2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 onderuit tegen Lemelerveld JO11-1

Na de goede wedstrijd afgelopen week tegen Berkum staat vandaag de volgende opponent op het programma: Lemelerveld JO11-1. In de najaarscompetitie werd er thuis met 4-3 gewonnen. Vorige week ging deze tegenstander in en tegen Dalfsen echter hard onderuit met maar liefst 13-4. Een uitslag die niet te rijmen valt met de ploeg zoals we die vanuit de najaarscompetitie kennen en zal er iets anders aan de hand zijn geweest. De ochtend begint wat stroef in Lemelerveld wanneer we erachter komen dat de shirts nog in Nieuwleusen staan maar die gelukkig nog op tijd worden nagebracht. Ook de veldindeling bij Lemelerveld verloopt niet helemaal volgens plan en begint de wedstrijd 15 minuten later.

Deze 8 basisspelers mogen vandaag starten. Robin kan eerst even uitrusten nadat hij al een halve wedstrijd met JO13-1 heeft gespeeld.

Het is koud met een straffe wind en regent het flink door wanneer de wedstrijd wordt aangevangen. De thuisploeg laat direct zien met welke intenties ze vandaag de wedstrijd ingaan. Nieuwleusen wordt vanaf minuut 1 vol in de verdediging gedrukt en al in de 8e minuut is het raak, 1-0. Het eerst kwartier vliegt voorbij en is het de verdediging met Hessel voorop dat overuren maakt. Nieuwleusen is nog niet in de buurt van de goal geweest.

Na de eerste time-out probeert Nieuwleusen onder de druk uit te voetballen. In de 17e minuut is dan toch de eerste aanval van de oranjehemden een feit en wordt Jurre in stelling gebracht maar schiet hij helaas voorlangs. Lemelerveld speelt goed en kan goed op balbezit spelen. In de 20e minuut is het Jort met een duikvlucht knap redding biedt en de bal via de paal kan wegtikken. Het lijkt bij de oranjehemden vandaag niet te lukken en komt men niet aanbouwen toe, waardoor vaak de lange bal wordt gehanteerd. Dat is overigens ook een verdienste van de thuisploeg dat goed als team staat te spelen.
Tot overmaat van ramp moet Storm wegens griep/buikklachten helaas de strijd staken en gaat hij op zoek naar een warme douche. In de 27e minuut weet Thomas zich los te weken van zijn directe tegenstander en direct gevaarlijk uithaalt, maar ziet zijn inzet helaas op de potige keeper stranden. Bij Nieuwleusen is Jort de uitblinker en hoeft hij zich vandaag niet te vervelen. Met een aantal zeer goede reddingen kan hij vandaag zijn keeperskwaliteiten tonen.

Ondanks de peptalk van Mike & Ruben blijft het ook in de tweede helft kwakkelen, waarbij de spelvoortzetting niet goed opgang komt en er teveel balverlies is waarbij ook de meeste duels worden verloren. De ploeg lijkt in de verste verte niet op de het team dat met zoveel strijd vorige week tegen Berkum speelde. Al snel in de 2e helft maakt de thuisploeg van afstand de 2-0 die via een been van een nieuwleusen speler achter Jort belandt. Niet veel later komt de thuisploeg zelfs op 3-0 via een razendsnelle counter van de rechterspits, waarvoor Jort ver zijn goal moet uitkomen.

Afgezien van wat kleine kansjes heeft Nieuwleusen vandaag heel weinig in de melk te brokkelen en oogt het bovendien inspiratieloos. Ook Robin is zichtbaar vermoeid na zijn inzet voor JO13-1 en dan wordt het ook wel erg lastig voor de oranjehemden om goed te kunnen opbouwen. Nog voor de 2e time-out wordt de 4-0 op het scorebord gebracht die opnieuw via een been van een oranjehemd in het doel belandt en dan zit vandaag ook werkelijk alles tegen.

De laatste 15 minuten van de wedstrijden lijkt dan toch een Nieuwleusens kwartiertje te worden, wanneer Jurre de eretreffer maakt na goed voorbereidend werk van Hessel en Thomas, lopt hij de bal mooi over de keeper heen, 4-1. Even gelooft de ploeg er nog in want er dienen zich nog een aantal kansjes aan. In de slotfase weet Lemelerveld de bal nog een keer in het net te krijgen, maar wordt deze niet geteld doordat Jort met bal en al in het doel wordt gedrukt.

Helaas is 4-1 vandaag de eindstand en kon Nieuwleusen geen moment in de wedstrijd komen. De thuisploeg domineerde de volledige wedstrijd. Het is aan Jort te danken dat de score niet verder is opgelopen.

Volgende week zal de ploeg de ruggen weer rechten wanneer het om 9:30 uur thuis tegen JCO Ommen JO11-1 zal spelen en waarmee nog een rekening moet worden verrekend. In Ommen werd er nameljk onnodig met 5-3 verloren terwijl de finale van het internationale Komm-Mit toernooi met 6-1 ruim werd gewonnen.

De boys hopen zaterdag dan ook weer op het voltallige thuispubliek en lijkt de lente dan echt zijn intrede te doen.