S.V. Nieuwleusen JO11-1 herstelt zich tegen Gramsbergen JO11-1

Op de eerste zaterdag in November stond de uitwedstrijd tegen Gramsbergen JO11-1 op het programma. Na het teleurstellende resultaat en dito voetbal van afgelopen week, is dit de uitgelezen kans om weer op zoek te gaan naar de flow die de ploeg in het begin van het seizoen liet zien. Gramsbergen is nog steeds op zoek naar de eerste punten. In de beker troffen de ploegen zich reeds en toen werd het 8-3 voor de oranjehemden.

Onder een heerlijke herfstzon mag de thuisploeg de wedstrijd aftrappen en vanaf minuut 1 worden de gasten onder druk gezet. De eerste kansen zijn dan ook voor de thuisploeg maar breekt de verdediging niet en mede geholpen door goed keeperswerk van Jort, wordt de nul bewaard.

De eerste kans voor Nieuwleusen volgt in de 7e minuut wanneer een goed teruggelegde corner door Hessel op doel wordt geschoten. Ondanks een lastige stuit is het een prooi voor de keeper. Nieuwleusen begint nu te voetballen en als supporters krijgen we enigszins hoop, want in de 9e minuut is het Storm die met een prachtige lob-pass Robin weet te vinden. Helaas gaat de inzet van Robin op de lat en zo blijft het 0-0 waarbij de wedstrijd op en neer golft. In de 15e minuut is het Julian die mee is opgekomen en dankbaar gebruik maakt van de weersomstandigheden. Met een geweldig hoog schot van grote afstand weet hij de keeper zowaar te verrassen. De keeper, die de bal door de herfstzon, totaal niet ziet aankomen kan gaan vissen in zijn eigen goal en komt Nieuwleusen, uit het niets, dan toch op voorsprong 0-1 ! En met de 0-1 is het ook tijd voor de eerste time-out.

Tijd voor de coaches van vandaag, Bos/vd Berg, om de jongens de tips mee te geven. De eerste helft wordt hervat en zijn het de gasten die uit de startblokken schieten. De bal wordt achterin mooi rond gespeeld en is het Ramon die een perfecte pass aflevert op de gestarte Thomas. Op snelheid wordt de linksback verschalkt en met een strak schot ook de keeper, 0-2!

We zien het vertrouwen binnen de ploeg groeien en de thuisploeg wordt nu enigszins vastgezet. Ook de 0-3 staat Ramon aan de basis van een strakke pass naar voren. Enigszins geholpen door de linksback komt de bal opnieuw bij Thomas. Thomas ziet Jurre bij de 2e paal staan en redelijk eenvoudig wordt de 0-3 op het scorebord gezet !

Nog net voordat er naar de thee kan worden gegaan is het Jurre die een strakke corner geeft die door een groen-witte speler in eigen doel wordt gewerkt, 0-4 ! In de 2e helft zien we een gelijk beeld als de eerste helft. Het zijn de gasten die sterker worden en beter in de wedstrijd komen. Jorik, die zich tot dusver nog niet echt heeft laten zien, wordt prima door de goed spelende Julian bedient. De pass op Storm is eveneens strak, na een mooie links en rechts kapbeweging gaat zijn schot in de korte hoek helaas via de paal naast het doel.

In de 42e minuut is het opnieuw Jorik die aan de basis staat van een aanval. Na een knappe loopactie wordt de verdediger uitgekapt, de pass op Thomas is opnieuw goed en vanaf een redelijke afstand is het Thomas die de 0-5 prachtig binnenschiet! Thomas is ook verantwoordelijk voor de 0-6 met een prima assist van Robin. Hoewel het lijkt dat Gramsbergen niet meer meedoet, is dat absoluut niet het geval. De thuisploeg vindt echter de zeer goed keepende Jort op hun pad maar missen ook de scherpte voor de goal. In de 45e minuut vinden de groen-witten dan toch de eretreffer door een schot dat op de lat belandt in tweede instantie in het doel weten te werken, 1-6.
Na de 2e time-out lijken de oranjehemden het wel te geloven en onderbreekt de spirit om door te gaan. Gelegenheidsspits Hessel krijgt de bal goed mee en een prachtige rush langs de lijn brengt hem voor het doel. Met een goed schot wordt de bal richting de verre hoek gejaagd en brengt hij de eindstand op 1-7 ! Vandaag liet de ploeg bij vlagen zien waar ze voetballend instaat zijn en wordt een ruime overwinning behaald op de hekkensluiter Gramsbergen JO11-1. Ook voor de goal bleek de ploeg bijzonder trefzeker wat een pluspunt is.

Volgende week staat in Dalfsen de derby op het programma. Dan zal er een schepje extra moeten worden gegeven. Nieuwleusen deelt momenteel de 3e plaats met FC Dalfsen JO11-1. In de voorbereiding werd al eens geoefend en was FC Dalfsen veruit de sterkste. Voor de trainers is er nog een volle week om hier naar toe te werken en hopen de boys aanstaande zaterdag op veel oranjesupporters in de buurgemeente.