2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 strijdend ten onder in derby, 5-2

Zaterdag 10 november stond de derby uit en tegen FC Dalfsen JO11-1 op het programma. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd met als inzet de 3e positie op de ranglijst. Bij het begin van de wedstrijd staan beiden ploegen 3e (Dalfsen) en 4e met een gelijk aantal punten. Een domper is uitvallen van Ramon die na een botsing in de voetbalkooi met gekneusde ledematen in de ziekenboeg achterblijft. Op het laatste moment wordt Jorn aan de selectie toegevoegd en kan worden afgereisd naar Dalfsen.

In een iets gewijzigde opstelling wordt de wedstrijd aangevangen en is het de thuisploeg dat fanatiek uit de startblokken springt. De oranjehemden weren zich kranig en plaatsen al snel de tegenaanval. De eerste minuten zijn de ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Daar waar Dalfsen enkele schoten plaatst is de eerste aanval van Nieuwleusen gevaarlijker met een grote kans voor Thomas na goed voorbereidend werk van Storm. De counter wordt razendsnel over links ingezet. Het schot van links wordt voorgegeven en met enigszins geluk wordt de bal met de knie van richting veranderd door de rechterspits, 1-0. Dalfsen probeert de stand zo snel mogelijk te verdubbelen en voert de druk op het doel van Nieuwleusen op. Het belooft geen rustige ochtend voor keeper Jort te worden. Door goed uitkomen maakt hij de inzet van Dalfsen al vroeg onschadelijk. Direct daarna haalt hij prachtig met zijn voet de bal van de lijn. De hervatting van Jort is snel en ziet Thomas vrij in het midden staan. Helaas loopt Thomas zich vast en kan Dalfsen overnemen. Jorn die goed de bal oppakt in het midden soleert door het midden richting het doel. Helaas moet de Dalfsense verdediger aan de noodrem trekken. De goede vrije trap, die door zelf Jorn wordt genomen, spat helaas op de lat uiteen en wordt er afgefloten voor de 1e time-out. Het is goed te zien dat de ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn. Het tweede gedeelte van de 1e helft wordt scherp door Nieuwleusen hervat. Een goede loopactie van Robin met een prachtige steekpass op Thomas moet eigenlijk de 1-1 zijn, maar helaas komt Thomas net niet uit voor het plaatsen van een schot. De corner die volgt lijkt een prooi voor Julian te zijn, maar ook zijn schot wordt geblokt met opnieuw een corner tot gevolg en ook hieruit weten de oranjehemden de bal niet in het net te krijgen.

Dalfsen heeft het daar minder moeilijk mee, want in de 24e minuut is het de nr5, en tevens beste speler, van de dalfsenaren die zich vrijspeelt en het van afstand maar eens probeert. De bal met mooi curve kan door Jort met een hand wordt gepakt maar vliegt toch nog in de goal, 2-0.
In de 27e minuut is het Storm die de aansluitingstreffer op zijn schoen heeft maar laat helaas het aluminium van de paal weerklinken op het sportveld. In de 29e minuut is het opnieuw Storm die aan solo begint. Ook nu wordt hij tegen de grond gewerkt door een verdediger en krijgen we opnieuw een vrije trap in kansrijke positie. De trap van Robin is zondermeer een om in te lijsten en laat de bal precies op de kruising van het aluminium belanden en gaan we met 2-0 naar de thee.

Het tweede bedrijf wordt opnieuw goed begonnen door de Nieuwleusenaren met een goed schot van Jorik het gevolg. De wedstrijd golft nog steeds op en neer en beide ploegen kennen goede kansen, maar ook staan beide doelmannen een dijk van een wedstrijd te keepen. Dalfsen is echter effectiever voor het doel want net voor de time out wordt dan toch de 3-0 binnen getikt.
Met nog 15 minuten op de klok wordt het een lastige zaak voor de oranjehemden om nog een punt te pakken, maar opgegeven wordt er niet. Een goede actie van Jorik wordt Thomas in stelling gebracht die zijn inzet helaas over het doel ziet gaan. In de 47e minuut is het dan eindelijk raak met een aanval uit het boekje, wanneer Thomas de bal op Jorik inspeelt die vervolgens Jurre bij de 2e paal vrij ziet staan, 3-1 !

Dalfsen maakt echter aan alle illusies al snel een eind wanneer de bal prima wordt voorgegeven en door Jort niet klemvast kan worden gepakt, 4-1. Ook de 5-1 komt nog op het bord nadat een bal via de voeten van een eigen verdediger in de korte hoek beland en lijken de oranjehemden dan ook geen grijntje geluk te hebben vandaag. Doorzetten doet de ploeg uit Nieuwleusen wel en dat wordt beloond met een goede goal van Hessel, 5-2. Ook in de laatste minuut wordt een corner van Robin op het hoofd van Storm gelegd. De richting is goed maar beland net buiten de verre hoek.

Vandaag hebben we van twee ploegen veel strijd gezien. Twee ploegen die niet veel voor elkaar onderdeden maar speelde Dalfsen het beter uit en creëerden met goed samenspel de betere kansen en misten de oranjehemden vandaag de creativiteit voorin. Voor een drietal tegengoals werkte de factor geluk mee bij de dalfsenaren en misten de oranjehemden deze factor volledig met een aantal zeer goede kansen op de lat en paal. De strijd om de 3e plek is vandaag in het voordeel van de groen-zwarten beslecht en rest het Nieuwleusen om in de resterende 4 wedstrijden de 4e plaats zeker te stellen. Volgende week 17 november speelt de ploeg om 9:45 uur thuis tegen Lemelerveld JO11-1. Lemelerveld wist afgelopen zaterdag met maar liefst 8-3 van De Zweef te winnen. Een week eerder werd er nog met 1-2 van Hellendoorn verloren. Nieuwleusen zal het verschil moeten maken op basis van haar voetbalkwaliteiten. De boys hopen weer op de aanwezigheid van haar achterban om de ploeg ook in deze wedstrijd te supporten !