S.V. Nieuwleusen JO11-1 sluit competitie met winst af!

Zaterdag 25 mei stond voor de S.V. Nieuwleusen JO11-1 alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Een wedstrijd die zich afspeelde in de schaduw van het PEC Zwolle Mac3Stadion, waar vandaag Be Quick’28 JO11-1 de tegenstander was.

Na de geweldige tienklapper op Hatto Heim JO11-1 werd er daarna midweeks helaas verloren bij WVF doordat de ploeg verzuimde om in de eerste helft de kansen af te maken. Vorige week werd thuis met veel strijd tegen Heino JO11-1  wel de 3 punten gepakt.
Vandaag is het voor de boys van JO11-1 dan ook een mooi moment de goede vorm door te zetten en het seizoen met een overwinning af te sluiten. Er is nog een kleine kans op de 3e plek maar is het daarbij afhankelijk van de concurrentie als CSV en Dedemsvaart.

Om 10:15 uur wordt er in Zwolle gefloten voor de start van de wedstrijd en beginnen de oranjehemden direct met drukzetten. Door het compacte spelen van de thuisploeg is het helaas lastig door de rode muur heen te breken. De eerste kans is wel voor Nieuwleusen wanneer Jurre een prima pass op Storm aflevert die vervolgens strak voorgeeft op Thomas, maar kan deze kans door de thuisploeg worden uitverdedigd. Het valt op dat de thuisploeg zo snel mogelijk hun sterke en snelle spits in stelling willen brengen met counters over de flanken. Het verdedigende trio Hessel, Julian en Ramon werken echter goed samen en dwingen de thuisploeg tot afstandsschoten die onschadelijk kunnen worden gemaakt door de goed keepende Jort. In het eerste kwartier is behalve wat speldeprikken niet veel gevaar te bespeuren en lijken de ploegen aan elkaar gewaagd.
Tot in de 13e minuut wanneer een uittrap van Jort door het midden door de thuisploeg kan worden opgevangen en gecontroleerd waarna de spits in stelling kan worden gebracht die vervolgens van afstand aanlegt voor een schot. Helaas gaat dit schot over Jort heen en is het toch 1-0. Met deze stand gaan we dan ook naar de eerste time-out.
Het 2e gedeelde van de eerste helft laat een gelijk beeld zien. Waarbij de oranjehemden enigszins domineren met prima voetbal en combinaties maar heeft de voorhoede moeite met het vinden van ruimte en elkaar. Op slag van rust wordt een afstandsschot van Thomas tot een corner verwerkt en die door Jurre wordt genomen. Met een prachtige trap bereikt de bal het hoofd van Storm die van dichtbij binnen knikt, 1-1. Met deze stand gaan we dan ook naar de rust en was het een perfect moment om de gelijkmaker te scoren.

Opgepept door de fanatieke trainers Mike en Ruben gaan we aan de 2e helft beginnen. Enkele posities zijn omgezet en verhuist Ramon van de rechtsback positie naar de linksmidden plek.
De oranjehemden houden goed druk op de tegenstander. De eerste kans is voor Thomas die net naast kopt na een strakke voorzet van Jurre. Nieuwleusen lijkt sterker te worden in deze fase met name op het middenveld worden de duels gewonnen waardoor de ploeg druk kan houden. In de 38e minuut mag Robin na een handsbal aanleggen voor een vrije trap op randje strafschopgebied. De prachtige trap kan helaas net door de keeper uit de hoek worden getikt. Ook een prachtige cross-pass van Ramon op Storm kan net niet in de touwen worden geplaatst en zo lijkt het een kwestie van tijd voordat de voorsprong op het scorebord komt. Op slag van de 2e time out schiet de thuisploeg van afstand nog op de lat maar is dit een van de enige wapenfeiten dat ze deze 15 minuten hebben kunnen laten zien.
De jongens voelen dat ie in de lucht hangt en vol gemotiveerd stappen ze het veld weer in voor het laatste kwartier. Het is Jorik die de aanval in de 46e minuut opzet en prima op Storm speelt die hem strak voor geeft. Nu is het wel raak wanneer Jurre de bal van dichtbij tegen de touwen schiet, 1-2 !

In de 48e minuut is het opnieuw spits Jurre die gevaarlijk is wanneer hij 1 op 1 met de keeper zijn 2e op de schoen heeft, maar heeft het uiteindelijke schot niet de kracht dat hij vewachtte.
De 1-3 komt even later op fraaie wijze op het scorebord, wanneer opnieuw een strakke corner van Jurre wordt voorgebracht en door Jorik tegendraads in de kruising wordt gekopt!
Dit lijkt het breekpunt bij de thuisploeg waar enige interne irritatie is waar te nemen en kan Nieuwleusen van harte lust combineren. Jorik ziet nog een prima actie nipt over het doel worden overgetikt en ook Jurre ziet nog een mooie kopbal overgaan. De tijd tikt inmiddels langzaam richting het einde van de wedstrijd wanneer Storm nog eens aanzet voor rush na prima voorwerk van Ramon en Robin. Vanuit een moeilijke hoek schiet hij snoeihard de bal de touwen in, waarbij de keeper de bal waarschijnlijk niet eens heeft gezien, wordt de eindstand van 1-4 op het scorebord gezet!

Een prachtige afsluiting van de competitie waarin de onderlinge verschillen klein waren en was alleen kampioen FC Dalfsen voor de andere ploegen een maatje te groot. De boys kunnen terugkijken op een mooi seizoen waar ze allemaal weer een stap zijn verder gegroeid en gereed lijken voor een volgende fase op misschien wel een groot veld.

Nu de competitie erop zit zullen er nog enkele toernooien worden gespeeld. Komende week van donderdag (Hemelvaart) tot en met zaterdag zal het team meedoen aan het internationale toernooi rondom “Netherlands Cup” in Ommen en op 22 juni aan het Hugo Venebrugge JO11-1 toernooi in Den Ham.