S.V. Nieuwleusen JO11-1 knokt zich terug en pakt punt tegen HHC JO11-1

Zaterdag 22 september speelde S.V. Nieuwleusen JO11-1 de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen uit Hardenberg tegen HHC JO11-1. Het is alweer de tweede keer dat de ploegen elkaar ontmoeten in dit prille seizoen. Enkele weken geleden was het, in een gelijk opgaande wedstrijd, HHC dat de punten in de laatste minuut thuis hield door een 4-3 overwinning. Vandaag is Nieuwleusen vast besloten om de punten mee te nemen, maar dat dat een lastige opgave zou worden is wel duidelijk.

Nadat er om 7:30 uur werd afgereisd naar de achtertuin van Edwin Evers, is het vanaf de 1e minuut een wedstrijd. Er wordt veel strijd geleverd en na 5 minuten is het Jorik die zíjn schot via onderkant van de lat helaas voor de lijn de goal uit ziet gaan. Het is HHC dat direct een snelle counter plaatst en zelfs succesvol afrondt, helaas 0-1. Even later ziet ook Robin zijn inzet op de lat uiteenspringen.  Ondanks goede kansen bij Nieuwleusen wordt er verzuimd om te scoren en is HHC daarin wel veel effectiever, met snelle uitbraken uit standaard situaties en goed overspel gaat de thuisploeg met maar liefst 4-0 naar de thee.

In de rust is er werk aan de winkel voor de coaches Bosman/Van Dijk. Afspraken en taken worden nog eens met de boys doorgesproken en onder het motto van het “kan nog makkelijk” wordt de 2e helft begonnen. De 2e helft laat een heel ander beeld zien, want het is nu Nieuwleusen dat veel pittiger is in de duels en HHC ver op eigen helft terugdringt. Al snel is het routinier Hessel die z’n ploeg op sleeptouw neemt en uit een assist van Thomas de score op 4-1 brengt. Nieuwleusen oogt veel rustiger aan de bal en er wordt nu veel beter samengespeeld. In de 43e minuut zorgt Storm voor de 4-2, na het uitkappen van zijn directe tegenstander plaatst hij de bal netjes in beneden hoek. Het geloof komt meer en meer terug en is het nu Nieuwleusen dat de wedstrijd dicteert.  Al is het wel oppassen voor de razendsnelle en slimme spitsen van HHC die zich constant achter de verdediging proberen te positioneren. Verdedigers Julian, Hessel en Ramon hebben dan ook hun handen vol aan deze snelle jongens maar worden nu goed bijgestaan door de middenvelders Jorik en Robin. In de 50e minuut kunnen de handen in het uitvak opnieuw omhoog want na een goede loopactie van Ramon wordt Thomas gevonden die niet faalt en de stand op 4-3 brengt ! De boys beseffen dat vanaf nu alles nog mogelijk is en wordt er keihard voor en met elkaar geknokt. Met Robin op het middenveld ziet het spel er verzorgt uit en met een perfecte pass van hem maakt Storm de 4-4 !! Het uitvak ontploft en gaat nog eens volledig achter het team staan en wordt het aan de zijde van HHC nu wel steeds rustiger. Jurre heeft in de slotfase dan nog de mogelijkheid om de 3 punten te stelen, maar zijn inzet beland op de buitenkant van de paal en ook HHC gaat er in de laatste minuten nog eens flink tegenaan en is het voor de supporters nog even billenknijpen. Beide ploegen komen niet meer tot scoren en is de eindstand 4-4.

Wat een teamprestatie is hier door de boys en coaches neergezet, om de wedstrijd op deze manier te kunnen laten kantelen. Ook deze wedstrijd liet zien dat de beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd waren en een gelijkspel uiteindelijk een terechte uitslag was.

Volgende week speelt de ploeg om 9:45 uur in eigen huis tegen v.v. Hellendoorn JO11-1. Deze ploeg pakte verrassend genoeg de eerste winst van dit seizoen vandaag tegen Hulsen, waarvan het een week eerder in de beker nog ruim van verloor.

Het team hoopt weer op de fanatieke aanhang om hun weer aan te moedigen!