2018-2019

S.V. Nieuwleusen JO11-1 is heer en meester in eigen huis tegen JC Ommen

MATCHDAY: Zaterdag 23 maart, alweer de 4e wedstrijd van deze spannende voorjaarscompetitie staat op het programma voor de JO11-1. Vandaag wordt er in eigen huis gespeeld tegen Jeugd Combinatie Ommen (JCO) JO11-1 en zal het zich moeten revancheren na de collectieve offday van vorige week. Bovendien heeft het team nog iets recht te zetten tegen de gasten, want in de heen wedstrijd werd er met 5-3 verloren nadat het team  met 1-3 ruim voorstond. De afgelopen week is er scherp getraind en hopen de coaches dat de boys dit gevoel meenemen de wedstrijd in. Een domper is er vlak voor de aanvang wanneer Ramon in de warming-up alsnog moet afhaken met een rugblessure die op vrijdag is opgelopen. Vanuit JO11-3 zal Matthijs Brinkman zijn opwachting in het 1e team maken.

Het is klokslag 9:30 uur wanneer arbiter van dienst, dhr Bos, de wedstrijd laat beginnen. Het is de thuisploeg dat als een raket uit de startblokken schiet en laat het zien met welke ambities ze vandaag de strijd aangaan. Hoewel de eerste inzet van Thomas nog door de doelman kan worden gestopt is het in de 3e minuut wel raak 1-0! Dit is wel een heel lekker begin voor de oranjehemden! Gecomplimenteerd door coaches Mike & Ruben gaan de boys verder en vanaf de aftrap wordt er opnieuw goed met elkaar samengespeeld. De aanval die door Julian via Jurre verloopt belandt opnieuw voor de voeten van spits Thomas en doet hij al snel de 2-0 aantekenen. Binnen 10 minuten maakt Thomas zelfs zijn hattrick compleet, door ook de 3-0 aan te tekenen na een prima onderschepping en dito pass van Hessel en hiermee is het alweer tijd voor de eerste time-out. De gasten lijken volledig verrast door dit Nieuwleusen en zijn nog geen moment in de wedstrijd geweest. Ondanks de prachtige voorsprong is het wel zaak om geconcentreerd te blijven spelen, gezien ook het resultaat van de uitwedstrijd.

Het tweede gedeelte van de 1e helft wordt hervat en gaat de thuisploeg verder met waar het was geëindigd. Een hele strakke voorzet van Jorik wordt goed door Jurre getimed en met een volley in het net gewerkt, 4-0, en is de thuisploeg heer en meester.

in het laatste kwartier maakt Matthijs zijn opwachting en etaleert hij zich prima en vormt nu samen met Hessel en Julian het verdedigende blok en dat is ook even nodig wanneer de gasten in de slotfase van de 1e helft dan toch iets beter in de wedstrijd en  via de flanken de aanvallen proberen op te zetten. In de omschakeling acteert Robin zeer goed. Met een prachtige individuele actie kapt hij zijn directe tegenstander uit en met even zoveel gevoel prikt hij de bal vanuit de 2e lijn in de hoek, 5-0 ! In de laatste minuut komt Ommen dan voor het eerst echt gevaarlijk voor het doel met een hard schot wordt Jort getest, maar weet hij met een prima actie de bal over het doel te tikken. Wel lijkt het erop dat hij zich bij deze actie heeft geblesseerd, maar met 5-0 gaan we naar de thee en lijkt de wedstrijd wel gespeeld.

De 2e helft wordt aangevangen en lijken de gasten zich in de beginfase te willen herstellen na een voor hun teleurstellende eerste helft. Met veel bravoure wordt het doel van de oranjehemden opgezocht en weten al snel de 5-1 op het scoreboard te zetten. Vanaf de aftrap is het Thomas die direct de opbouw van de roodhemden stoort en dat heeft succes. De bal kan niet goed worden weggewerkt en wordt in de voeten van Jurre gespeeld die direct de vrijstaande Thomas inspeelt en laat ook deze buitenkans niet onbenut, 6-1 !
In de 2e helft laat de thuisploeg de touwtjes vieren waardoor Ommen een aantal keren gevaarlijk door komen. Maar ook Nieuwleusen laat zien met Storm op de rechtsvoor positie er snel uit te kunnen komen. Hoewel hij met een prima actie goed het overzicht bewaard kan hij spits Jorik net niet vinden. Ondertussen heeft Jort toch geblesseerd het veld moeten verlaten en laat Matthijs zien dat hij multi-inzetbaar is, door het gele tricot en keeperhandschoenen over te nemen. Matthijs kan nog even flink aan de bak als de oranjehemden de druk wat verminderen en de gasten meer ruimte krijgen om op te bouwen.

Daar de gasten verwoede pogingen doen om de score uit te bouwen, heeft Nieuwleusen hierin meer succes. Jorik scoort mooi de 7-1 na een prima assist van Thomas. In de slotfase van de wedstrijd maken de gasten met mooie goal nog wel 7-2 wat tevens de eindstand is.

Vandaag hebben de boys zich prima gerevancheerd en laten zien waar ze in hun mars hebben en tonen aan dat de blamage vorige week een incident was. Dit was bovendien een prima generale voor de kraker van volgende week wanneer de derby tegen FC Dalfsen JO11-1 op het programma staat. In de najaarscompetitie bleek Dalfsen een maatje te groot te zijn en werd er met 5-2 verloren.

Komende week hopen we tevens dat de gebleseerde spelers zijn hersteld en dat het team fit aan de strijd kan beginnen…
Natuurlijk hopen de boys op de support van het oranjelegioen!