Nieuwleusen is dus gewaarschuwd. Bovendien wist WVF ieder competitieduel minimaal 4x te scoren !
Hoewel in de competitie voor WVF niet veel eer meer valt te behalen, staat de ploeg op 1 juni wel in de bekerfinale.