2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 neemt punt mee uit Dedemsvaart

Zaterdag 4 mei stond alweer  de 7e wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Na twee nederlagen op rij is het voor de JO11-1 zaak om weer punten te pakken, doordat er tegen promovendus CSV’28 onnodig dure punten werden gemorst. Het team is daardoor inmiddels naar de middenmoot afgezakt. Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn er nog voldoende punten te verdelen om de aansluiting bij de subtop weer te krijgen. Wegens afwezigheid van Jort staat Aron uit JO11-2 in de goal.

Vandaag wordt er in en tegen Dedemsvaart JO11-1 gespeeld. Deze wedstrijden staan de laatste jaren garant voor spannende potjes. In oktober was het Nieuwleusen dat aan het langste eind trok en de punten in een 2-3 overwinning mee naar huis nam.

De oranjehemden nemen direct het initiatief maar is het de thuisploeg die goed onder de druk uit kan voetballen en gaat de wedstrijd gelijk op waarbij de verdedigingen de hoofdrol opeisen.

Hoewel Nieuwleusen het betere voetbal op de mat legt is het de thuisploeg dat op een counter loert. In de 10e minuut komt deze dan ook via hun rechterzijde. De rechterspits laat zien over een flinke sprint te beschikken. De voorzet wordt goed teruggelegd waarna de centrumspits hard kan binnentikken en staat het tegen de verhouding in 1-0.
De oranjehemden gaan echter niet bij de pakken neer zitten en zoeken direct weer de aanval. Een mooie aanval door het midden kan tot een corner worden verwerkt, die door Jurre wordt genomen maar gaat de inzet van Hessel maar net naast het doel.

In de 15e minuut laat de thuisploeg zien bijzonder effectief te zijn door de 2e echte kans vanuit een corner binnen te koppen, 2-0, en daarmee is het tijd voor de 1e time out.

Mike pept de jongens nog even goed op, want ze laten als team een fantastisch spel op de mat zien met mooi combinatie voetbal en strakke passes, alleen is de blauwe verdediging moeilijk te beslechten. Na de time out begint Nieuwleusen dan ook furieus een knappe voorzet van Julian kan maar net niet door Storm worden afgerond, maar in de 21e minuut is het dan wel raak wanneer Storm het net vindt na goed voorbereidend werk van Jorik, 2-1 ! De druk wordt nu toch wel opgevoerd door Nieuwleusen en met perfecte tackles weet Ramon keer op keer de aanvallen op te zetten en zijn z’n passes vandaag prima op maat voor Thomas die een 2-2 kan maken maar opnieuw de goedkeepende doelman op zijn weg vindt. Ook Hessel ziet zijn solo over de as stranden op de laatste man in het blauw maar dan komt toch de verlossende 2-2. Een strakke pass op maat stelt Thomas in staat goed weg te draaien van zijn tegenstander en heeft Jurre het plan al in zijn hoofd. De voorzet van Thomas is hard en strak en evenzo de verwoestende uithaal van Jurre!
Met 2-2 gaan we dan naar de thee en lijkt de wedstrijd weer helemaal open te zijn.

Ook de 2e helft laat Nieuwleusen zien hier toch echt met 3 punten vandaan te willen gaan maar belangrijk is dat de ploeg goed blijft voetballen. In de 35e minuut is de thuisploeg dicht bij de 3-2 maar kan Hessel op de lijn redding brengen. Razendsnel komen de gasten eruit maar kennen Storm en Thomas helaas geen geluk in de afronding. In de 37e minuut is het dan toch de thuisploeg dat opnieuw via een kluts uit een corner de bal in het doel weet te werken en toch de 3-2 op scoreboard brengt.

Op slag van de 2e time out is het opnieuw Jurre die orde op zaken stelt en zijn tweede goal van vandaag prachtig afrond met een schot in de verre hoek, 3-3 en daarmee maken we ons op voor het laatste spannende kwartier…
De spanning is voelbaar aanwezig bij de vele supporters rondom het veld. Hoewel Nieuwleusen veruit de betere ploeg is drukt het dat niet uit in de stand, mede door toedoen van het verdedigende blok van de thuisploeg. veld is merkbaar te voelen.

Opnieuw is het de thuisploeg die op voorsprong komt en laat het opnieuw zien zeer effectief te zijn in de afronding 4-3. De oranjehemden gaan alles of niets spelen en al snel daar het antwoord als Jurre de bal knap over de ver uitgekomen keeper weet te krijgen en is de stand 4-4.

In de slotfase heeft Julian nog een goede kans om de 3 punten te stelen, maar gaat zijn inzit in het zijnet.

De punten worden vandaag dan ook verdeeld met een 4-4 eindstand. Een punt gaat mee naar huis, maar belangrijker is dat het getoonde spel van hoog niveau was maar miste de ploeg vooral de eerste 15 minuten de scherpte. De tegengoals kwamen vooral uit klutsballen voor de goal. Invaller Aron liet ook vandaag knap keeperswerk zien en liet Jurre vandaag zien messcherp te zijn door een hattrick aan te tekenen.

Volgende week, 11 mei, speelt de ploeg om 9:45 uur thuis en is Hatto Heim JO11-1 de tegenstander. Hatto Heim heeft de afgelopen maand flink wat punten heeft weten te pakken en daardoor de 3e plaats in handen heeft, maar kent nog wel het zwaarste programma. De boys hopen weer op veel oranjegezinde supporters langs de lijn !